به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از ياسوج، بسيج دانشجويي ۴ دانشگاه اصلي ياسوج در نامه اي سرگشاده به به مديركل دادگستري كهگيلويه و بويراحمد از اتفاقات خونين شب قدر ياسوج و حوادث قبل از آن اظهار تأسف كرده و خواهان رسيدگي جدي و ريشه اي مقامات قضايي و امنيتي به اين موراد شدند.
متن نامه به اين شرح است:
مدیرکل محترم دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد
سلام علیکم
حضرت ابراهیم(ع) هنگام بنای کعبه نخستین چیزی که از خدا برای آن سرزمین تقاضا کرد نعمت امنیت بود (ابراهیم/۳۵) و سخت ترین مجازات ها (مائده/۳۳) در فقه اسلامی برای کسانی درنظر گرفته شده است که امنیت جامعه را به خطر می افکنند (مکارم شیرازی، ۱۳۷۴:۱۲/۵۳۸ ۵۳۹))این شدت عمل فوق العاده ای که اسلام درمورد محاربان به خرج داده، برای حفظ خون بی گناهان و جلوگیری از حملات و تجاوزهای افراد قلدر، زورمند، جانی، چاقوکش و آدمکش، به جان، مال و نوامیس مردم بی گناه است (همان: ۴/۳۶۱).
به این نکته باید توجه کرد که همیشه نسبتی از آن چیزی را که مردم احساس می کنند در واقعیت وجود دارد. بنابراین، اگر احساس ناامنی اجتماعی در جامعه وجود دارد این احساس تا حدودی واقعی است و این احساس گاهی می تواند در مراحلی، بیشتر از خود ناامنی اجتماعی شود و آن زمانی است که مردم اطلاعات درست راجع به ابعاد ناامنی های اجتماعی نداشته باشند.
واقعیت این است که خود احساس ناامنی هرچند که واقعی نباشد می تواند در ایجاد آسیبهای جدید موثر باشد؛ یعنی وقتی افراد احساس کنند که نظم اجتماعی دچار اختلال شده است، حاکمیت قانون و نظارت کم است، این مسئله در آنها دلهره ایجاد می کند و بخشهایی از گروههای جامعه که استعداد ناهنجاری در آنها هست در چنین فضایی دست به اقدامات هنجارشکن می زنند و جامعه را به سوی هرج و مرج پیش می برند.
بدون شک یکی از نشانه های بارز یک جامعه وارسته و متمدن، عدم هنجارشکنی ها و توهش های سخیف جاهلانه است و این مهم نشانگر بلوغ اجتماعی خواهد بود.
بارها شنیده ایم و گفته شده است که برخورد با هنجارشکنی های عمومی و تجاوز به عنف وحقوق مردم، قاطع و بدون اغماض خواهد بود، اما همچنان می بینیم و می بینید توهشهای جاهلانه خیابان های این استان را به جولانگاهی برای بی خردان و نااهلانی مبدل ساخته، که گویا اینان عصر حاضر را با دوران عربده کشی، بی قانونی و ولگردی اشتباه گرفته اند و مسئولانی که از آنها بی خیال تر شده اند و دم بر نمی آورند. هیچ کس نزاع های دسته جمعی را به پای خصومت شخصی نمی نویسد که با رضایت طرفین حل شود، بلکه این اقدامات مربوط به حفظ امنیت و اقتدار جامعه اسلامی و یا هر جامعه دارای قانون بوده و امنیت مسلمین و مردم اقتضا می کند در این زمینه شاهد برخوردی قاطعانه و بدون اغماض باشیم تا از ایجاد بی اعتمادی نسبت به دستگاه قضایی و امنیتی جلوگیری بشود.
ما دانشجویان دانشگاه های شهریاسوج ،ضمن تشکر از تمام تلاش هایی که تاکنون برای ایجاد امنیت در استان شده و با قدر دانی از نیروهای امنیتی ، نظامی و انتظامی و قضات شجاع استان در دستگیری سریع چند حادثه اسفبار در شهر یاسوج ، برخورد قاطع، ریشه ای، بنیادین و همراه با عدالت و به دور از مصلحت اندیشی را خواستار بوده و توجه جنابعالی را به موارد زیر معطوف می داریم :
۱- بدون شک تا در استان فقط با شاکی خصوصی به این حوادث رسیدگی می کنند ، حادثه خونبار شب ۲۱ماه مبارک رمضان در بلوار شهر یاسوج و نزاع های دسته جمعی قبل از آن در سی سخت و یاسوج و سوختن پدر خانواده ای در این ماه عزیز اولین و آخرین این حرکت های جاهلانه و وحشی گری در این شهر نخواهد بود .
۲- یکبار دیگر نیروهای امنیتی استان را به بیانیه دلسوزانه و هشدار آمیز سوم اسفندماه سال ۹۳ دانشجویان بسیجی خواهر دانشگاه های استان که قبل از زمان حضور جنابعالی بود ارجاع می دهیم که در بخشی از آن آمده : (( اراده ی محکمی برای امنیت پایدار و ثابت و مداوم از طرف سیستم های امنیتی و انتظامی و قضایی در استان به چشم نمی خورد. علی رغم وقوع این حوادث که عواطف و احساسات و قلب عموم مردم جریحه دار می شود، تاکنون اراده ای برای ریشه کن کردن این پدیده شوم در دستگاه های متولی (فرهنگی، سیاسی، اجتماعی ،امنیتی ، قضایی و …) مشاهده نمی شود و از وعده ها و رعد و برق های مسئولین اعم از سیاسی و امنیتی و … در گرماگرم روزهای این حوادث ناگوار تاکنون باران رحمت زایی نباریده است . که از جنابعالی به عنوان یک مجتهد متعهد قضایی انتظار داریم ، تدبیری جدی برای این موضوع اتخاذ و اقدام فرمایید .
۳- برای جلوگیری از تکرار این حوادث تلخ دستور فرمایید : تا اولا نیروی های انتظامی ، نظامی و امنیتی ذیربط و مسئول ، بیش از این چتر امنیتی خود را گسترش دهند ، ثانیا در دادگاه عمومی استان مدعی العموم برای برخورد با برهم زنندگان امنیت عمومی استان انتخاب و اقدام عاجل به عمل آید . ثالثا از واگذاری سلاح و معاملات روزانه سلاح در استان جلوگیری و سلاح های مجوز دار نظارت و کنترل و سلاح های غیرمجاز جمع آوری گردند .
۴- بارها از چنین افراد شروری که همواره امنیت عمومی شهر ، پارک ها ، مدارس ، خوابگاه های دانشجویی و نوامیس مردم و ... به خطر می انداختند به دستگاهای امنیتی و قضایی شکایت برده ایم ولی همواره از ما شاکی خصوصی خواسته اند ، سئوال این است برای برخورد با چنین افرادی چه کسانی باید پاسخگو باشند؟ اینکه باید بگذاریم تا کسی عینا مورد تعرض قرار بگیرد و شاکی خصوصی شود و نهایتا هم رضایت های تحمیلی ، نتیجه ای بهتر از این نخواهد داشت .
۵- باید اجازه داده شود تا اقدامات بازدارند در برخورد با این حوادث اگر هست ؟و خود این حوادث برای مردم تبیین شود ، شاید گفته شود با بیان این وقایع ، شهر و استان ناامن جلوه داده می شود ، متاسفانه می گوییم شهرو استان تاحدودی ولو به صورت روانی ناامن شده است ونگرانی از این وضعیت برای بعد از پایان ماه مبارک رمضان خصوصا در اماکن فرهنگی تفریحی و پارک ها و ... جدی است که باید اقدامات عملی اتخاذگردد . چراکه پدیده های اجتماعی هرگز پنهان نخواهندماند و ابعاد واقعی آن روزی آشکار خواهدشد که آن موقع، ابعاد احساس ناامنی خیلی بیشتر از خود ناامنی است و این تبعات بسیارمنفی تری خواهد داشت .
والسلام
بسیج دانشجویی ۴ دانشگاه شهر یاسوج
دانشگاه یاسوج ، دانشگاه آزاد ، دانشگاه علوم پزشکی ، دانشگاه پیام نور