گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی فتنه حرکتی که از انسجام کافی در داخل برخوردار نبود و تنها با تکیه بر روح تهییج و استفاده از فضای احساسیِ حاکم بر آن زمان، البته در ادامه ی روند خود، سعی در ریشه دوانیدن بود که ریشه آن با عزم مردم و به دست مردم قطع گردید و نقشه فتنه گران و پایه گزاران فتنه، نقش بر آب شد.
شاید کمتر کسی فکر میکرد که آشوب های سال ۸۸که به درستی « فتنه » نام گرفت، با چنان مشت محکمی توسط ملت ایران مواجه شود و به حماسه ای همانند « 9دی » ختم گردد.
اما حامیان همیشگی آن، که از فضای غبار آلود همان زمان استفاده نموده و سعی در شبکه سازی و تجمیع هوادارانی دور خود بودند، در زمان حاضر نیز مشغول به اموری هستند که همه این فعالیت ها از سر تطبیق نادرست شرایط کنونی انقلاب اسلامی با تاریخ اسلام، بی بصیرتی در ارائه ی تحلیل از تاریخ اسلام، خاطره گویی های ضد و نقیض از سالهای ابتدایی انقلاب و عدم ایمان داشتن به دیدگاه توحیدی انقلاب اسلامی،که همه چیز را باید از خدا خواست و ما غیر از خدا کسی را نداریم ، می باشد.
« فتنه ی اکبر » سخت تر از فتنه قبل بوده و پیچیدگی های آن نیز به مراتب بیشتر خواهد بود؛ که البته دو تعبیر متفاوت از صفت این فتنه (اکبر) میتوان نمود که هر مخاطب با درک شخصی خود برداشت به خصوصی خواهد داشت.
جریان نفوذ که نقش آفرین اصلی، بازیگر و نیز بازیگردان این فتنه میباشد، سکّان انقلاب ( جایگاه ولایت فقیه) را مورد هجوم و حمله های بی شرمانه قرار داده و با دروغ و شایعه پراکنی و رواج شبهاتی بی پایه و اساس، سعی در تضعیف این جایگاه در ذهن و قلب مردم دارد.
بررسی و تجربه نشان داده است که در بزنگاه های حیاتی و مقاطعی تاریخی که پای آبروی انقلاب و نظام اسلامی در میان است، این جریان تجدید حیات نموده، نفسی تازه یافته و درصدد وارد نمودن ضربه به پیکره انقلاب و خدشه دار کردن اصول والای آن، قانون اساسی و جایگاه حیاتی آن بر میآیند.
در برهه حساس کنونی و با نزدیک شدن به دو انتخابات مهم مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی این جریان با مختصات گوناگون نقش آفرینی میکندکه در ادامه به تعدادی از آنها اشاره خواهد شد:
یکی از رایج ترین موضوعاتی که مورد اشاره ی این جریان قرار گرفته است، حمله به نظارت استصوابی شورای نگهبان به عنوان امین ملت است؛ لازم به ذکر است که نظارت استصوابی شورای نگهبان جزئی از قانون اساسی است و برای اعتراض به و یا رد آن، باید مراحلی قانونی را پیمود؛ حال آنکه این جریان که خود را قانون مدار و پایبند به آن میداند با حفظ پوسته ی قانون مداری و خالی بودن از روح و محتوای قانونمندی، چنین هجمه هایی را به شورای نگهبان وارد میآورد و با کلیدواژه هایی همچون: « عدم اعتماد نظام به درک سیاسی مردم »،« مردم، خود باید سرنوشت خود را تعیین کنند» و « ملت ، توان تمیز دادن میان حق و باطل را دارند » سعی در فریب افکار عمومی دارند.
مختصه دیگر، شعار تشکیل مجلسی از نمایندگان ملت که افراطی نباشند و کمترین چالش را برای دولت ایجاد نماید، حال آنکه به چالش کشیدن امور اشتباه دولت جزیی از وظایف نمایندگان است.
مطرح نمودن مسائلی چون شورایی شدن رهبری نیز یکی از این حربه هاست و بایدتوجه داشت که صرف مطرح نمودن این مسئله خیلی مورد بحث نیست اما اینکه اولاً توسط چه کسانی، ثانیاً در چه برهه ای از تاریخ و ثالثاً در چه فضایی از چیدمان سیاسی کشور مطرح شود، شایان توجه مضاعف است؛ این حتمی است که بیان نمودن این مسئله در نزدیکی انتخابات خبرگان رهبری جز تضعیف جایگاه ولایت فقیه، که اصلی از قانون اساسی کشور ماست، هیچ دستاورد دیگری نخواهد داشت و این خود ضربه ای مهلک به نظام می باشد که متاسفانه بسیاری از طیف های سهل اندیش، فضای مجلس خبرگان را نیز حزبی و سیاسی کرده اند و مطمئناً هزینه ی این جنبشها از جیب نظام برداشته خواهد شد.
اما باید دانست، دو رکن مهم جهت استقلال رای و ثبات قدم در راه انقلاب وجود دارند که در این بزنگاه های تاریخی و فضای غبارآلود سپهر سیاسی کشور نیازِ همه لایه های جامعه ی اسلامی است: اول امید و اتکال به خداوند برای حفظ پایه های نظام اسلامی و دیگری بصیرت، شناخت دوست و دشمن و تمیز دادن حیله از مودت هاست.
مرتضی مهریار_ عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.