محمد علی نائینی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با اشاره به مواضع سخنگوی کاخ سفید مبنی بر تداوم تحریم ها در زمینه هایی غیر از موضوع هسته ای، متن بر جام و قطعنامه شورای امنیت را به وجود آورنده حفره های امنیتی در کشورمان اعلام کرد و بیان داشت: یکی از مواردی که در متن جای اشکال دارد مکانیزم ماشه است. فضای به وجود آمده با ریسک و عدم اعتماد همراه می باشد، فرصت های بسیاری را به راحتی در اختیار غربی ها قرار داده ایم، این موضوع باید به صورت محققانه و کارشناسانه در فضای داخلی کشور در چارچوب منافع ملی به عنوان یک پروژه راهبردی و به دور از رعب آفرینی دولت مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این که توافق مذکور زمینه باج خواهی غرب را فراهم کرده است، افزود: تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان شرایطی آفریده اند که به غرب اجازه می دهد تا تلاش های دو ساله شان را به باد بدهد و جو حاکم را به پیش از مذاکره بر گرداند. برجام و قطعنامه زمینه زیاده خواهی و چانه زنی را برای طرح مطالبات جدید متناسب با اغراض سیاسی توسط آژانس و دولت های غربی فراهم می کند تا جایی که جمهوری اسلامی را در زمینه های تغییر موازنه قدرت، افزایش عمق راهبردی نظام، موضوعات مطروحه در جامعه و غیره وارد چالش های جدی می کنند.
رئیس دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با تاکید بر اینکه ذوق زدگی دولت صرفا به حضور مهمانان بی ادبی که پروتکل های رسمی جمهوری اسلامی را رعایت نخواهند کرد محدود نخواهد شد، گفت: این شادی در تمام پروژه مذاکرات، جمع بندی دوران مذاکرات و دوران پسا مذاکرات همچنان ادامه خواهد داشت، این شعف و فرح از فتح الفتوح کاذب را میتوان در دولتمردان، برخی از اعضای تیم مذاکره کننده و جریانات سیاسی مشاهده کرد؛ زیرا در وجود آنان این باور نهادینه شده که بدون کنار آمدن با جامعه جهانی نمی توان مشکلات داخل کشور را حل و فصل کرد؛ بنابراین ذوق زدگی برای حضور سیاستمداران غربی ناشی از رویکرد عبور از چالش های درونی به ویژه در حوزه اقتصادی با دست به دامن شدن قدرت های بزرگ ناشی می شود.
نائینی ادامه داد: اشتیاق دولت از ورود نخست وزیر آلمان و فابیوس شمه کوچکی است که در آینده به صورت مکرر خواهیم دید، نباید فراموش کرد که غربی ها با محاسبات اقتصادی و سیاسی وارد فضای سیاسی و اقتصادی ایران شده اند، آمریکا برای اقتصاد ایران برنامه دارد، در داخل کشور نیز گروه هایی وجود دارند که برای پیوند خوردن با کدخدا مستعد هستند و می توانند مدل اقتصاد مقاومتی را به چالش بکشند؛ متاسفانه بخشی از گروه مذکور در کابینه دولت یازدهم به صورت مهره ای نقش آفرینی می کنند، ایشان هیچ اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارند؛ علی الظاهر همزبان هستند ولی همدلی در بین آن ها جایگاهی ندارد.
وی با تاکید بر این که راهبرد غرب لیبرالیزاسیون فضاهای اجتماعی بر بستر اقتصادی است، گفت: نقش اندیشه اقتصادی به عنوان الگو تولید- الگو مصرف بسیار سازنده و تعیین کننده می باشد، آن ها در صدد هستند از این فرصت برای تغییر هویت و سبک زندگی ایرانی اسلامی استفاده کنند.
مشاور رئیس مرکز راهبردی سپاه خبر از فتنه ای جدید و متفاوت از سبک و سیاق فتنه ۸۸ داد و خاطرنشان کرد: دشمن از اشتباهات گذشته خود درس می گیرد، معاندین می دانند که امکان انقلاب رنگی در ایران نیست؛ زیرا علاوه بر این که سطح بصیرت ملت افزایش پیدا کرده و اتاق های فکر نظام رو به تزاید هستند، نیروهای انقلابی کاملا هوشمند می باشند و جریانات را رصد و پیش بینی می کنند، فتنه آینده بسیار پیچیده تر از سال ۸۸ خواهد بود.
نائینی فتنه آینده را جنگ فرهنگی با هدف تغییر محاسبات مسئولین نظام اعلام کرد و افزود: این آژیر خطر زمانی که مسئولان نظام به این نتیجه برسند که محاسباتشان تا الان غلط بوده و با تغییر راهبردهایشان در سیاست خارجی در حوزه نگاه به بیرون و وابستگی به نظام جهانی می توانند کشور را اداره کنند؛ تزریق شدن این نگرش به داخل جامعه، تغییر از درون را منجر خواهد شد. بزرگ ترین نگرانی در این زمینه در برهه ای احساس می شود که مردم جامعه، تداوم آرمان هایشان را پرهزینه و کم فایده بدانند.
وی اعلام کرد: به یقین که در فتنه آینده، شاهد اردو کش های خیابانی و آرایش در کف خیابان ها نخواهیم بود، معاندین با به دست گرفتن افکار عمومی از طریق تکنیک های پیچیده عملیات روانی انتخابات مجلس، را مدیریت خواهند کرد و با دادن اطلاعات غلط فضای انتخابات را به سوی منافع خود تغییر می دهند؛ البته نباید فراموش کرد که غرب گروه هایی به عنوان ظرفیت در داخل کشور دارد که درصدد استفاده سیاسی از مذاکرات و قطعنامه هستند.
رئیس دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) با تاکید بر این که بر جام، مطلوب حداکثری برای غرب و لابی صهیونیست نیست، خاطرنشان کرد: آن ها متصور بودند که ایران را منفعل خواهند کرد و با یک بازیگر که حاضر است از آرمان هایش دست بردارد بر سر میز مذاکره خواهند نشست تا از آن امتیاز بگیرند، تیم مذاکره کننده کشورمان در بخش های مختلف در چارچوب خطوط ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری به ایستادگی پرداخت، برای آمریکا و رژیم غاصب صهیونیست بخش های مثبت برجام دور از انتظار بود لذا آن ها درصدد هستند که با قطعنامه ۲۲۳۱ مذاکرات را به چالش بکشند.
نائینی معارضه لابی صهیونیست با ایران را معارضه ای ذاتی، تمام عیار، پیوسته و همیشگی عنوان کرد و گفت: آن ها در همان ابتدا با مذاکره با ایران موافق نبودند هرچند که مذاکره ای که غربی مطرح می کنند جنگ به سبک دیپلماتیک است اما اتاق فکر لابی صهیونیست اصرار به اقدام نظامی دارد و با مقابله نرم یا نیمه سخت کنار نمی آید.
وی برخی از مفاد درج شده برجام و قطعنامه را آفریننده فرصت برای رژیم غاصب اسرائیل اعلام کرد و بیان داشت: البته به دنبال کسب و مصادره بیش ترین سود به نفع خود بودند؛ اما حال که به اهداف نرسیده اند سناریو چالش را در دستور کار قرار داده اند، مذاکرات مذکور برای هیچکدام از طرفین فرصت کامل یا تهدید کامل ایجاد نکرده است.