به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، چهاردهمین پاتوق مطالبه دانشجویی فعالین بسیج دانشجویی دانشگاه های شیراز با حضور آیت الله احمد بهشتی، نماینده فعلی مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری و همچنین کاندیدای مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه استان فارس برگزار شد.
آیت الله احمد بهشتی در این جلسه با بیان اینکه ۲۲ بهمن مقدمه حماسه هفت اسفند بود، بیان داشت: با اینکه ایران هشتمین قدرت نظامی جهان است؛ اما حضور پرشور مردم در انتخابات منجر به افزایش اقتدار نظام می شود.
وی حضور پوتین همراه با قرآن در دفتر مقام معظم رهبری را نشانه قدرت دانست و افزود: مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن با شور و نشاط زیادی شرکت کردند و الله اکبر سردادند.
نام مرا بدون هماهنگی در لیستی گنجانده اند
کاندیدای انتخابات خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه فارس در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که پرسید نظر شما در مورد نظر هاشمی در مورد شورای رهبری چیست، گفت: خیلی از مواضع ایشان را قبول نداریم و لیست اعلام شده از سوی که در آن نام بنده نیز به چشم می خورد، هیچ هماهنگی با من صورت نگرفته است و در لیست تهران دو امام جمعه تهران آیت الله امامی کاشانی و آیت الله موحدی کرمانی و عده ای از جامعه مدرسین قم نیز مثل آیت الله میرمحمدی هستند؛ اما نمیدانم آیا با آنها هماهنگ کرده اند یا نه که البته با من هماهنگ نکرده اند.
یکی از دانشجویان از آیت الله بهشتی سئوال کرد که بر اساس آیین نامه داخلی که یکی از تدوین کنندگانش خودتان بودید، چطور صلاحیت ها برای خبرگان رهبری تایید می شود؟ فقاهت سید حسن خمینی چطور تایید می شود؟ و در این مورد صوتی پخش شده که به شما نسبت داده اند، نظر خود را بفرمایید؟
تشخیص فقاهت با شورای نگهبان است/ آن چیزی که به نقل از من در مورد تایید اجتهاد سید حسن خمینی منتشر شد، بی اخلاقی رسانه ای بود
آیت الله بهشتی در پاسخ به این سئوال دانشجویان با بیان اینکه تشخیص فقاهت با شورای نگهبان است، بیان داشت: شخص آشنایی به من زنگ زد و گفت آیا سید حسن مجتهد است؟ و من گفتم این سئوال را باید از کسی بپرسید که یا استاد یا شاگرد یا هم مباحثه اش باشد که من هیچ کدام آنها نبودم؛ اما دو سال کتابی در علم اصول نوشته بودند که برای من هم فرستادند و من گفتم که قدرت فهم خوبی دارند و این را رسانه ای کردند که بی اخلاقی بود، ما هم پیامی با این عنوان «رای شورای نگهبان برای صلاحیت علمی کاندیدای مجلس خبرگان رهبری مطاع و مطبع است» فرستادیم که رسانه ای شد و آن نظر شخصی من بود؛ اما نظر شورای نگهبان برای همه حاکم و حجت است.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا مجلس خبرگان وظیفه ای در انتصابات رهبری مثل رئیس صدا و سیما و رئیس قوه قضائیه دارد، گفت: کمیسیون نظارت بر رهبری وجود دارد و ایشان نیز در دیدارها فرمودند در هر جا که می خواهید نظارت کنید به جز نیروهای مسلح.
رابطه مجلس خبرگان با رهبری صمیمانه است
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مجلس خبرگان، طبق آیین نامه باید تمام مذاکراتش محرمانه باشد، ادامه داد: اعتقاد مجلس اینست که مقام معظم رهبری ستون نظام است و نباید طوری باشد که در داخل یا خارج مملکت تضعیف شود و رابطه این مجلس نیز با رهبری صمیمی است.
مجلس خبرگان دلیلی برای دخالت در انتصابات رهبری ندارد
آیا مجلس خبرگان می تواند در مورد انتصاب های رهبری مثل رئیس صدا و سیما به ایشان پیشنهاد دهند؟ یکی دیگر از سئوالات دانشجویان بود که آیت الله احمد بهشتی در پاسخ به آن ها بیان داشت: مجلس خبرگان دلیلی برای این کار ندارد و چرا باید دخالت کند؛ در صورتی که رهبری برای خودشان مشاورانی دارند که با مشورت آنها افراد مناسب را منصوب می کنند.
یکی از دانشجویان سئوال کرد که با توجه مواضع روحانی در مورد شورای نگهبان، نظرتان در مورد حضور وی در مجلس خبرگان چیست؟ و آیت الله بهشتی نیز در جواب این سئوال گفت: من در حوزه تهران نیستم که بخواهم به او رای بدهم و تهرانی ها باید نظر دهند؛ اما با صحبت های روحانی موافق نیستم و در مورد بحث مذاکره هم که مقام معظم رهبری محکم جوابشان را دادند که گفتند امام حسین(ع)با ابن سعد مذاکره نکردند.
کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه فارس در پاسخ به این سئوال که وظیفه مجلس خبرگان نظارت بر عملکرد رهبری است یا نظارت بر شرایط رهبری؟ خاطرنشان کرد: رهبری شرایط دارد و در موقع انتخاب، خبرگان باید ببیند آیا آن شخص واجد شرایط رهبری هست یا نه؟ و اگر اکثریت اعضای مجلس که از دو سوم بیشتر هستند، رای دهند، رهبر تعیین می شود.
آیت الله بهشتی با بیان اینکه مفهوم عملکرد رهبری و شرایط رهبری یکی است، اضافه کرد: سپس استمرار شرایط رهبری مد نظر است و علت محدثه و حادثه میخواهیم که آیا رهبر اجتهاد، مدیریت و آگاهی از مسائل روز دنیا را دارد یا نه؟ و بعد از آن مجلس باید نظارت بر استمرار داشته باشد که اگر روزی مجلس به این نتیجه برسد که رهبر یکی از شرایط را از دست داده، باید فورا برای انتخاب رهبر جدید تصمیم بگیرد.
آیین نامه مجلس خبرگان، جلسات این مجلس را محرمانه تعیین کرده است
یکی از دانشجویان با بیان اینکه مخفی بودن محتوای جلسات مجلس خبرگان شبهات زیادی را به وجود آورده است سئوالی را پرسید که آیا بهتر نیست حداقل بخشی از جلسات مجلس خبرگان رسانه ای شود؟ که نماینده مجلس خبرگان رهبری نیز در پاسخ به آن گفت: آیین نامه این جلسات را محرمانه تلقی کرده و تغییر آیین نامه کار ساده ای نیست و مجلس و کمیسیون زیر بار آن نمی روند؛ به هر حال اگر ملت ما را امین خود می دانند، بگذارند به همین روال ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه مجلس خبرگان همیشه وظیفه اش را انجام داده و امانتی بر دوش ماست، تصریح کرد: آیا صلاح است که هر چه در مجلس خبرگان می گذرد را بیان کنیم تا خوراک رادیوهای بیگانه شود.
کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه فارس با بیان اینکه حدود ۳۰ سخنرانی مکتوب دارم و در هر اجلاس یک سخنرانی انجام داده ام، یادآور شد: اگر روزی صلاح باشد همه سخنرانی ها را چاپ می کنم و مسائل زیادی را در آنها مطرح کرده ام که محرمانه است که البته دبیرخانه خلاصه ای از سخنرانی هایی که صلاح است را انتشار می دهد و بقیه نیز باید در بوته کتمان باقی بماند.
سئوال یکی از دانشجویان بدین صورت بود که در سال ۶۸ وقتی خواستند رهبری را انتخاب کنند، افرادی در مجلس خبرگان بودند که صحبت هایشان بر کل اعضای مجلس تاثیرگذار بود که باعث انتخاب مقام معظم رهبری شد، آیا در مجلس فعلی یا مجلس آینده امکان دارد که چنین افرادی وجود داشته باشند؟
آیت الله بهشتی در پاسخ به این سئوال بیان کرد: امکان در چه حدی؟؛ اگر امکان ذاتی، بله؛ اما با این افراد عادل و وزینی که مشخص می شوند، امکان وقوعی ندارد و بعید است که تحت تاثیر جریان ها قرار بگیرند.
یک کمیسیون سه نفره در مورد افرادی که صلاحیت رهبری را دارند، فکر و بررسی می کنند
وی تصریح کرد: کمیسیون رهبری در مورد رهبری آینده بررسی می کند و در مورد افرادی که صلاحیت رهبری دارند فکر و بررسی و پرونده را کامل می کنند؛ اما افشا نمی کنند؛ چراکه یک بار این اتفاق در مورد آیت الله منتظری افتاد و مسائلی که پیش آمد، تجربه ای برای مجلس خبرگان شد.
نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: آیین نامه اجازه نمی دهد حتی اعضای خبرگان هم نام این افراد را بدانند و حتی به خود اعضای کمیسیون هم نمی گویند؛ چراکه سه نفر مسئولیت این کار را دارند.
آیت الله بهشتی اضافه کرد: مجلس خبرگان کمیسیون را انتخاب، کمیسیون هیات سه نفره را و آن هیات سه نفره محرمانه تحقیقات خودشان را انجام می دهند که حتی به بقیه اعضا هم نمی گویند و اگر روزی لازم شد در اجلاس مطرح می کنند تا هر کس رای آورد، رهبر شود.
وی بیان داشت: در آیین نامه آمده است که اگر رئیس مجلس خبرگان یا شخص رهبری لیست را خواستند به آنها نشان بدهند.
نماینده مردم استان فارس با بیان اینکه بین دو اجلاس یک نیم اجلاسی بین رئیس مجلس خبرگان و رئیس کمیسیون ها برگزار می شود، گفت: آیت الله یزدی در زمان مرحوم آیت الله کنی در یکی از همین جلسه ها گفت که ان شاالله شما لیست افراد جایگزین رهبری را نخواهید یعنی منظورشان این بود که لیست را نخواهید.
طرفدار نظریه ولایت فقیه هستم و برای خود مبنا دارم
یکی از دانشجویان به نظر آیت الله خویی در خصوص ولایت فقیه اشاره کرد و نظر آیت الله بهشتی را نیز در این مورد جویا شد که وی گفت: از فردی نیز تقلید نمی کنم؛ اما طرفدار ولی فقیه هستم و برای خودم مبنا دارم؛ اما فقط در چند سال طلبگی ام از امام خمینی(ره) تقلید کردم.
مواضعم در فتنه ۸۸ کاملا مشخص بود و در رسانه ها منتشر شد
موضع گیری در خصوص فتنه ۸۸ و مواضع آیت الله هاشمی در فتنه ۸۸ از دیگر سئوالاتی بود که دانشجویان پرسیدند و نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری به پیام خود در فتنه و چاپ آن در روزنامه کیهان اشاره کرد و گفت: هر کسی که در فتنه نقشی داشت یا حتی قدمی برداشت را محکوم کردم و به قول حضرت امیر المومنین(ع) نه شیر دادیم نه سواری.