سید سجاد بنی لوحی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها پنج نشریه فعال در این دانشگاه منتشر میشود، گفت: فضای فعلی حاکم بر نشریات دانشجویی به گونه ای است که آثار برخواسته از قلم خود دانشجویان کمتر دیده می شود و نشریات از فضای تولید مطالب دور شده است.
وی افزود: در حال حاضر اغلب مطالب یا از فضایی خارج از دانشگاه تامین می شود و یا محدود به تحلیل مختصر اخبار میشود که آن هم برگرفته از برداشت های شخصی دانشجویان نیست. به عبارت دیگر در حال حاضر در فضای نشریات به طور مستمر و قابل مشاهده چیزی از درون نمیجوشد.
سردبیر نشریه صبح دانشگاه جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: با توجه به مباحث مدنظر رهبر معظم انقلاب و مواردی که ذیل گفتمان دانشجویی تعریف کرده اند، نشریات دانشجویی به خوبی نتوانسته اند تولید کننده آثار ارزشمند در این زمینه ها باشند.
بنی لوحی با اشاره به دلایل این اتفاقات گفت: یکی از دلایل عمده فاصله گرفتن از دهه اول انقلاب اسلامی است و بدلیل عدم یادآوری مباحث و عدم جریانشناسی تاریخ انقلاب، حرارت و تحرک در بین برخی از جوان ترها رو به کاهش است و کمتر به مطالعه این روندها پرداخته اند.
وی در ادامه افزود: نکته بعدی ویژگی های نسل دهه 70 است که در شرایط فعلی پرچمدار جریان دانشجویی شده اند. این نسل در مقایسه با نسل های قبل از لحاظ آمار مطالعات غیر درسی در ضعف مفرط به سر می برد و این باعث می شود که در مورد مسائل تحلیل های شخصی و نظریه پردازی وجود نداشته باشد.
سردبیر نشریه صبح دانشگاه جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان راه برون رفت از این رکود در نشریات را کرسی های آزاد اندیشی دانست و تاکید کرد: اگر کرسی های آزاد اندیشی آنطور که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، اجرایی شود، خواه در حالت مناظرات مکتوب و خواه به صورت گفتاری زمینه برای اصلاح این شرایط فراهم می شود.
بنی لوحی در پایان گفت: در این کرسی هاست که افراد نظرات خود را بیان می کنند و در صورت مخالفت با اندیشه مخاطبان، آنها تلاش می کنند که این موارد را پاسخ دهند. در چنین شرایطی تضارب آرا و اندیشه ها شکل می گیرد و طبیعتا شاهد ارتقای شاخصه های جنبش دانشجویی بویژه در بخش نشریات و تولید تحلیل خواهیم بود.