به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست مجمع نشریات اسلامی دانشگاه تهران امروز به همت بسیج دانشجویی این دانشگاه همراه با میزگردی تحت عنوان آسیبشناسی نشریات و رسانههای دانشجویی دانشگاه تهران با حضور مسعود ده نمکی کارگردان سینما و تلویزیون برگزار شد.
مسعود ده نمکی در ابتدای این نشست در خصوص فضای رسانه در ایران گفت: در این دهه ماه به ماه فضای رسانهها با یکدیگر فرق خواهد کرد و کار شما نسبت به قبل سختتر خواهد بود با یک تحقیق میدانی میتوان تاثیر شبکههای اجتماعی و رسانههای جمعی که هر روز مدلهای جدیدی به بازار میآیند و سلایق مخاطبان خود را مدام تغییر میدهد فهمید.
وی ادامه داد: آفت جامعه ایرانی این است که اگر رسانههای دنیا به سه دسته شفاهی مکتوب و مجازی تقسیم شوند در جامعه ایران که زمانی مساجد، هیئتها و محلههای کانون احزاب بودند امروز به ورطه فراموشی سپرده شدند.
کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه یکی از عوامل بسیار خوبی که میشود دغدغه امروز مردم جامعه را فهمید راننده تاکسیها هستند تصریح کرد: اگر در یک روز از چندین نقطه تهران با راننده تاکسیها و مسافرین آنها صحبت کنید به طور قطع دغدغه مردم را خواهید شنید و اگر شایعهای را بین ۲۰ راننده تاکسی پخش کنید تا آخر شب بین چند صد هزار نفر پخش خواهد شد.
مسعود ده نمکی در ادامه سخنان خود درباره آسیبشناسی نشریات دانشگاهی اظهار داشت: کافی است شما مخاطبین خود را دور هم جمع کنید و از آنها بپرسید چرا نشریه شما را میخوانند یا چرا نمیخواهند و دلیلش چیست؟ یا کدام قسمت نشریه را بیشتر مطالعه میکنند؟ شما باید به دانشجویانی که در کار رسانهای فعالیت میکنند امید دهید چرا که زمانی بود که دراوردن نشریه از نیروهای انقلابی یک کار سوسولی بود اما وقتی ما از جبههها برگشتیم من احساس میکردم برای زدن حرفهایمان تریبون نداریم.
وی یادآور شد: آن زمان تریبونهای رسمی حرفهایی ما را تا جایی بازتاب میدادند که به ضررشان نمیشد. خاطرم است اواخر سال ۶۷ مسئولین نظام در تریبونهای رسمی اعلام کردند همه رزمندگان به دانشگاه میروند اگر این حق است نباید جوری بیان میشد که انگار صدقه است چرا که حتی در کشوری مثل ژاپن برای کسانی که به جنگ نرفتهاند ۵ درصد سهمیه تعلق گرفته است. این را بدانید که در جامعه که صف کنکورش بلندتر از صف اعزام به جبهه بود و صف رفتن به دانشگاه و کنکورش بین ۲۰ میلیون جوانی که داشت و تنها دو سه هزار نفر از آنها به جبهه اعزام میشدند همان عده اندک پای ثابت جبهه بودند، انتظار بیشتری نمیرفت آن زمان بعضی از مسئولین بچههای خودشان را از رفتن به جبهه مصون میداشتند و تنها جوانان بعضی از قشرهای مردمی به جبهه میرفتند.
کارگردان سینما و تلویزیون در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: پوز روشنفکری نگیرید؛ چرا که تا قدرت نداشته باشید راه به جایی نخواهید برد، پس بدانید که باید مخاطب اصلی خود را داشته باشید آیا میدانید چرا رسانههای حزب اللهی طی این سالها نتوانستند تداوم داشته باشند به این خاطر بود که آنها وابسته به سلایق دولتهای مختلف بودند و وقتی دولتها تغییر میکردند حمایت آنها را از دست میدادند چرا که رسانههای حزب اللهی به دنبال تبدیل شدن به یک رسانه واقعی نبودند و بیشتر به سمت تبدیل به بولتن میرفتند.
ده نمکی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: زمانی که تصمیم گرفتم هفته نامه راه بیندازم حتی دوستان خودم باور نمیکردند کسی که تا دیروز اسلحه به دست داشت امروز قلم در دست بگیرد اما من تصمیم خودم را گرفتم و اولین نشریه رنگی را بعد از روزنامه همشهری با نام شلمچه منتشر کردم که تیراژ شماره دومش به دو برابر نسبت به شماره قبل رسید و به مرور به پرمخاطبترین هفته نامه کشور تبدیل شد.
وی در این خصوص افزود: سیاست ما در این نشریه کادرسازی و قلم و جرات دادن به بچهها بود اینکه آن فرد بتواند جریان سازی کند به شما دانشجویان توصیه میکنم که ادای دیگران را در نیاورید و سعی کنید خودتان باشید و رسانههایتان یکدیگر را هم پوشانی کنند اینکه روزی شلمچه را بستند و سکوت کردید روزی به این نتیجه خواهید رسید که همین سکوت شما باعث شد برخی فکر کنند میشود به همان راحتی که شلمچه را بستند روزنامهها و نشریات هم سوی آن را نیز ببندند.
کارگردان سینما و تلویزیون در خصوص یکی دیگر از آسیبهای نشریات دانشجویی در حال حاضر گفت: اینکه مخاطب شما بچه بسیجیها باشند اصلا هنر نکردید اینکه برای یکدیگر نشریه بزنید هنر نیست درد ما این است که کاری کنیم آنها که تا به حال حرف ما را نشنیدهاند مخاطب ما قرار گیرد پس رسانه شما باید تبدیل به رسانهای شود که تاثیرگذار و همه خوان باشد.
ده نمکی بار دیگر دانشجویان دانشگاه تهران را مورد خطاب قرار داد و گفت: حرفهایی که امروز میزنیم و نقدهایی که میکنیم در ۲۰ سال پیش تاوانهای سنگینی داشت ان روز وقتی میگفتی اکبر اصغرت میکردند یعنی میرفتی جایی که عرب نی نیندازد.
وی عنوان کرد: امروز شما با اندیشه سازی و تئوری سازی نیازمند هستید چرا که بعضی از مسئولین ما میخواهند اندیشههای خود را آکبند نگاه دارند اما شما باید به جای آنها فکر کنید. از جشنواره فجر امسال باید این را فهمید که وقتی به سیاهترین فیلمها جایزه میدهند و فیلمهای انقلابی را در بایکوت میگذارند یعنی اینکه هر جا گام به گام عقب نشستید آنها کیلومتر کیلومتر جلو رفتند.
کارگردان سینما و تلویزیون وظیفه دانشجویان در فعالیت نشریات دانشجویی را کسب استعدادها در این حوزه عنوان کرد و افزود: فکر نکنید حتی اگردانشجوی پزشکی هستید کار در نشریه دانشجویی به شما مربوط نیست همان طور که در جنگ یک خیاط آرپی چی زن هم بود امروز هم باید دو قبضه باشید.
ده نمکی در پایان اظهار داشت: شمایی که میگویید اگر امروز جنگ شود همت و باکری هستید بدانید آن جنگ تمام شد و امروز جنگ به نحو دیگری ادامه دارد اینکه امروز فقر آدم و نظریهپردازی در این حوزه داد میزند به این خاطر است که شما نتوانستید استعدادها را کشف کنید.