به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طراحان شرکت دانشبنیان الماس صنعت فرنیا، مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه نشاکار انواع سبزی و صیفی شدند که به طور کامل با نوع کشت، زمین و شرایط کشاورزی ایران بومیسازی شده است.
این دستگاه به دلیل نوع کاشت منحصر به فرد خود قادر به کشت نشاء انواع سبزی و صیفی از قبیل گوجه، فلفل، کاهو، خیار، کلم، و حتی هندوانه، خربزه و نیز چغندر قند است.
کاهش دو تا چهار آبیاری در هر کشت، کاهش چشمگیر هزینههای کارگری، امکان عرضه زودتر محصول به مدت ۲۰ تا ۵۰ روز، قابلیت کاشت سه هزار تا چهار هزار نشا در هر ساعت به ازای هر کارنده، عدم آسیب به نشاهای حساس مانند هندوانه و خربزه، قابلیت تنظیم فاصله کاشت.
نشاها از ۱۵ تا ۹۰ سانتیمتر، قابلیت کاشت نشاها در فاصله ردیفهای از ۳۰ سانتیمتر به بالا، قابلیت کشت روی پلاستیک و نوار آبیاری، قابلیت تنظیم عمق کشت تا ۱۵ سانتیمتر از مهمترین مزیتهای این دستگاه است.
این دستگاه در چهاردهمین نمایشگاه صنعت کشاورزی اصفهان رونمایی شد، و از تاریخ هفت تا ۱۰ آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان در حال برگزاری است.