به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود مهرمحمدی، رئیس دانشگاه فرهنگیان در نشست خبری امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه، در خصوص پرداخت معوقات ورودی های 93 دانشگاه فرهنگیان گفت: متاسفانه صدور احکام استخدامی این دوره با تاخیر اتفاق افتاد و باعث شد که دانشجویان نتوانند حقوق شان را دریافت کنند. البته تلاش هایی از سوی آموزش و پرورش صورت گرفت که خوشبختانه این تلاش ها به ثمر نشست و احکام این دانشجویان از بهمن 93 صادر شد و مطالبات آنها از ابتدای 94 پرداخت خواهد شد.
وی افزود: دانشجویان این دوره 10 ماه معوقات طلب دارند که به مرور، پرداخت خواهد شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در خصوص هزینه هایی که از دانشجویان بابت اسکان، خوابگاه و تغذیه دریافت می شود، گفت: کسانی که وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند براساس قانون، باید بخشی از حقوق شان را برای هزینه ها پرداخت کنند، چرا که شرایط بودجه ای به گونه ای نیست که دانشگاه بتواند هزینه های اسکان آنها را متقبل شود.
وی گفت: به رغم وجود دفتری قانونی در بودجه دانشگاه برای پرداخت هزینه های این دانشجویان توسط دانشگاه، اما هنوز بودجه ای در این خصوص اختصاص داده نشده است؛ زمانی که همه هزینه ها از طریق بودجه پرداخت شود، مشکلات کسری بودجه دانشجویان نیز برطرف خواهد شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در خصوص ظرفیت سال 95 این دانشگاه و پذیرش از طریق آزمون سراسری و آزمون استخدامی گفت: فکر نمی کنم با توجه به بودجه ای که به دانشگاه اختصاص داده شده بتوانیم بیش از 12 هزار نفر را در دانشگاه فرهنگیان جذب کنیم، اما براساس برنامه 5000 نفر از طریق آزمون سراسری و احتمالا 7000 نفر از طریق آزمون استخدامی جذب خواهند شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اولین دوره فارغ التحصیلی این دانشگاه گفت: امسال برای دانشگاه فرهنگیان سال حساسی است؛ چرا که اولین خروجی ها تحویل نظام آموزشی داده می شوند که هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی نظام آموزشی را تحت تاثیر قرار خواهند داد؛ فارغ التحصیلان این دوره نسل جدیدی از معلمان هستند.
وی در خصوص پذیرفته شدگان آزمون استخدامی گفت: از طریق آزمون استخدامی 5000 نفر پذیرفته شده اند که 3300 نفر سهم دانشگاه فرهنگیان است. در رشته های علوم انسانی و علوم پایه تربیت نیرو خواهیم داشت که اینها هم بخشی از خروجی های دانشگاه هستند و در مهر 95 وارد دانشگاه می شوند.
مهرمحمدی ادامه داد: 15 هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان از مهر 95 فعالیت خود را در نظام تعلیم و تربیت آغاز خواهند کرد.
وی در خصوص پذیرش دانشگاه فرهنگیان گفت: نظر من درباره دانشگاه فرهنگیان و سازوکارهای تربیت معلمی که در این دانشگاه صورت می گیرد، انتقادی است که به روش پذیرش دانشجو دارم. این انتقاد متوجه اصل دانشگاه نیست و موجودیت دانشگاه را تحت تاثیر قرار نمی دهد. در کنار روش پذیرش دانشجو از میان فارغ التحصیلان دبیرستان و از طریق آزمون سراسری، باید روش های دیگری هم اجرا شود؛ چرا که این پذیرفته شدگان عمدتا به درد تربیت دبیر ابتدایی می خورند و باید به سمتی برویم که تربیت معلم را با مشارکت دانشگاه های دیگر انجام دهیم. تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان باید بر روی بهترین دانش آموختگان سایر دانشگاه ها انجام گیرد تا به درد نظام متوسطه بخورد.
مهرمحمدی در خصوص تعیین رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: برای من تفاوتی ندارد که سرپرست باشم یا سمت دیگری داشته باشم؛ تلاش من این است که وظیفه ای که به عهده من گذاشته شده انجام دهم. اینکه تاکنون رئیس دانشگاه فرهنگیان انتخاب نشده به این علت است که هنوز عده ای فکر می کنند بحث من بر روی اصل دانشگاه است، در صورتی که چنین نیست. انتخاب رئیس دانشگاه در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد، اما هنوز نهایی نشده است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در مورد آموزش های ضمن خدمت این دانشگاه گفت: آموزش ضمن خدمت یکی از اساسنامه های دانشگاه است که برنامه راهبردی آن به تصویب رسیده است و کار تربیت معلم ضمن خدمت بر عهده دانشگاه است؛ که این دوره ها در حال برگزاری است و صد درصد آموزش ها در خود دانشگاه انجام می شود.
وی در خصوص آموزش متقاضیانی که از طریق آزمون استخدامی جذب شده اند، گفت: برای ما مهم بود که اولین دوره پذیرش از طریق آزمون استخدامی با مشکلات کمتر و رضایت بیشتر همراه باشد. با معرفی این افراد و روشن شدن محل تحصیل و سکونت آنها و فاصله ای که با محل آموزش آنها داشت، با درخواست های زیادی مواجه شدیم که این دوره ها در پردیس محل خدمت آنها برگزار شود. علی رغم اینکه این کار هزینه زیادی برای دانشگاه به همراه داشت، با انعطاف هایی که دانشگاه نشان داد مشکلات این دانشجویان رفع شد، اما در ادامه آموزش ها قطعا به چالش ها و مشکلات بیشتری برخورد می کنیم. چون در دوره دوم آموزش ها تخصصی است و تاکید بر روی کیفیت در پردیس ها باید توجه شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: اگر قرار است بحث مربوط به شیوه های پذیرش دانشجو در سطح کارشناسی در دانشگاه فرهنگیان متوقف نشود، باید این شیوه به تحصیلات تکمیلی هم راه پیدا کند. بعید می دانم که دوره تحصیلات تکمیلی برای آموزش معلمان قرار بگیرد، اما پذیرش برای بیرون، در دوره تحصیلات تکمیلی طراحی شده که 400 نفر ظرفیت پذیرش برای آنها در نظر گرفته شده و از این ظرفیت برای تعمیم ظرفیت اساتید دانشگاه فرهنگیان استفاده کنیم.
مهرمحمدی در خصوص اجرای طرح اصلح که به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است، گفت: ضرورت اجرای این طرح مورد تاکید بوده و مجری اصلی آن نیز دانشگاه فرهنگیان است. این آزمون و مزایا و معایب آن باید مورد بررسی قرار گیرد و به عنوان شرط دانش آموختگی دانشجویان است و موفقیت در این آزمون به منزله قبولی کامل خواهد بود. دانشگاه فرهنگیان آمادگی دارد این طرح را اجرایی کند، اما تنها ابهام این دوره این است که آیا طرح اصلح را شرط دانش آموختگی می توانیم قلمداد کنیم یا خیر؛ و اینکه این طرح برای اجرای اولین دوره خروجی ها اجرا شود، هنوز تصمیم قطعی در خصوص آن گرفته نشده است.
وی در خصوص تعداد واحدهایی که دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان می گذرانند، گفت: تعداد واحدهای دانشگاه فرهنگیان 150 واحد است که بیشتر از تعداد متعارف است، ما اعتراضات دانشجویان را در شورای عالی وزارت علوم مطرح کردیم اما ملاکی که در این شورا عنوان شد 150 واحد است و باید این 150 واحد توسط دانشجو گذرانده شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در پایان با اشاره به فعالیت 1200 کانون دانشجویی و علمی در این دانشگاه گفت: 1200 کانون دانشجویی و علمی در این دانشگاه فعالیت می کنند؛ همچنین سی و یکمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان نیز به دانشگاه فرهنگیان محول شده است.
باوجود این همه فارغ التحصیل از دانشگاهها که هرساله به تعداد آنها افزوده می شود پذیرش از میان فارغ التحصیلان دبیرستانی درست نیست بلکه با توجه به اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته های مختلف تخصص دارند باید از آنها پذیرش شود و دو سال به عنوان دوره ی کارشناسی ارشد آموزش های معلمی به آنها داده شود