به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از همدان، پروفسور سمیعی روز گذشته در همایش «جراحان مغز ایران» در دانشگاه علوم پزشکی همدان از افتتاح مرکز علوم اعصاب ایران در ماه آوریل سال آینده خبر داد و گفت: تا زمانی که من مسئولیت این مرکز را بر عهده دارم فقط افراد دارای صلاحیت، امکان حضور در این مرکز را دارند.
وی با اشاره به اینکه مرکز علوم اعصاب مشابهی در پکن پس از افتتاح مرکز علوم اعصاب در تهران راهاندازی میشود، افزود: هماکنون در حال رایزنی برای ایجاد مرکز بزرگ علمی به غیر از مرکز علوم اعصاب در ایران هستم و برنامهریزی در این زمینه در دستور کار من است.
این پزشک برجسته با تاکید بر اهمیت تربیت جراحان مغز و اعصاب در همدان، ابراز امیدواری کرد که روزی مرکز علوم اعصاب در همدان، به عنوان یکی از قدیمیترین شهرهای جهان راهاندازی شود.
پروفسور مجید سمیعی در این همایش استقبال پرشور دانشجویان از وی را نشان دهنده تربیت صحیح خانوادههای ایرانی و علاقهمندی ایرانیان به علمآموزی دانست و ابراز امیدواری کرد که روز به روز ارتباط بین دانشجویان و استادان بهبود یابد و استادان، دانشجویان را همچون فرزندان خود بدانند.
وی، جراحی مغز و اعصاب را از رشتههای پیچیده علم پزشکی دانست و گفت: سالیان سال، افراد فعال در حوزه پزشکی نسبت به کارکرد مغز بیتوجه بودند و بیشتر صحبتها به نحوه عملکرد قلب ختم میشد.
این پزشک سرشناس جهان با اشاره بالاتر بودن کیفیت مغز بانوان نسبت به آقایان تصریح کرد: افزایش تعداد بانوان قبول شده در دانشگاهها، گواه این موضوع است که تمرکز خانمها به تحصیل بیش از آقایان است.
وی با بیان اینکه مغز انسان دارای صد میلیارد سلول است، گفت: سلولهای مغز پس از تولد نوزاد ارتباط چندانی با یکدیگر ندارند و با افزایش سن بتدریج ارتباط سلولها با یکدیگر افزایش مییابد که این موضوع نشاندهنده ضرورت توجه به تربیت فرزندان در سنین پایین است.
پروفسور سمیعی با بیان اینکه مغز برای فراگیری مسائل جدید، آمادگی زیادی دارد، گفت: در سالهای آغازین انجام جراحیهای مغز و اعصاب، تعداد زیادی جان خود را از دست میدادند؛ اما با گذشت زمان و با تلاشهای انجام شده، موفقیتهای ارزشمندی در زمینههای مختلف از جمله پیوند اعصاب به دست آمد.
وی با بیان خاطرهای از حضور خود در نخستین دوره جراحی میکروسکوپی ایران در سال 1971 که برای جراحی دست بریده شده یک بیمار مجبور به ترک جلسه شد؛ حاضران را به وجد آورد.
این پزشک با تشریح روند عمل تومورهای موجود در جمجمه برای نخستین بار، تصاویری از پیش و پس از عمل بیمار ارائه کرد.
پروفسور سمیعی با اشاره به اینکه جراحی قاعده جمجمه از 17 سال پیش در کشور ایران نیز مرسوم شد، افزود: من باعث شدم که در هر کشوری انجمن جراحی قاعده جمجمه راهاندازی شود.
وی گفت: سال 1994 افتخار دبیری فدراسیون جهانی علوم اعصاب به اینجانب داده شد و تلاش برای استفاده از بهترین فناوریها در جراحی مغز و اعصاب همواره مورد توجه من بوده است.
پروفسور سمیعی، ایجاد دستگاه ام. آر. ای در اتاق عمل را یکی از اقدامات جدید در حوزه علم اعصاب و روان دانست و ابراز امیدواری کرد که ایران به جدیدترین فناوریهای موجود در عرصه پزشکی دست یابد.
وی خاطرنشان کرد: منتقدانی که میگویند اگر پروفسور سمیعی به ایران علاقهمند بود در این کشور میماند در مورد حضور هر ساله من در ایران و خدمات ارائه شده توسط اینجانب در حوزه پزشکی صحبتی نمیکنند.
این پزشک برجسته، خطاب به دانشجویان حاضر در همایش تاکید کرد که هرگز در زندگی خود از فرد دیگری تقلید نکنند و برای ارتقای علمی کشور در تلاش باشند.
وی با اشاره به بیاثر بودن تحریمها برای ایجاد اختلال در روند رشد علم، گفت: تحریمها ممکن است در اقتصاد کشور نقش داشته باشند؛ اما در عرصه علم و دانش بیاثر است؛ چرا که در دوران تحریم، کنگرههای علمی برجستهای با حضور اندیشمندان جهان برگزار شد.
پروفسور سمیعی افزود: امروزه مطرح شدن موضوع تحصیل در دانشکدههای برتر جهان بیمعنی است و نام دانشگاهها نقش خاصی ایفا نمیکند؛ زیرا دسترسی به دانش و علم در اختیار خود دانشجوست که باید با موقعیتشناسی برای گسترش دانش در محل زندگی خود تلاش کند.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص مطالب درج شده در رسانههای مجازی و ارائه نقل قولهایی از پروفسور سمیعی گفت: مخاطبان با توجه به سبک نوشتاری قادر به تشخیص درستی و یا غیر واقعی بودن مطالب ارئه شده، هستند.
این جراح توانمند در پاسخ به درخواست مجری برنامه برای ارائه توصیهای به حاضران در جلسه گفت: هرگز آینده خود را به دلیل منافع آنی هدر ندهید؛ چرا که بیتوجهی به این موضوع در دوران جوانی ممکن است آینده افراد را تباه کند.
وی با تأکید بر یکسان بودن حرف و عملکرد افراد، تصریح کرد: به فردی قول ندهید؛ اما اگر قول دادید بر قول خود بمانید و چیزی را که نمیدانید در موردش صحبت نکنید.
پروفسور سمیعی ادامه داد: در سنین جوانی باید مرکز افکار را حفظ کرد؛ زیرا تمرکز بر اهداف و کارها موفقیت را موجب میشود و با تمرکز افکار میتوان مهمترین مشکلات را رفع کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از حضور ارزشمند پروفسور سمیعی در دانشگاه تشکر کرد و استقبال پرشور دانشجویان از این استاد برجسته را نشاندهنده علاقهمندی آنان به الگوبرداری از پروفسور سمیعی و احترام یک ملت به علم و فرهنگ دانست.
سید حبیباله موسویبهار، پروفسور سمیعی را چهره ماندگار علوم پزشکی ایران و جهان دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان جزو دانشگاههای تیپ یک کشور است که دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی و در 120 رشته آموزش میبینند.
وی افزود: در تمام رشتههای این دانشگاه به جز جراحی اعصاب، متخصص تربیت میشود که امید است این موضوع نیز بزودی محقق شود.
وی یادآور شد که دانشجویان کشور در دوران پساتحریم در تولید علم و تبدیل علم به فناوری و ثروت کوشا هستند و با نشان دادن چهره شایستهای از ایران، آماده جهش بزرگ علمی هستند.
محمد باقری، مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه و دبیر علمی کنگره بینالمللی جامعه جراحان اعصاب نیز با عرض خیرمقدم به پروفسور سمیعی پزشک سرشناس جهان و گروه همراه،گفت: پروفسور سمیعی از نظر اخلاقی، علمی و اجتماعی سرآمد بوده و امید است از حضور این بزرگوار در پایتخت تاریخ و تمدن ایران اسلامی، بخوبی استفاده شود.