به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، شاهنوشی، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد دیروز در همایش روز جهانی "خاک" با عنوان بالا بردن آگاهی و بهبود پایداری منابع خاک در این دانشگاه با تبریک روز دانشجو به دانشجویان گفت: دانشجویان ما در 16 آذر سال 32 در فضای اختناق و سنگین حکومت پهلوی به مبارزه با نظام استبدادی پرداختند.
وی با بیان اینکه منابع پایهای ما آب و خاک است، با اشاره به بحران آب در کشور افزود: یک عنصر پایهای ما خاک است که متاسفانه به دلیل بحرانی بودن منابع آبی، منابع خاک مطرح نمیشود.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه 9 میلیون هکتار از خاک کشور ما خاک کلاس A میباشد، خاطرنشان کرد: کیفیت خاک کشور ما مطلوب نیست؛ بنابراین ما باید از منابع خاکی حفاظت کنیم.
شاهنوشی با اشاره به نقش دانشگاهها در جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ محیط زیست تاکید کرد: دانشجویان و اساتید رشته خاکشناسی باید گامی در جهت حفظ منابع خاک کشورمان بردارند و همانگونه که در مورد منابع آب نگران و به دنبال چاره اندیشی هستیم باید در مورد منابع خاکی نیز همین کار را بکنیم.
وی افزود: هزینههای زیادی در مورد منابع خاک و فضای سبز به ما تحمیل میشود که این امر به دلیل نامطلوب بودن منابع خاکی ما است.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد فرسایش خاک را یک بحران دانست و بیان داشت: متاسفانه در کشور ما که خاک شمال کشور جز بهترین خاک هاست در حال تخریب است و این وظیفه انجمن خاکشناسی دانشگاه فردوسی است که در جهت جلوگیری از نابودی منابع خاک قدم بردارد.
شاهنوشی گفت: اگر اراضی شمال به این نحو تخریب شود 12 سال آینده شالیزارها بازدهی اکنون ندارند.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با ابراز تاسف از اینکه در کشور ما بحران خاک جدی گرفته نمیشود، گفت: دانشجویان و اساتید خاکشناسی باید در مورد ساخت و ساز کشورمان و بهبود وضعیت خاک تلاشهای زیادی انجام دهند.