به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیتالله اراکی امروز در دومین همایش بینالمللی تقدیر از آثار و پایان نامههای تقربیی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد گفت: ما وحدت را نشانهای هویت میدانیم وجامعه اسلامی از هویت تعریفی دارد که اگر این را از جامعه بگیرند، اسلامیت آن جامعه از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه هویت جامعه اسلامی هویت ابوت پیامبر(ص) است بیان کرد: ابوت پیامبر برای جامعه اسلامی ابوتی است که هم در کتاب، سنت و روایات بسیاری به آن اشاره شده و جامعه اسلامی به عنوان جامع ولد تفسیر شده است، و ولد پیامبر میباشند و ماولد جامعه اسلامی معرفی شده است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریبی مذاهب اسلامی گفت: باید اطاعت پیامبر را سرلوحه خود قرار دهیم زیرا این اطاعت هویت ساز میباشد.
وی با یادآوری این مطلب که از سوی خدا پیامبر(ص) به عنوان حاکم اول در جامعه بشری و همچنین امر و ناهی معرفی شده، افزود: امر ونهی مبنای هویت ساز است، جامعه زمانی از حاکمی که امر ونهی میکند پیروی میکند که هویت خود را تابع هویت آن حاکم قرار داده است.
آیتالله اراکی گفت: در قرآن تاکید بر اطاعت از خدا وپیامبر(ص) شده و این اطاعت هویتی واحد در جامعه اسلامی به وجود می آورد و جامعهای که اینگونه باشد نمیتواند واجازه نمیدهد که جامعه دوگونه شود.
دبیر کل مجمع جهانی تقریبی مذاهب اسلامی به این مطلب که اگر در جامعهای دوگانگی وجود دارد یعنی شرک تحقق پیدا کرد واطاعت خدا و رسولش کامل تحقق پیدا نکرده است اشاره و اظهار کرد: هویت در انقلاب اسلامی به عنوان اساس وبنیاد میباشد و در قانون اساسی به عنوان وظیفه نظام معرفی شده است.
وی با اعلام این که در پژوهشکده تقریبی حلقه گفتگوی دینی تاسیس کردهایم که بر دو نوع میباشد، گفت: از برخی علماء دعوت میشود که در این حلقهها در رابطه با مسائل مورد نیاز جامعه اسلامی به گفتگو بپردازند.
آیت الله اراکی به این نکته که اولین حلقه گفتگوی اسلامی در چند ماه پیش برگزار شد واثر خوبی نیز داشت اشاره و بیان داشت: این حلقه نسبت به علمای اسلامی راهاندازی شد ونیاز داریم که حلقه مخصوص علمای داخل کشور راه اندازی کنیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریبی مذاهب اسلامی با بیان این مطلب که بنا داریم جدایی بین علمای شیعه وسنی را از بین ببریم، تصریح کرد: در قرنهای گذشته علمای شیعه وسنی حلقههای بحث وگفتگو داشتند و ممکن بود در مواردی با یکدیگر هم عقیده نباشند، اختلاف نظر به این معنی نیست که در صحنه عمل هیچ کاری نکنیم ، بلکه میتوانیم به راهکارهای عملی برسیم.
وی با انتقاد از اینکه نماز جماعت شیعه واهل سنت از هم جدا است و باید نماز های مشترک داشته باشیم و این امر رواج پیدا کند، خاطر نشان کرد: امیدواریم حضور هریک از علمای اهل سنت وشیعه را در کنار یکدیگر ببینیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریبی مذاهب اسلامی همچنین در خصوص اعیاد مسلمانان گفت: اعیاد، جشن دینی ما میباشد که هویت و فرهنگ ساز است، رسانه اهتمام بیشتری به اعیاد مذهبی داشته باشد، جشن ملی نماد هویت کشور است.
وی خطاب به علمای شیعه و اهل سنت گفت: علمای شیعه وسنی در آنچه مربوط به هویت، فرهنگ ونسل ساز برای مسلمانان است راهحل پیدا کنند و به مجلس پیشنهاد بدهند.