به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه خبری «دانشجویان بیدار»، دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي، مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در شيراز تفاهمنامه همكاري دوجانبه امضا كردند.
انعقاد این تفاهم نامه با حضور محمدجواد دهقانی، رئیس مرکز منطقه ای و ISC به همراه معاونین و مشاور این دو سازمان و همچنین ابراهیم گلمکانی، رئیس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان خراسان شمالي، گلشن، معاون تحقیقات و فناوری، آباد، رئیس دانشکده پزشکی، طباطبایی، رئیس دانشکده پرستاری، مرتضوی، رئیس ETC و آقای رنگرزی انجام گرفت.
این پایگاه سومین نظام استنادی بین المللی است
دهقانی پس از بیان اهداف تاسیس و فعالیت های علمی پايگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در سال 1387 تاسیس شد. این پایگاه سومین نظام استنادی بین المللی است که برای سنجش و ارزیابی علمی کشورهای اسلامی تاسیس شده است و ثبت و نمایه سازی نشریات علمی از سال 1380 به بعد در برنامه های ISC قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: برخلاف سایر پایگاه های استنادی، پايگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) محدودیت زبانی ندارد و تمام کشور های اسلامی می توانند تولیدات علمی خود را در ISC استناد سازی کنند.
سرپرست ISC در خصوص نمايهسازي استنادي نشريات معتبر علمي در ISC بیان داشت: نشريات علمي ميتوانند با رعايت شرايط و ضوابط در پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) نمايهسازي شوند.
ارقام استناد سازی مجلات هر سال رشد چشم گیری یافته است
وی افزود: بررسی ISC نشان می دهد که ارقام استناد سازی مجلات هر سال به دلیل افزایش تعداد نشریات علمی مصوب کمیسیون نشریات وزارت علوم و وزارت بهداشت رشد چشم گیری یافته است.
دهقانی اظهار داشت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) هیچ محدودیتی برای رتبه بندی دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پژوهشگاه ها، دانشگاه های آزاد اسلامی و پیام نور ندارد.
(ISC) درصدد گسترش فعالیت های خود به سمت جهانی شدن می باشد
وی اعلام کرد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) علاوه بر رتبه بندی دانشگاه های کشور، درصدد گسترش فعالیت های خود به سمت جهانی شدن می باشد. در این راستا نیز هم اکنون ISC علاوه بر ثبت و نمایه سازی مجلات کشور های اسلامی، مجلات علمی کشور های غیر اسلامی را نیز ثبت و نمایه سازی می کند.
خدماتی که ISC به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ارائه می کند
وی درخصوص انعقاد این تفاهم نامه گفت: تحلیل استنادی انتشارات علمی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالي یکی از مواردی است که در تفاهم نامه گنجانده شده است. علاوه بر این،کمک به تبیین و تحقق شاخصهای رتبه بندی دانشگاه و تعیین جایگاه دانشگاه در بین دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و مقایسه آن با سایر دانشگاههای همطراز در کشورهای اسلامی و جهان و برگزاری کارگاههای آموزشی در این زمینهها در دانشگاه برای گروههای هدف از دیگر اهداف مهم این تفاهم نامه است.
گلمکانی: علوم پزشکی خراسان شمالی از ISC برای ارتقای رتبه ملی و بین المللی استفاده می کند
در ادامه این جلسه، دکتر ابراهیم گلمکانی ضمن تشکر از میزبانی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پايگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و همچنین فعالیت های ارزنده علمی که صورت گرفته گفت: دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالي درصدد است از تمام پتانسیل های ISC به منظور ارتقای رتبه این دانشگاه در سطح ملی و بین المللی استفاده نماید.
وی در ادامه افزود: برپایی یک سمینار در زمینه علم سنجی و نظام های رتبه بندی در منطقه شمال کشور با همکاری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) لازم و ضروری به نظر می رسد که این دانشگاه آمادگی خود را برای برگزاری چنین سمیناری اعلام می کند.
ISC کارگاه آموزشی برای اعضای هیئت علمی خواهد داشت
گلمکانی تصریح کرد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با دارا بودن محتواهای آموزشی برای برگزاری کارگاه های آموزشی و همچنین پایگاه مقالات تمام متن می تواند برای اعضای هیأت علمی این دانشگاه بسیار مفید و سازنده باشد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالي با رویکرد پژوهش های کیفی و کاربردی در حال حرکت است که ISC می تواند چنین محوری برای این دانشگاه و تمام دانشگاه های سطح کشور باشد.
قانع، مشاور امور پژوهشی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: امید است با انعقاد این تفاهم نامه بسترهای همکاری بین این دانشگاه و مرکز منطقه ای و ISC ایجاد و گسترش یابد.
وی اظهار داشت که روش شناسی دانشگاه های علوم پزشکی، جامع و صنعتی مختلف است و هر کدام شاخص ها و مولفه های خاص خود را دارند که متخصصین رتبه بندی ISC می توانند این شاخص ها را برای دانشگاه های مختلف لحاظ کنند و بستر های لازم برای رتبه بندی این دانشگاه را فراهم آورند.
موافقت با پیشنهاد سمینار در علوم پزشکی خراسان شمالی
علیزاده، معاون مرکز منطقه ای و ISC گفت: برپایی سمینار پیشنهادی در دانشگاه علوم پزشکی را بسیار مفید ارزیابی کرد و افزود که این همایش می تواند برای سردبیران نشریات علوم پزشکی کشور های اسلامی برنامه ریزی و هدف گذاری شود چراکه پیش از این نیز ISC چنین همایشی در سطح بین الملی برای سردبیران نشریات برگزار کرده است.
رتبه بندی کارشناسان، جلوگیری از سرقت ادبی و مقاله نویسی دستاوردهای سمینار خواهد بود
وی درخصوص آموزش و برگزاری کارگاه های آموزشی گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) همواره چنین کارگاه هایی را برای دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می کند.
برگزاری چنین کارگاه هایی برای دانشگاه علوم پزشکی خراسان را می توان در چند حوزه مختلف همچون علم سنجی، رتبه بندی مخصوص کارشناسان رتبه بندی و کارگاه های تخصصی مانند جلوگیری از سرقت ادبی، مقاله نویسی و نمایه شدن در پایگاه های استنادی برای سردبیران نشریات برگزار کرد.
در ادامه این نشست، گزنی معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: این پایگاه به دانشگاه ها کمک می کند تا استراتژی خود در حوزه علم را تدوین کنند. وی سپس نرم افزار های این پایگاه را به صورت عملی توضیح داد و گفت: با استفاده از این نرم افزار ها دانشگاه ها می توانند وضعیت علمی خود را در حوزه های علمی مختلف با سایر دانشگاه ها دنبال کنند.
وی افزود: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی را پوشش می دهد و نشریات علمی 57 کشور اسلامی را گرد آوری می کند که بیش از سه هزار نشریه تا کنون در این پایگاه نمایه سازی شده است.
گزنی گفت: در نتیجه، دسترسی به شبکه اطلاعات علمی در سطح جهان اسلام و برخوردار بودن از امکان ارزیابی وضعیت پژوهشی به منظور بهینه سازی فعالیت های پژوهشی دو ویژگی مهمی است که ISC آن را در اختیار دانشگاه ها قرار می دهد.