به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، افتتاحیه «اولین همایش ملی پیشگیری دانش مدار از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی» در تالار امیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار شد.
محمدباقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در این همایش ضمن قدر دانی از برگزار کنندگان همایش پیشگیری از وقوع جرم، با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری پیرامون این مسئله گفت: صبحت های رهبر انقلاب در زمینه پیشگیری از وقوع جرم، دارای دو محور اصلی است که اولین محور بحث اهمیت مسئله پیشگیری از جرم است؛ بنابراین قوه قضاییه باید ارتباط خود را با نهادهای مرتبط با این حوزه تقویت و استحکام ببخشد.
وی افزود: بر اساس سخنان رهبر انقلاب، دومین محور بحث پیشگیری از وقوع جرم این است که با توجه به اهمیت مسئله باید با صاحب نظران و مسئولان این حوزه مشورت و رایزنی کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با تاکید بر اینکه باید بپذیرم دگرگونی سبک های زندگی جزو مسیر پیشگیری از وقوع جرم خواهد بود، تصریح کرد: رسانه های جمعی، تمامی نهادها، همه ابزاری که مردم با آنها سر و کار دارند و سایر مراکز علمی باید در حوزه پیشگیری از وقوع جرم وارد شوند.
الفت با اشاره به برگزاری همایش پیشگیری از وقوع جرم در دانشگاه آزاد اصفهان بیان داشت: بنا بر سخنان رهبر انقلاب، مسئله پیشگیری از وقوع جرم، بحثی علمی است و به همین دلیل این همایش در دانشگاه و در دانشگاه آزاد که فراگیرترین دانشگاه است، برگزار شد.
وی با تاکید بر نقش و وظیفه بسیار مهم دانشگاه ها در زمینه پیشگیری از وقوع جرم افزود: در واقع در دنیای مدرن دانشگاه ها که جایگزین مراکز سبک علمی و زندگی شده اند، وظیفه بسیار مهم آسیب های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را محقق می کنند و این امر به صورت سلسله مراتب به اوج خود رسیده است که منجر به برگزاری چنین همایشی در سطح ملی شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در ادامه تصریح کرد: با تحقیاتی که در زمینه های پیشگیری از وقوع جرم صورت گرفته است، به این نتیجه رسیدیم که مراکز آموزشی در این مسئله مهمترین نقش را دارند زیرا فرد با عقیده های دوستان خود در این مراکز همراه می شود به نا خوداگاه به سمت جرم می روند.
الفت بیان داشت: دانشگاه ها به دلیل اینکه بازه زمانی جوانی را در خود جای داده اند، نقش مهمتری نسبت به بقیه مراکز دارند و قطعا تاثیر گذار ترین نهاد آموزشی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، دانشگاه ها هستند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه پیشگیری همیشه بهتر از هرچیزی بوده است، خاطرنشان کرد: از دانشجویان تقاضا می کنم به سخنان اساتید و صاحب نظران در این زمینه توجه ویژه داشته باشند و مسئولان مربوطه در این زمینه نیز مانند گذشته تلاش های خود را در زمینه پیشگیری از وقوع جرم در بین جوانان ادامه خواهند داد.
لازم به ذکر است، نخستين همايش ملي پيشگيري دانشمدار از آسيبهاي اجتماعي و وقوع جرم با همكاري سازمان مركزي دانشگاه آزاد اسلامي با همكاري معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه طی روزهای ۱۹ و ۲۰ اسفندماه جاری در دانشگاه آزاد واحد اصفهان برگزار مي شود.