به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، برخی اوقات یک پیشنهاد از افرادی که دارای تجربیات فراوان هستند، می تواند روند رو به رشد مجموعه ای را تسریع بخشد و مدیران بالادستی می توانند بدون صرف هزینه و صرفا با وقت گذاری و اهمیت دهی به نظرات صاحبان تجربه، مجموعه خود را بیش از پیش تقویت بخشیده و از این گونه ظرفیت ها استفاده کنند.
دانشگاه زنجان به عنوان دانشگاه مادر در استان زنجان دارای ظرفیت های بالقوه فراوانی است که استفاده به هنگام و صحیح از این ظرفیت ها می تواند از جهات مختلف به رشد و ارتقای دانشگاه کمک کند.
در دانشگاه وسیع و پردانشجوی زنجان، کارکنان فراوانی مشغول فعالیت هستند که هر کدامشان پس از انجام سال ها خدمت در دانشگاه، تبدیل به یک کارشناس خبرهای شده اند که دارای نظراتی قابل اعتنا و با ارزش است.
کارکنانی که گاها حتی بیش از بسیاری از مسئولان سابقه حضور در دانشگاه زنجان را داشته و تعویض دولت ها که تعویض روسا و به تبع آن معاونت ها را در پی دارد، تاثیر چندانی بر این گروه از خانواده دانشگاه زنجان نمی گذارد.
همین مداومت در حضور و چشیدن سرد و گرم روزگار دانشگاه زنجان و مشاهده اتفاقات ریز درشت سال های اخیر موجب شده است تا نظرات کارکنان این دانشگاه را که بر آمده از تجربیات است به عنوان نظرات کارشناسانه تلقی کرد.
مسئولان دانشگاه زنجان دست به اقدام جالبی زده و با برگزاری جلسات هم اندیشی با کارکنان، از تجربیات این گروه، جهت پیشرفت و ارتقای دانشگاه زنجان بهره بردند.
به همین منظور اولین جلسه از سلسله جلسات هم اندیشی کارکنان دانشگاه زنجان در سالن شهید شهریاری این دانشگاه، با استماع آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز و سپس دکتر ملکی معاون اداری و مالی دانشگاه زنجان، ضمن صحبت هایی به چگونگی تشکیل و هدف از برگزاری سلسله جلسات هم اندیشی پرداخته و فقدان آنرا از خلاهای دانشگاه برشمرد.
این مسئول دانشگاه زنجان با اشاره به برگزاری این جلسات به عنوان یکی از روشهای مشارکت کارکنان در تصمیم گیری ها، جایگاه جلسات را مشورتی و دامنه موضوعات مطروحه در آن را برای موارد مختلف غیر صنفی در دانشگاه، از جمله راهکارهای کسب درآمد در دانشگاه، چگونگی افزایش مشارکت و ایجاد انگیزه در کارکنان، اعلام کرد.
دکتر ملکی با اشاره به مشکلاتی مانند عدم توزیع مناسب نیروی انسانی در واحدها، ضعف در نیروسازی و جایگزینی نیروها، ابراز امیدواری کرد تا با برگزاری این گونه جلسات، راهکارهای مناسبی برای حل این مشکلات پیشنهاد شود.
معاون اداری و مالی دانشگاه زنجان، بی تفاوتی، بی انگیزگی و عدم احساس مسئولیت را به عنوان آفت های سازمانی نام برده و شناسایی نیروهای سرآمد برای پذیرش مسئولیت را از ظرفیت های برگزاری جلسات دانست و با اشاره به ابتکارات برخی واحدها در کاهش هزینه ها، خواستار اتخاذ چنین رویکردی در سایر واحدها برای صرفه جویی در هزینه ها شد.
عضو هیات علمی دانشگاه زنجان، ضمن بیان این نکته که اگر هر فرد با طرح و اجرای یک ایده نو، به دنبال ایجاد یک اثر ماندگار از خود در دانشگاه باشد، آن گاه میتوانیم به داشتن دانشگاهی پیشگام امیدوار باشیم، خواستار مشارکت بیشتر همکاران در تصمیم گیری ها و احساس مسئولیت در قبال امورات دانشگاه شد.
همچنین خانم امامی مدیر اداری دانشگاه زنجان نیز با اشاره به اعتقاد مجموعه اداری به خرد جمعی، خواستار مشارکت بیشتر همکاران برای تقویت و تأثیر مثبت برگزاری این جلسات شد.
در ادامه جمعی از کارکنان دانشگاه زنجان نظرات خود را در خصوص ظرفیت های درآمدزایی دانشگاه و موانع و مشکلات ایجاد درآمد مطرح کردند.
سیدعلی النقی نبوی به عنوان اولین صحبت کننده، ایجاد مرکز اطلاع رسانی و ارائه خدمات تخصصی دسترسی به بانک های اطلاعاتی در تهیه مقالات در شهر را به عنوان راهکار حوزه کاری خود، به منظور ایجاد درآمد پیشنهاد کرد.
در ادامه محمدحسن ذبیحیان در سخنانی ایجاد مجتمع فرهنگی و رفاهی دانشگاه را پیشنهاد داده و عدم اعتنا به تجربه و مدرک گرایی و تعریف نشدن مشوق های مالی را از علل بی تفاوتی افراد برای ایجاد درآمد دانست.
سپس اصغر سلیمانی با اشاره به راهکار های کسب درآمد از طریق مجموعه های تغذیه ای در دانشگاه، استفاده از سلف سرویس های دانشگاه برای ارائه خدمات به مجموعه داخلی و بیرون از دانشگاه را پیشنهاد کرده و انتقاداتی نیز به مدیریت سنتی برخی مجموعه ها وارد آورد.
در ادامه صحبت های کارکنان، اصغر احمدی، ایجاد رضایتمندی در بین کارکنان را عاملی مهم برای ایجاد انگیزه و مشارکت معرفی کرد و لزوم ایجاد جذابیت مالی برای افراد موثر در تولید درآمد را از راهکارهای موثر برای ایجاد درآمد دانست.
پس از خاتمه جلسه حسب بررسی نتایج برگزاری جلسه، مقرر شد جلسه بعدی هم اندیشی، با توجه به چند پیشنهاد مطروحه درخصوص استفاده از ظرفیت و توانمندی تخصصی گروه ها، با کارشناسان گروههای آموزشی برگزار شود، تا نظرات کارشناسان گروه ها درخصوص نحوه ایجاد بستر برای بالفعل کردن ظرفیت گروه ها جهت درآمدزایی مورد بحث قرار گیرد.