گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه صبح قریب، دانشگاه اراک: در حالیکه هم آموزههای دینی و اسلامی و هم فرهنگ و سنت ملی ما ایرانیان، مشوق و مؤید حجاب و عفاف است و بی توجهی به این حکم الهی و سنت ملی، بیشترین لطمه را به امنیت اجتماعی وارد میسازد؛ این سؤال مطرح است که چه عواملی موجب بروز این شرایط ناهنجار فرهنگی شده است؟
برخلاف نگاه برخاسته از فرهنگ و اندیشه لیبرالی که به بهانه دفاع از حقوق زن و برداشتن محدودیت حضور او در جامعه، مجوز اشاعه فرهنگ برهنگی و بی تَقیُدی به ضوابط اخلاقی را صادر میکند، دیدگاه دینی و ملی بر حفظ حجاب و عفاف به عنوان ضمانتبخش کرامت و ارزش زن و همچنین امنیت خانواده و اجتماع تأکید دارد. متأسفانه در غالب تحلیلها و بررسیهای اجتماعی، عوامل فرهنگی تا حد غیر واقع بینانهای نادیده گرفته شدهاند.
اگر بپذیریم که حجاب و عفاف پدیدهای فرهنگی است که در اجتماع بازتاب مییابد، امروزه مسائل و آسیبهای مربوط به آن را نیز باید در حوزهی فرهنگی جستجو کنیم که حاصلِ تغییراتی است در حوزه فرهنگ، که نسل جدید را درمعرض تهدید قرار داده است. و غفلتها و بیتوجهیها نیز ابعاد آن را پیچیده و مضاعف ساخته است.
تحلیلگران غربی، فرهنگ و اندیشه را وجه تمایز و عامل موثر در تحلیل تئوری انقلاب اسلامی ایران میدانند، که همین عامل بعدها پایه و اساسی شد برای طراحی شیوههای نوین مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی که پس از مرحله ناکامی در جنگ سخت با طرحریزی جنگ نرم به تهاجم فرهنگی علیه آن بپردازند. بنابراین تلاش دشمن در راستای توسعه شبکههای ماهوارهای، جذب جوانان به مدگرایی و رواج الگوهای غربی از یک راهبرد دقیقِ برنامهریزی شده و جهتدار در مسیر جابجایی ارزشهایِ فرهنگ دینی و ملی از جمله حجاب و عفاف حکایت دارد...