به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شاپور محمدی، معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اقتصاد زیستی به رشد اقتصاد کمک میکند و در همین زمینه وزارت اقتصاد با وزارتخانههای مختلف از جمله سازمان محیط زیست تفاهم نامههایی را به امضا رسانده است که از آنها میتوان به تفاهم نامه جدید این وزارت با سازمان محیط زیست تحت عنوان اقتصاد سبز اشاره کرد.
وی افزود: تا سال ۲۰۲۰ جمعیت جهان ۲۳ درصد افزایش پیدا میکند و طبیعتا جمعیت شهری و روستایی نیز تغییر میکند در ایران هم شهرنشینی گسترش وسیعی داشته و متوسط درآمد سرانه جهانی در سال ۲۰۱۲ از ۴۲۰۰ دلار به ۸۶۰۰ دلار در سال ۲۰۲۰ خواهد رسید که رشد ۱۰۴ درصدی دارد و با افزایش جمعیت تقاضای استفاده از انرژی نیز ۵۳ درصد افزایش مییابد و این یعنی سه او دو بیشتری تولید میشود و یک مسئله جدی به لحاظ محیط زیست و آلودگی.
محمدی به تشریح استراتژی اقتصاد زیست فناوری در اروپا پرداخت و گفت: این استراتژی بر سه پایه استوار است سرمایه گذاری در تحقیقات و نوآوری، نوآوری مورد نیاز در اقتصاد و توسعه بازار و رقابت در بخشهای مربوط به اقتصاد زیست فناوری تقویت سیاستهای هماهنگ از طریق ایجاد پنل زیست فناوری از جمله این ارکان اصلی است.
وی درباره زیست فناوری در ایران گفت: یکی از مباحث مهم همین مبحث میباشد که در اسناد کلان ملی اولویت به توسعه محصولات فناورانه است سند ملی زیست فناوری سند راهبردهای زیست فناوری و سند مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری از مصادیق اهمیت و اولویت سیاست گذاریها در این زمینه در کشور میباشد طبق سند زیست فناوری کشور سیاستهای زیست فناوری در بعد اقتصادی باید در جهت تامین نیازهای راهبردی کشور و ارتقای توان رقابتی تولیدات کشور باشد.
معاون اقتصاد وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه ۶۳ درصد بازار جهانی زیست فناوری در چشم انداز سند توسعه ۱۴۰۴ قرار دارد گفت: به همین علت حمایتهای مالی معافیت گمرکی حقوق گمرکی و سود بازرگانی شرکتهای دانش بنیان دیده شده است. قرار شده بسته ویژه حمایتی مجزایی در آینده تبیین و ابلاغ گردد که کمیته مشترک کاری بین گمرک و معاونت علمی تشکیل شده و در دستور حداکثرسازی توان ساخت داخل در حوزه تولید کالاهای دانش بنیان و تعیین تعرفههای گمرکی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از مراکز رشد و ایجاد توسعه زیر ساختها و گسترش بازار و دارایی فکری در فرابورس، کاهش هزینههای تحقیق از جمله راهکارهای حل این مشکلات است همچنین قرار شده تفاهم نامهای بین وزیر علوم و وزیر اقتصاد امضا شود که رشته اقتصاد زیستی را در کشور داشته باشیم تا حساسیت جامعه را تحریک کنیم.