محمد اجاقی، مسئول تحلیل و بررسی بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در ارومیه، با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه گفت: وحدت حوزه و دانشگاه بدین معنا نیست که این دو مرکز علمی، تخصص های خود را در با هم ادغام کنند؛ بلکه باید امتیازات خود را با هم تبادل کنند؛ در دانشگاه بايد متديّنين احساس كنند كه فضاى عمومى آن جا به آنها كمك مى كند.حوزه هم به اين كه خود را به روز كند؛ احتياج دارد.
وی افزود: پیام شهادت شهید آیتالله مفتح این است که دانشگاهها دینی شود و دانشگاههای ما دانشگاههایی باشد که برای تبلیغ دین تأسیس شود.
مسئول تحلیل و بررسی بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه با اشاره به نهاد نمایندگی در دانشگاه ها اعلام کرد: مقام معظم رهبری با ایجاد نهادهایی به نام نهادهای نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نشان داد که حوزه را باید به دانشگاه بکشانیم و این ارتباط نیز باید بیشتر شود.
محمد اجاقی، هدف اصلی از عجین کردن وحدت حوزه و دانشگاه، تربیت نیروهای مسلمان دانست و بیان داشت: وحدت حوزه و دانشگاه برای تربیت نیروهای جوان مسلمان و دیندار بوده که این امر با اسلامی کردن دانشگاه ها و حضور روحانیت در آن ها محقق شده است.
وی مهمترین چالش بین دانشگاهیان و حوزویان را نبود نقدپذیری اعلام کرد و گفت: نبود نقدپذیری و روحیه تحمل پذیری بین حوزویان و دانشگاهیان در شنیدن دیدگاه های مختلف هم، از مهمترین چالش های وحدت این دو قشر بوده که باید دانشجویان و طلاب در ارتقای روحیه نقدپذیری و تحمل خود تلاش بیشتری انجام دهند.
این مسئول در ادامه مطالب خاطرنشان کرد: در این گونه مسائل باید به کارشناسان مختلف مسائل علمی، مذهبی و فرهنگی رجوع شود تا بتوان نقدپذیری در جامعه را افزایش داد.
اجاقی، حوزه نقدپذیری را مهمترین محور تمرکز مخالفان وحدت حوزه و دانشگاه عنوان کرد و افزود: دشمنان از این نقطه ضعف سعی در رخنه میان آحاد جامعه بویژه این دو قشر تاثیرگذار هستند.
وی در پایان اشاره به توطئه دشمنان اعلام کرد: عدم پذیرش نقد، مهمترین افت وحدت حوزه و دانشگاه است؛ توطئه ها در دانشگاه ها از عمق ویژه ای برخوردار است و هردو قشر که مغز متفکر جامعه هستند، باید مواظب توطئه ها باشند.