اوجاقی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بسیج دانشجویی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در زنجان، ۱۳ آبان را نقطه عطفی در تاریخ انقلاب ملت ایران دانست و تصریح کرد: 13 آبان یادآور برگ زرینی از تاریخ سراسر حماسه و افتخار و نماد سه شاخصه مهم میراث ملت مسلمان ایران، یعنی ظلم ناپذیری، عدالت خواهی و استکبار ستیزی است.
وی افزود: این روز نماد استکبار آمریکایی و روح تعدی و تجاوز نسبت به ملت ها از جمله نسبت به ملت ایران است .عزت مردم در کشور ما بر اثر روح استکبار ستیزی است که این روحیه ملی، هیچ انزوایی به دنبال ندارد .
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بسیج دانشجویی استان زنجان با بیان اینکه ۱۳ آبان در کشور ما محل پیدایش حوادث مختلفی بوده که در شکل دهی تاریخ کشور و انقلاب اسلامی نقش بزرگی داشته است، گفت: ۱۳ آبان سال ۱۳۴۲ روز تبعید امام خمینی (ره) و اعلام مخالفت ایشان با قانون استعماری – آمریکا (قانون کاپیتولاسیون) است و در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷ جمع زیادی از دانش آموزان و دانشجویان در مقابل دانشگاه تهران در زمان اوج گیری انقلاب با ایستادگی در مقابل رژیم منحوس شاهنشاهی و استکبار جهانی به شهادت رسیدند و با خون خود درخت تنومند انقلاب را سیراب نمودند.
اوجاقی افزود: و در بالاخره آبان ۵۸ تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام صورت گرفت که در این میان، واقعه اخیر با توجه به ابعاد و پیامدها و همچنین گستره ملی – بین المللی از اهمیت ویژه ای در تاریخ انقلاب اسلامی برخوردار است. به طوری که بعد از ربع قرن از آفرینش آن، پیامدها و آثارش به عنوان یک اقدام اثر گذار، متهورانه و منحصر به فرد در تاریخ انقلاب های اصیل و مردمی جهان به یادگار مانده است.
وی ادامه داد: آمریکا که تمام تلاش خود را در حمایت از رژیم شاه و جلوگیری از پیروزی انقلاب کرده بود با پیروزی انقلاب اسلامی، سفارت خود را به عنوان پایگاهی برای طراحی و اجرای توطیه علیه انقلاب تبدیل کرد تا بتواند آن بخش از اقداماتش را که می توانست در پوشش دیپلماتیک برای شکست یا انحراف نظام نوپای اسلامی انجام دهد با مرکزیت سفارت به اجرا درآورد.
اوجاقی افزود: گواه این مطلب اسناد مکشوفه از لانه جاسوسی است که میتوان به سندی اشاره کرد که در آن به آقای بازرگان جهت جذب وی به عنوان مشاور اقتصادی با حقوق ماهانه هزار دلار پیشنهاد شده بود ولی در واقع تلاش برای جذب وی در سازمان های جاسوسی بالاخص سیا بود و نیز می توان از عوامل شکل گیری این واقعه باوجود ماهیت استکباری صهیونستی امریکا به دیدار آقای بازرگان با برژینسکی (مشاور امنیت ملی دولت کارتر و از طرفداران جدی سرکوب و مداخله نظامی انقلاب و یکی از طراحان اصلی کودتای ۲۱ بهمن برای پیشگیری از انقلاب بود ) به مدت ۵/۱ ساعت اشاره کرد و یا پذیرش محمدرضای مخلوع از جانب آمریکا که خشم ملت و امام را صد چندان کرد اشاره نمود .
این مسئول با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) مبنی بر قطع امید کردن ایشان از دولت موقت خاطرنشان کرد: امام که از دولت موقت قطع امید کرده بودند در ۹ آبان ۱۳۵۸ طی سخنانی فرمودند: ای جوان هایی که در مقابل توپ و تانک رفتید، ای خواهر هایی که جوانان خود را از دست دادید، حفظ کنید خودتان را، نهضت خودتان را حفظ کنید ، ننشینید که دیگران برای شما کاری کنند اینها برای شما کاری نمی کنند.
اوجاقی افزود: همچنین طی پیامی در ۱۲ آبان در اعتراض به پذیرش شاه از طرف امریکا فرمودند دانشگاهیان، دانش آموزان طلاب علوم دینی با تمام قدرت مبارزه خود را علیه آمریکا گسترش دهند که به دنبال اعلام این موضع از سوی حضرت امام، نمایندگان دانشجویان مسلمان پیرو خط امام چهار دانشگاه (امیر کبیر، شریف ، شهید بهشتی و تهران ) با تشکیل جلسه ای به برنامه ریزی برای تصرف سفارت آمریکا پرداختند که یکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۵۸ روز بزرگ و فراموش نشدنی است که برای اطلاع از جزییات و شرح کامل واقعه میتوان به آرشیو روزنامه جمهوری مورخه ۱۴ آبان ۱۳۵۸ مراجعه کرد.
وی افزود: عنوان دانشجویان مسلمان پیرو خط امام از یک سو بیانگر تبلور خشم انقلاب امام و ملت ایران از آمریکا بوده و از سوی دیگر هر گونه شائبه وابستگی به گروهها و دسته جات سیاسی را منتفی و امکان بهره برداری از آن را برای سایر گروه ها و جریانات را محدود می ساخت.
این مسئول گفت: از آثار و برکات و بازتاب های این پیامد ها میتوان به پایان یافتن رابطه استعماری ایران- آمریکا، روشن شدن ماهیت ننگین ایالات متحده که پشت نقاب حقوق بشر و آزادی مخفی شده بود، جلوگیری از ایجاد بحران و آشوب با تسخیر مرکز بحران آفرین آمریکا و همچنین شکست کارتر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۹۸۰ میلادی اشاره کرد.
اوجاقی خاطرنشان کرد: این تعبیر حضرت امام که تسخیر لانه جاسوسی را انقلاب دوم نامیدند، حاکی از روحیه ظلم ستیزی و مبارزه با نظام سلطه ملت ایران است که باید مستمر و پیوسته باشد.