به گزارش گروه دانشگاههای کشور خبرگزاری دانشجو، محمدعلی دریک، با بیان اینکه آنفلوآنزا ازجمله بیماریهای ویروسی است که در سال 88 و در فصول سرد وارد کشور شد، اظهار کرد: به منظور پیشگیری از این بیماری هماهنگیهای لازم با آموزش و پرورش انجام شده است تا از حضور دانشآموزانی که علائم اولیه آنفلوآنزا و یا سرماخوردگی شدید را دارند اجتناب کنند.
وی اضافه کرد: سالمندان، بیماران ریوی، دیابتی، قلبی و زنان باردار در معرض این بیماری هستند که البته با تشخیص پزشک کپسول مربوط به این بیماری را میتوانند استفاده کنند.
دریک یادآور شد: با توجه به اینکه در استانهای همجوار(کرمانشاه، همدان و ایلام) آمار ابتلا به آنفلوآنزا اعلام شده است، برنامهریزی و آمادگی لازم را برای کنترل آن داریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: از نظر علمی دوره انتقال بیماری 48 ساعت قبل از بروز علائم و 8 روز بعد از بروز علائم است و دانشآموزانی که تب، سردرد، آبریزش بینی و بدن درد با علائم شدیدتر دارند از حضور در مدرسه خودداری کنند.
وی یادآور شد: در بحث درمان این بیماری امکان بستری در اتاقهای جداگانه مراکز درمانی جهت جلوگیری از شیوع آن لحاظ شده و متخصصین عفونی و داخلی آمادگی لازم را برای خدمات دارند.
دریک تصریح کرد: میزان مرگ و میر آنفلوآنزا کمتر از بیماریهای قلبی و سکتههاست چراکه کمتحرکی و تغذیه نامناسب عامل بروز این بیماریهاست؛ همچنین میزان سکتههای مغزی و قلبی در آقایان کمتر از خانمهاست و متاسفانه تمهیدات به صورت فردی کمتر توجه میشود که نیاز است هر 6 ماه یکبار افراد مبادرت به انجام آزمایشهای قند و فشار کنند.