به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو ازمشهد، ثابتی در مناظره دانشجویی «اقتصاد و سیاست خارجی ایران پس از برجام» در تالار اجتماعات دانشگاه پیام نور مشهد با بیان اینکه نفوذی که امروز باید در مورد آن حرف بزنیم خیلی وسیع تر از آن می باشد که در تصور ما می گنجد گفت: بحث نفوذی که امروز به کرات در موردش بحث می شود در حقیقت در کشور اتفاق افتاده و تا حد زیادی نیز پیش رفته است و نمی توان ادعا داشت که ما هم اکنون در آستانه این نفوذ هستیم.
وی ادامه داد: اگر مبحث نفوذ مد نظر مقام معظم رهبری در خصوص مباحث امنیتی بود نیاز به تکرار این موضوع در جمع اقشار مختلف مردم از سوی رهبری دیده نمی شد و در یک جلسه با نیروهای امنیتی کشور مقام معظم رهبری هشدارهای لازم را ارائه می دادند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مبحث نفوذ مد نظر مقام معظم رهبری متاسفانه در بخش قابل توجهی از مردم، نخبگان و مسئولان ما رسوخ پیدا کرده بیان داشت: متاسفانه برخی نخبگان و مسئولان در کشور ما حتی با نیت خیر در معرض نفوذ دشمن قرار گرفته اند.
ثابتی با اشاره به برخی اظهارات در خصوص وارد کردن مدیر اقتصادی از خارج از کشور متذکر شد: این حرف لزوما بد نیست اما در پس یک مدیر اقتصادی مجموعه ای از رفتارها و گفتارها قرار دارد هنگامی که در کنار هم قرار می گیرند پازلی بسیار خطرناک را شکل می دهند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه قراردادهای جدید نفتی مانند IPC که اخیرا نیز مطرح شده عملا به معنای نقض ملی شدن نفت کشور می باشد گفت: این قرارداد حتی از قراردادهای دارسی نیز بدتر است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان این که نفوذ در سیاست خارجی ما نیز شکل گرفته خاطر نشان کرد: درنیجریه چند صد نفر از شیعیان شهید و رهبر شیعی مردم نیجریه نیز دستگیر می شود و با وجود این روحانی دو روز پس از این اتفاق هنوز ابراز تاسفی از خود نشان نداده است این در حالی است که هنگام اتفاقات تروریستی فرانسه روحانی بلافاصله پس از دو ساعت ابراز تاسف خود را از این اتفاق اعلام می کند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری 26 مهر خطاب به روحانی نامه ای نوشتند که در آن تاکید شده محصول مذاکرات برجام دارای ضعف ها و نکات ابهامی است که می تواند به خسارت های بزرگی برای حال و آینده کشور تبدیل شود که روحانی نیز به این موضوع ترتیب اثر نداده است.
در ادامه حجت الاسلام سبزیان با بیان این که ادب حکم می کند ما هر آنچه را در این مذاکره می گوییم با وجود اختلافات فکری اما با رعایت ادب در اختیار دانشجویان قرار دهیم گفت: مناظره کنندگان از هر طیف و گروهی که باشیم با رعایت اصول چهار گانه اسلام، انقلاب، امام و رهبری افکار خود را مطرح می کنیم.
وی سیاست خارجی و دیپلماسی دولت یازدهم را یکی از برگ های برنده این دولت دانست و گفت: ما معتقدیم اتفاقاتی که در دولت یازدهم در سیاست خارجی رخ داده یک موفقیت بزرگ بوده که البته دوستان ما این را نمی پذیرند و سیاست خارجی دولت یازدهم را منافی عزت، حکمت و مصلحت از نگاه مقام معظم رهبری می دانند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در سخنرانی های اخیر خود هفتاد مرتبه از کلید واژه نفوذ استفاده کرده اند و ثابتی به صراحت نفوذ را نه تنها در بحث هسته ای بلکه به دولت روحانی تعمیم داد در حالی که بحث نفوذ بیشتر از قالب فرهنگی مد نظر مسئولان نظام است.
حجت الاسلام سبزیان نفوذ را صرفا در بحث سیاست خارجی ندانست و متذکر شد: رهبر انقلاب در کشور فصل الخطاب هستند و این اشتباه است برخی خود را زیر بیرق رهبری می دانند و دیگران را بیرون می کنند.
وی ادامه داد: کلید واژه نفوذ باید در هشت سال دولت نهم و دهم دنبال شود زیرا کسانی که امروز منتقد دولت یازدهم هستند در دولت نهم و دهم مجریان اداره کشور بودند.
وی با بیان اینکه امروز مردم گرفتار مشکل اقتصادی هستند که از دولت احمدی نژاد به روحانی انتقال داده شد بیان داشت: من در ابتدای روی کار آمدن روحانی در یک یادداشت در یکی از روزنامه ها گفتم روحانی باید با شفاف سازی مشکلات اقتصادی که در ابتدای تحویل گرفتن دولت بر دوشش بود بیان می کرد تا مردم بدانند نفوذ در دولت نهم و دهم چگونه در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی در کشور رشد پیدا کرده است.
حجت الاسلام سبزیان به سفر روحانی در 22 خرداد سال 92 در مشهد اشاره کرد و افزود: در آن سفر همه موج گرایش مردم به روحانی را دیدند زیرا سیاست ها و پایه های غلط اقتصادی و سیاسی در دوره احمدی نژاد مردم را در نهایت به دولت یازدهم معتمد کرد.
وی با انتقاد از دولت احمدی نژاد ضمن اشاره به معاون اولوی تصریح کرد: اکنون دانشجویان باید از خود سوال کنند معاون اول دولتی که مدعی بود پاک ترین دولت جمهوری اسلامی ایران است اکنون در کجا می باشد؟
وی ادامه داد: من دولت روحانی را مظلوم ترین دولت جمهوری اسلامی ایران می دانم زیرا برجامی را که توانسته ایران را در جهان عزتمند کند از سوی برخی با عهدنامه ترکمنچای یکی و حتی از ان بدتر می دانم.
در ادامه ثابتی با بیان این که این چنین بحث کردن خارج از فایده است گفت: این سوال که محمدرضا رحیمی به زندان رفته یا خیر و اکنون در کجا حضور دارد مشکلی از دانشجو حل نخواهد کرد.
وی ادامه داد: اگر قرار است با نگاه به فاسدین دولت ها را نقد کنیم باید از بابک زنجانی مفسد نفتی کار را آغاز و با محاکمه وزیر نفت و مهدی هاشمی خاتمه دهیم.
ثابتی مخاطبین مناظرات دانشجویی را سه دسته دانست و افزود: مخاطبین مناظرات دانشجویی یا با ثابتی موافق هستند و یا سبزیان همراه می شوند و دسته سوم بی تفاوت به دنبال فهم حقیقت می باشند. در این میان زیر سوال بردن دولت ها و یا کامل دانستن برخی دولت ها دردی را دوا نخواهد کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه من به جرات می گویم در سال 84 و 88 در دو دوره دانشجویی به احمدی نژاد رای دادم خاطر نشان کرد: رای من در سال 92 نیز جلیلی بود و معتقدم افرادی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شوند ممکن است اشتباهاتی در طول دوره کاری خود داشته باشند اما ما در مناظرات نباید به دنبال اهانت به افراد و سوت و کف های دانشجویان باشد.
وی با بیان اینکه هر زمان در ایران دولت های غرب گرا روی کار آمده اند خطر نفوذ چندین برابر شده بیان داشت: من این را به جرات می گویم که دولت روحانی برجام را برای رفع تحریم دنبال نکرده و سر میز مذاکره با شش کشور جهان برای رفع تحریم ها ننشته بلکه موضوع بسیار پیچیده تر می باشد که تصور می شود.
وی با بیان اینکه چه شده که یک جوان 20 و 30 ساله اشکالات برجام را تشخیص می دهد و ظریف و عراقچی به عنوان افراد تحصیل کرده در آمریکا نمی توانند اشکالات برجام را تشخیص دهند گفت: ظریف و عراقچی به خوبی می دانند برجام چه اشکالاتی دارد اما بحث بر سر تفاوت نگرش ها می باشد.
ثابتی با انتقاد از صحبت های بدون تامل روحانی خاطر نشان کرد: بحث بر سر این است که ما می گوییم باید چرخ زندگی مردم بچرخد و چرخ سانتریفیوژها بچرخد در حالی که با بسته شدن چرخ های هسته ای نه تنها بیکاری کمتر نشده بلکه وضع اقتصادی مردم نیز بهبودی پیدا نکرده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه متاسفانه برخی کدهای غلط به مردم داده اند و مشکلات اقتصادی کشور را چرخ محرکه چرخش سیاست خارجی کشور کرده اند بیان داشت: مردم در آینده خواهند فهمید نتیجه تمام تلاش های دولت یازدهم به کجا می رسد.
ثابتی با بیان این که پروژه اصلی مذاکرات هسته ای چیزی بیش از رفع تحریم ها می باشد بیان کرد: هاشمی به عنوان پذر معنوی دولت یازدهم 5 آذر در گفتگو با نشنال تایمز گفت مذاکره با امریکا تابوی این کشور تابوی این کشور را شکست و این تابو به آسانی شکسته نمی شد و بدون مذاکره با آمریکا نمی شد.
وی با اشاره به سخنان روحانی در این خصوص بیان داشت: روحانی در اردیبهشت ماه امسال گفت ما تنها به دنبال این نیستیم که معضل هسته ای را حل کنیم حل معضل هسته ای ابتدای حل مشکلات بزرگتری است.
وی به کتاب ایران و آمریکا گذشته شکست خورده و مسیر آشتی نوشته سید حسین موسویان عضو تیم مذاکره کننده دوره اصلاحات اشاره کرد و افزود: در این کتاب به صراحت عنوان می شود که یک دسته در ایران تا قیامت می خواهند بگویند مرگ بر آمریکا و یک عده مانند اکبر اشمی و روحانی که افراد متعادل تری هستند رابطه با آمریکا را اتفاقی رخ دادنی می دانند و طرفدار تفکر لیبرالی هستند.
ثابتی با بیان اینکه این نگاهی نیست که بتوان آن را با گفتمان انقلاب اسلامی و آرمان های انقلاب پیوند بزنیم گفت: نگاهی کاملا لیبرالی و تکنوکرات بر دولت یازدهم سایه افکنده که می خواهد حتی آب خوردن مردم را نیز در مذاکره با آمریکا به دست بیاورد.
در ادامه حجت الاسلام سبزیان با بیان اینکه چگونه می توان گفت روحانی انقلابی نیست بیان داشت: نمی توان هاشمی و روحانی با سابقه ای که در نظام دارند زیرسوال برد.
وی ادامه داد: معتقدم نفوذ در بسته پوزیشن دینی اتفاق می افتد و نباید به دنبال نفوذ در میان افراد به اصطلاح دل بسته به کشورهای استبدادی گشت.
وی ادامه داد: ما در کدام دولت به اندازه دولت های نهم و دهم شعارهای انقلابی داشتیم و کدام دولت بود که با شعار دادن و عمل نکردن به آن آنقدر مردم را دلسرد کرد که نتوانست خود را بار دیگر جمع و جور نماید.
وی با بیان اینکه هدف امام از انقلاب اسلامی صدور آن به جهان است خاطر نشان کرد: برخی اعتقاد دارند باید درهای ایران به جهان بسته باشد اما به این فکر نمی کنند که در پشت درهای بسته ما نمی توانیم انقلاب را صادر کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از معیارهای امام در بحث با آمریکا این بود که اگر آمریکا از خوی استکباری خود دست بردارد می توان با او رابطه برقرار کرد خاطر نشان کرد: البته نمی گویم آمریکا استکبارستیز است بلکه او هم اکنون یک کشور استکباری می باشد و من امسال در 13 آبان شعار مرگ بر آمریکا را فریاد زدم اما این احتمال را می توان داد که در صورت تغییر استکبارستیزی آمریکا با وی ارتباط برقرار کرد.
در ادامه ثابتی با بیان اینکه نمی توان گذشته افراد را مصداق حال و آینده دانست گفت: امام فرمود میزان حال افراد است و می توان برای مشخص شدن حال افرادی که در گذشته خوب یا بد بودند و در حال تغییر پیدا کردند حر در سپاه امام حسین و طلحه و زبیر در دوران رسول الله را مثال زد.
ثابتی ادامه داد: روند کاری روحانی 180 درجه با آنچه مقام معظم رهبری می گوید تفاوت دارد به شکلی که برخی اسلام رحمانی را مطرح می کنند در حالی که مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان 20 دقیقه در این باره صحبت می کنند و می گویند ظاهر این کلمه زیباست اما در واقع اشتباه می باشد ما می بینیم روحانی این کلمه را می گوید اسلام با چهره رحمانیش خود را به جهان نشان دهد از آن استفاده می کند.
وی در پایان با بیان این که دانشجویان حقایق برجام و حقایق تلاش دشمن برای نفوذ در کشور را به خوبی درک کنند بیان داشت: نفوذ در تفکر و عقاید افراد شکل م ی گیرد و آنان را از درون نسبت به ارزش ها تهی می کند که این مسئله مهمی است.
در پایان حجت الاسلام سبزیان با بیان این که هاشمی را با طلحه و زبیر یکی نکنید یادآور شد: نمی توان به هر میزان اختلاف سلیقه و عقیده بین ما وجود داشته باشد کسانی که برای انقلاب زحمت کشیده اند با مثال های تاریخی همراه کنیم و بهتر است برای تعالی انقلاب مراقب آرمان ها و نحوه سخنان خود باشیم.