به گزارش خبرنگار خبرگزازی دانشجو از مشهد، محمدسعید احدیان شب گذشته در میزگرد سیاسی « تبیین شاخصه های مجلس مطلوب» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این نکته که از دیدگاه امام مجلس شورای اسلامی باید دارای سه ویژگی عدالت، عقلانیت و معنویت باشد، گفت: جایی که عدالت موضوعیت پیدا میکند مبارزه با فساد و در جایی که عقلانیت مبنا قرار میگیرد باید به مسائل مختلفی چون واقع بینی در کنار عقلانیت توجه شود.
دبیرکل جبهه آرمان خواهان واقع بین ادامه داد: هر کدام از این سه بعد مورد توجه قرار نگیرد نظام جمهوری اسلامی با چالشهای بسیاری مواجه خواهد شد که نمونههای آن را بارها مشاهده کردهایم.
احدیان با اشاره به اینکه رهبری فرمودند مجلس باید به رفاه، عزت، استقلال، گشایش اقتصادی و عدالت توجه کند، تصریح کرد: بخشی از این مشکلاتی که امروز با آنان مواجه هستیم به دلیل عدم شور سیاسی در کشور است که این امر به علل متفاوتی رخ داده است.
وی افراط در دهه 70 و شرایط خاص پس از سال 88 را یکی از علل رکود در دانشگاهها دانست و بیان داشت: علاوه بر دانشگاهها، امروز با عدم شور سیاسی در جامعه نیز مواجه هستیم که بخشی از آن به این مربوط میشود که مجلس جایگاه اصلی خود را ندارد.
دبیرکل جبهه آرمان خواهان واقع بین ضمن تاکید بر این نکته که مجلس باید در راس امور باشد، افزود: روزگاری مجلس ما در مقابل رژیم طاغوت میایستاد و حتی در اوایل انقلاب داشتیم مجالسی را که جلوی بسیاری از انحرافات ایستادگی کردند.
احدیان ادامه داد: البته در مجلس فعلی نیز اقدامات مثبت بسیاری انجام شده؛ اما مجلس در راس نیست که این امر به نمایندگان باز میگردد و نه یک نظام و سیستم.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص جریان اصلاحات بیان داشت: متاسفانه نسبت به جریان اصلاحات یک نگرانی وجود دارد و آن این است که آنان بخواهند بار دیگر سیاست زدگی را باز گردانند و موضوعات کم اهمیت سیاسی را پر رنگ کنند.
این فعال سیاسی ضمن بیان این موضوع که لیست پنج نفرهای که اصلاحات در خراسان رضوی داده نگرانی ما را جدیتر کرده است، گفت: یکی دیگر از دلایل که منجر به نگرانی ما شده این است که رویکرد استکبار ستیزی در این جریان سیاسی تغییر کرده و این در حالی است که این امر گفتمان امام بود.
احدیان با تاکید بر این نکته که استکبار ستیزی نه تنها یک آرمان ایدوئولوژیک که یک منفعت ایدوئولوژیک است، بیان کرد: پیشرفتهایی که در طول این سالیان انقلاب کسب شده است ناشی از همین گفتمان بوده که چنانچه تغییر یابد منافع ملی ما زیر سوال خواهند رفت.
دبیرکل جبهه آرمان خواهان واقع بین تصریح کرد: همچنین نقد ما به اصولگرایان نیز این است که در گاهی اوقات منافع حزبی را به منافع ملی ترجیح دادهاند.
وی در ادامه در خصوص مجلس ششم و مشکلاتی که این مجلس به وجود آورد، خاطرنشان کرد: برآیند مجلس ششم و اقداماتی که این مجلس انجام داد، قابل دفاع نیست. این مجلس از نظر لطماتی که به دولت وارد کرد، یک شاخص است برای اینکه مانند آن نباشیم.
مجلس ششم حدود یک سال کشور را تعطیل کرد
احدیان با بیان این مطلب که متاسفانه در این مجلس سیاست زدگی زیاد بود، گفت: به طور مثال قضیه قتلهای زنجیرهای را چه میزان طولانی کردند؟، یک سال کشور را درگیر این امر کردند. همچنین چگونه میتوان از تحصن و تعطیل کردن کشور در این مجلس یاد کرد.
وی ادامه داد: در این مجلس تنها طی مدتی کوتاه و بدون کار کارشناسی، برنامه توسعه را به تصویب رساندند. این نمایندگان با رای مردم پا به درون مجلس گذاشتند و آنگاه خیانت کردند.
دبیرکل جبهه آرمان خواهان واقع بین در ادامه یکی از دلایلی را که مجلس امروز در راس نیست را اقدامات احمدی نژاد دانست و بیان کرد: متاسفانه روحانی همان راهی را میرود که روزی احمدی نژاد رفت، به طور مثال عنوان میکنند که لازم نیست برنامه توسعه به مجلس راه یابد و دولت میتواند آن را تصویب کند و حتی پا فراتر گذاسته و عنوان میکند حتی لازم نیست هیات دولت به آن ورود کند!
وی عدم توجه دولت به مسائل اقتصادی را یکی از نقاط ضعف دولت خواند و گفت: ابتدای دولت یازدهم 34 مصوبه برای اصلاح امور بانکی در هیات دولت به تصویب رسید که چنانچه آن مصوبات اجرایی میشد امروز 30 تا 40 درصد مشکلات بانکی ما حل میشد.
این فعال سیاسی تاکید کرد: دولت باید کارآمدی خود را افزایش دهد.
نیازمند مجلسی با نگاهی جدید هستیم
در ادامه مجید خرمی، عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان خراسان رضوی با اشاره به اینکه امید است در استانه انتخابات شور و نشاط سیاسی در دانشگاهها افزایش یابد، گفت: وضع قوانین، حق اظهار نظر در امور داخل و خارجی، استیضاح رئیس جمهور و وزرا، رسیدگی به وضع بودجه و تصویب آن و غیره از جمله اختیارات مجلس است.
وی یکی از مشکلات قعلی کشور را عدم توجه به تحزب دانست و افزود: امروز کشور ما با بحرانیهای بسیاری مواجه است. بحرانهایی که نتیجه هشت سال پر فراز و نشیب دوره احمدی نژاد است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن اشاره به این نکته که کشور با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه است که باید با تلاش یکدیگر آنان را مرتفع کنیم، خاطرنشان کرد: چنانچه مجلس امروز در راس امور نیست، بخش زیادی از آن ناشی از عملکرد کسانی است که اجازه ندادند این اتفاق رخ دهد.
خرمی افزود: من به مجلس ششم انتقاد دارم؛ چرا؟، زیرا آنان نیامدند به درستی اقدامات و فعالیتهایی را که انجام داده بودند را تبلیغات کنند. به همین دلیل نقاط مثبت آنان دیده نشد و همین امر سبب شد در رابطه با برخی اقدامات سیاسی آنان بزرگنمایی شود.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان خراسان رضوی ادامه داد: در آن دوره در بحث ریلی و جادهای با همکاری با دولت اقدامات خوبی صورت گرفت.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که من نیز استکبار ستیزی را قبول دارم، گفت: قطعا کشور یک اصولی دارد؛ روزگاری امام راحل (ره) گفتند با عربستان رابطه نداشته باشیم، اما امروز با انان ارتباط داریم؛ بنابراین ارتباط با کشورها باید در مقطع زمانی خاص خودش بحث شود.
خرمی گفت: در بحث برجام یک اتفاق خوبی افتاد و این برنامه به تصویب رسید؛ اما پس از آن شاهد شکل گیری هجمههای تبلیغاتی و آمار و ارقام اشتباه در ارتباط با عملکرد دولت بودیم. روزگاری همین آقایان از فرسودگی ناوگان هوایی انتقاد میکردند و امروز با قرارداد خرید هواپیما مخالفت میکنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: باید انصاف داشت، چنانچه قرار است با نگاه همراه با عدالت دولتها را مورد نقد قرار دهیم باید بگوییم همان گونه که روحانی دارای نقاط قوت و ضعف بود احمدی نژاد هم دارای نقاط ضعف و قدرت بود.
وی تاکید کرد: نیازمند مجلسی با نگاهی جدید هستیم.
منظومه فکری نمایندگان آینده باید همخوان با منظومه فکری امام و رهبری باشد
در ادامه مصطفی باقر زاده، یک فعال دانشجویی تاکید کرد: امروز باید جایگاه جمهوری اسلامی ایران را بشناسیم و وضعیت فعلی را در نظر گیریم و بر اساس یک منظومه فکری دقیق که برآمده از نیاز ملت است، مجلس را ببینیم.
وی بر منظومه فکری نماینده مجلس تاکید و تصریح کرد: فردی را باید روانه مجلس کنیم که منظومه فکریش در چارچوب نظام، دیدگاه امام و رهبری باشد.
این فعال دانشجویی ضمن بیان این مطلب که امروز منظومه رهبری بر تمدن سازی نوین اسلامی میچرخد، تصریح کرد: امروز پیشرفت مسئله اول کشور است، البته باید بدانیم که پیشرفت با توسعه متفاوت است. توسعه یک جاده یکطرفه است که ممکن است استقلال را کنار بگذارد؛ اما پیشرفت این گونه نیست.
باقرزاده با اشاره به این موضوع که برای اینکه پیشرفت را رغم بزنیم نمیتوانیم تنها به مقوله رفاه توجه کنیم، گفت: معیشت مردم باید در یک چارچوب عقلانی و بر پایه اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبری است باید جلو رود، همچنین شاخصهای فکری نماینده مجلس در عرصه سیاست باید بر پایه عزت، حکمت و مصلحت و در حوزه فرهنگ نیز متوجه فرهنگ ناب اسلامی باشد.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر عدهای هستند که میخواهند کشور را با افکار لیبرالی و نئولیبرالی اداره کنند.
این فعال دانشجویی در ادامه به عملکرد مجلس ششم انتقاد کرد و افزود: در دوره مجلس ششم زلزله بم رخ داد. دولت در آن دوره چه کرد؟ چرا مجلس در مقابل عدم توجه دولت کوتاه آمد و رئیس جمهور وقت را استیضاح نکرد و همین مجلس که به موضوع بم تا این اندازه بی مسئولیت بود، شروع به تحصن کرد.
یکی از مشکلات کشور نداشتن ساختار حزبی قوی است
در ادامه امیر حسین نوربخش، استاد حقوق حوزه و دانشگاه بیان کرد: نقد داشتن به قانون اساسی ایرادی ندارد، منتها چنانچه این نقد وارد کردن همراه توهین و یا ایجاد خطر برای امنیت ملی نباشد.
وی با اشاره به این مطلب که نظام مجلس ایران تک مجلسی است، گفت: کشور ما نه مانند انگلستان در دست مجلس است و نه مانند آمریکا در دست قوه مجریه، بلکه کشور ما به صورت نیمه ریاستی و نیمه پارلمان اداره میشود.
نوربخش یکی از مشکلات کشور را نداشتن ساختار حزبی قوی دانست و تصریح کرد: امید است حزبهای نو ظهور بتوانند این ساختارها را اصلاح کنند، البته احزاب باید به این نکته توجه کنند که به صورت باندی و خانوادگی اداره نشوند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب به مشکلات موجود در قانون اساسی اشاره کرد و گفت: نمایندگان آینده باید بتوانند قوانینی را که دارای اشکال است، برطرف کنند، چراکه امروز روابط ما با دنیا در حال بهبودی و چنانچه سرمایه گذای بخواهد وارد کشور ما شود و یا اینکه چنانچه ما بخواهیم با صندوق تجارت جهانی وارد همکاری شویم، باید قوانینی به روز در این رابطه داشته باشیم؛ امید است نمایندگان شبیه کلاس اول دبستان نباشد، چرا که نماینده شاکله ملت است.