به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز مناظره ای با موضوع فرجام پس از برجام به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در سالن شهید مطهری این دانشگاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حمید رسایی و صادق زیباکلام برگزار شد.
در این برنامه حمید رسایی، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسی موضوع این مناظره نیازمند برگشت به عقب و مرور فعالیت دولت یازدهم می باشد. دو سال و سه ماه قبل از برجام و سه ماه هم پس از توافق که اکنون در دوران پسابرجام قرار داریم.
وی تصریح کرد: هدف از بررسی موضوع مناظره در جمع شما دانشجویان این است که بتوانیم در مسیر آینده کشور با حساسیت بیشتر تصمیم بگیریم.
این نماینده مجلس با اشاره به نامه های مکرر روحانی به رهبر معظم انقلاب پیرامون بحث مذاکرات هسته ای اظهار داشت: متاسفانه در این چند وقتی که گذشت رسانه های منتسب به دولت به موضوعات هسته ای دامن زده و مدعی بودند که پس از برجام باب رفاه و آسایش به روی مردم باز شده و از این پس شاهد یک گره گشایی در مشکلات اقتصادی هستیم. همچنین گفتند که برجام نقطه آشتی ما با استکبار است.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب و منتقدان همواره با نگاه تردید به برجام نگاه کردند. مقام معظم رهبری برای اجرای برجام 9 شرط گذاشتند و گفتند اگر به اینها عمل شود، خسارتهای ما کاهش پیدا خواهد کرد، ولی متاسفانه به این شروط عمل نشد.
رسایی با اشاره به اینکه از نگاه مردم برجام آن چیزی نبود که دولت و حامیانش می گفتند تصریح کرد: بعد از هر دوره توافق، خوشحالی مردم کمتر شد و هرچه زمان بیشتر می گذرد امید مردم به برجام در حال تبدیل شدن به ناامیدی است و این مساله می تواند برای دولت خطرآفرین باشد.
وی گفت: دولت وقتی همه تخم مرغ هایش را در یک سبد به اسم برجام گذاشته و آن را در جایی لغزنده قرار داده است و مسلما این مسئله مشکلاتی برایش ایجاد خواهد کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: برجام ابتدا به آفتاب تعبیر شد، بعداز آن به ابر و بعد هم رفته رفته از ارزش آن کمتر شد. امروز هم می بینیم کسانی که از برجام دفاع می کردند، حرف هایشان را پس می گیرند یا اینکه نکاتی را بیان می کنند که نشان می دهد، خیلی موافق برجام نیستند.
رسایی ادامه داد: آقای زیباکلام درست می گوید که اگر برجام به نتیجه برسد، تکلیف استکبارستیزی ما چه خواهد شد؟ این همان حرفی است که ما از ابتدا می زدیم. با کشوری که خوی استکباری دارد، چگونه می شود توافق کرد.
وی با اشاره به متهم کردن ایران در حادثه 11 سپتامبر از سوی آمریکا گفت: همه اسناد نشان می دهد که عربستان نقش بسیار آشکار و واضحی در حادثه 11 سپتامبر داشته ولی تاکنون کسی عربستان را در این رابطه محکوم نکرده و درخواست غرامت از این کشور را هم ندارند.
رسایی با بیان اینکه آیات بسیار زیادی بت موضوع عدم اعتماد به شیطان داریم، ادامه داد: اگر کسی بگوید شیطان کارش را درست انجام می دهد قرآن را زیر سوال برده. ایدئولوژی که امروز آقای زیباکلام از آن صحبت می کند براساس اصول اعتقادی است که میتواند براساس مبانی حق و باطل باشد.
وی با بیان اینکه استکبارستیزی ما براساس یک تجربه است و این تجربه دائما در حال تکرارشدن می باشد یادآور شد: برای مثال امروز پاکستان مانند ایران دارای صنعت هسته ای است و با عنوان جمهوری اسلامی پاکستان هم شناخته شده است، ولی می بینیم که غرب با پاکستان مشکلی ندارد و تمام فریادش را بر سر ما می زند. پس متوجه خواهیم شد که آمریکا مساله هسته ای را بهانه کرده تا ایدئولوژی هایمان را از ما بگیرد.
این نماینده مجلس خطاب به وزیر امور خارجه گفت: با تمام انتقاداتی که از وزیر امور خارجه دارم ولی کلیپی را از وی دیدم که پاسخ سئوال یک خبرنگار را در رابطه با چرایی موشک داشتن ما، بسیار خوب می دهد و می گوید موشک عامل بازدارنده است.
وی با بیان اینکه این اسرائیل بود که ما را هدف قرار داد، افزود: اگر ما می گوییم اسرائیل باید محو شود، به خاطر این است که اسرائیل هم می گوید ما باید محو شویم.
رسایی خاطرنشان کرد: وقتی دائما عقب نشینی می کنیم، طرف مقابل گستاخ تر می شود و به جلو می آید و مشکل سیاست خارجه ما این است . در ماجرای حادثه منا شنیده شد که آقای ظریف 4 بار با وزیر خارجه عربستان تماس گرفت، ولی وزیر خارجه عربستان پاسخ آقای ظریف را نداد.
این نماینده مجلس اضافه کرد: چرا آقای ظریف باید در برابر وزیر خارجه کویت زانو بزند تا آنها بین ما و عربستان واسطه شوند.
رسایی گفت: بعد از حادثه منا، دیدیم که وقتی مقام معظم رهبری پاسخ قاطعی به عربستان دادند، چگونه آنها عقب نشینی کردند. ما بر اساس آن چیزی که می بینیم، تصمیم می گیریم.
وی خاطرنشان کرد: ویژگی نظام سلطه این است که اگر ما آنها را رها کنیم، آنها ما را رها نمی کنند و این مسئله به خوبی تجربه شده است. اینطور نیست که ما شیطان را رها کنیم و شیطان هم ما را رها کند.
این نماینده مجلس در ادامه در واکنش به اظهارات زیباکلام تاکید کرد: آقای زیباکلام میگوید که شلیک موشک تنشزدایی با آمریکا را هدف قرار داده بود، در حالی که خود آنهایی که در مذاکرات بودند، میگفتند ما به دنبال تنشزدایی با آمریکا نیستیم.
رسایی با بیان اینکه بعد از قرارداد ژنو ده ها تحریم علیه ما اعمال شد، تاکید کرد: به عنوان یک ایرانی این غیرت را داشته باشیم و حقایق را در نظر بگیریم. آیا آنها که بعد از توافق ما را تحریم کردند، مسئله تنش زدایی را در نظر نگرفته بودند؟
وی افزود: من امروز در ادبیات آقای زیباکلام انفعال می بینم. این آقای زیباکلام همان زیباکلام قبل از برجام نیست، فقط شجاعت برگشت ندارد.
این نماینده مجلس افزود: بعد از برجام برخی از حامیان این توافق از نتیجه به دست آمده ناراضی بودند، حرف هایی که آقای سیف اخیرا در رابطه با برجام مطرح کرد، یک واقعیت بود.
وی بیان داشت: این صادق زیباکلام، زیباکلام قبل از برجام نیست وی امروز شجاعت برگشت ندارد. اصلاح طلبان در مقایسه با زیباکلام نسبت به امورات کشور مقیدتر هستند. تا امروز یک کلام از زبان رئیس دولت اصلاحات پیرامون تایید برجام نشنیده ایم و این به این دلیل است که وی معتقد است برجام قابل دفاع نبوده و اصلاح طلبان نباید با طناب روحانی به چاه بروند. من وی را به چالش عدم پذیرش برجام دعوت می کنم.
رسایی با بیان اینکه دولت پسا برجام همان دولت پسا توافق سعدآباد است ادامه داد: پس از توافق برجام همان اتفاقی افتاد که پس از توافق سعدآباد رخ داد. امروز روحانی در مذاکرات چیزی را فروخت که دولت گذشته آن را به سختی به دست آورده بود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در این دو سال بیش از 10 بار گفتند که به مذاکرات خوش بین نیستند، افزود: آمریکا می دانست که قدرت حمله نظامی به ما را ندارد و تحریم ها تأثیری نداشته است، به همین خاطر این توافق برای آنها یک پیروزی بود، البته دلواپسان آمریکا می گویند که دولتشان نباید این حداقل امتیاز را هم به ایران می داد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه آقایان تمام اورانیوم ما را یکجا از دست دادند، اظهار داشت: حرف ما این است که ما همه چیز را دادیم و تحریم ها همچنان باقی است. آیا راه حل این است که ما در استانبول نگاه ملتمسانه به پادشاه عربستان کنیم تا با ما حرف بزند.؟
رسایی در ادامه تاکید کرد: به هیچ وجه مذاکرات در دورههای گذشته محرمانه نبود و در آن زمان چندین بار مجلس از مذاکرهکنندگان توضیح خواست.
وی با بیان اینکه باید دقت کنید که چرا شاخص بورس در دولت قبل همواره پس از مذاکرات بالا می رفت؟ گفت: در آن زمان اقتصاد با دوز و کلک و دروغ گره نخورده بود. جالب است هر وقت خبر خوشی پیرامون صنعت هسته ای به گوش می رسد آقای هاشمی مدعی است که من این صنعت را پایه گذاری کرده ام ولی وقتی استکبار در مقابل این موضوع جبهه می گیرد این افراد خود را به کناره می کشند.
زیبا کلام: در صورت توافق هستهای با آمریکا تکلیف آمریکاستیزیمان چه خواهد شد؟
صادق زیباکلام با بیان اینکه معتقدم مناقشه در ایران بر سر برجام نیست گفت: نظام حاکم بر جمهوری اسلامی یک نظام ایدئولوژیک بوده و این نظام مانند همه نظام های ایدئولوژیک دنیا چارچوب فکری اش نسبت به مسائل اقتصادی، سیاسی و تاریخی متفاوت است.
وی تشریح کرد: فرق علم و ایدئولوژی در این است که علم زمانی که با مشکلی مواجه شود به عقب برگشته و مجبور به تجدیدنظر است ولی ایدئولوژی در این حالت مانند یک بلدوزر جلو رفته و همه را از میان برمی دارد، چرا که در غیر این صورت باید اذعان کند که مشکل از خود ایدئولوژی بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ایدئولوژی حاکم بر جمهوری اسلامی خودش را طرفدار اسلام تعریف می کند، اظهار داشت: اسلامی که متاثر از نگاه ایدئولوژیک بوده و این نگاه تنها در غرب ستیزی و استکبارستیزی خلاصه می شود که سمبل آن هم آمریکاستیزی است.
زیباکلام ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره خودش را بر اساس آمریکاستیزی تعریف کرده و هویت می بخشد. این آمریکاستیزی را اگر از نظام جمهوری اسلامی ایران بگیرید، عملا جمهوری اسلامی ایران را با بحران هویت مواجه ساخته اید.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: هر رویکرد و نگاهی نسبت به فعالیت هسته ای ایران، بدون در نظر گرفتن استکبارستیزی و غرب ستیزی بی فایده است و مسئله هسته ای از زمانی به یک مناقشه و بحران تبدیل شد که غرب از آن ابراز نگرانی کرد.
وی افزود: در ایران دروغ بزرگی که گفته شد، این بود که گفتند غرب مخالف پیشرفت ما است و چون چشم دیدن پیشرفت ما را ندارد با برنامه هسته ای ما مخالفت می کند.
زیباکلام خاطرنشان کرد: خیلی طول نکشید که مسئله هسته ای در خدمت استکبارستیزی قرار گرفت. همچنان که جنگ تحمیلی و 22 بهمن 57 هم در خدمت آمریکاستیزی قرار گرفت. صنعت هسته ای ابزاری بود که ما بتوانیم هویت استکبارستیزی مان را تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه زمانی که موضوع هسته ای پیش می رفت تصور می کردیم این مساله به سرانجام خواهد رسید، گفت: در همان زمان دو موشک که روی آن به زبان عبری نوشته شده بود اسرائیل باید از بین برود شلیک شد و تنها دلیل این موضوع سرد نکردن آتش استکبارستیزی بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: اگر قرار باشد بر سر موضوع هسته ای که یکی از مهمترین موضوعات 37 ساله کشور است به توافق برسیم، ادبیات 37 ساله انقلاب اسلامی ترک خواهد خورد. ما امروز اگر با آنها به توافق برسیم پس تکلیف آمریکاستیزی مان چه خواهد شد؟ من امروز دست دلواپسان را می بوسم، چرا که باعث شدند تابوی صحبت سر مسائل هسته ای شکسته شود.
وی با بیان اینکه برجام ایدئولوژی جمهوری اسلامی را شروع به تکان دادن کرده است گفت: به همین دلیل هم گفته می شود برجام فاسد است و انتقادهای زیادی هم به آن گرفته می شود. اروپایی ها مثالی دارند که در بهار و تابستان یک تکه یخ از کوه ها بیرون می آید و همه آن را می بینند، در حالی که کیلومترها یخ زیر برف ها نهفته است. برجام هم همچون این موضوع می باشد.
زیباکلام در ادامه اضافه کرد: ضعف ایدئولوژی این است که برخلاف علم سعی می کند هستی را بر اساس باور خودش قرائت و تبیین کند. به اعتقاد من هدف از دو موشکی که پس از برجام شلیک شد و قبل از آنهم شلیک موشک عماد، اسرائیل نبود، بلکه هدف آنها از بین بردن تنش زدایی بین ایران و آمریکا بود.
وی افزود: فکر کنید ما صدها موشک داریم و همه آنها را هم به اسرائیل شلیک کردیم و صدها هزار نفر از آنها را هم از بین بردیم، آیا بعد از آن ایرانی باقی خواهد ماند که ببینیم چه می شود؟
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: موشک هایی که شلیک شد، نه برای اسرائیل و نه برای آمریکا بود، بلکه برای این بود که تنش زدایی به وجود آمده بین ایران و غرب را از بین ببرند.
این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: به شما پیشنهاد می کنم برای یک هفته اخبار رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی ایران را رصد کنید، آن وقت متوجه یک نکته بسیار شگفت انگیز می شوید و آن این است که هیچ اتفاقی در منطقه و جهان رخ نمی دهد که برخلاف باورهای جمهوری اسلامی ایران باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: وقتی بررسی می کنیم می بینیم که هزینه های زیادی برای صنعت هسته ای شده است؟ با کدام منطق و توجیه این همه برای صنعت هسته ای هزینه شده است؟ کشوری که در درمان صد و بیست و ششم است، چرا باید این همه برای صنعت هسته ای هزینه کند؟
وی در پایان گفت: با بیان اینکه سرانه بودجه آموزش و پرورش سال گذشته از صد دلار هم کمتر بوده و این در صورتی است که در کشورهای پیشرفته این عدد حدود ده هزار دلار است. چه کسی می خواهد که با این وجود ما پول کشور را صرف صنعت هسته ای کنیم؟ مجلسی که چند بار در رابطه با برجام مسئولان دولت فعلی را مواخذه کرده چرا در زمان دولت قبل سکوت کردند؟
آخه هر انسانی می داند که غرب و استکبار نمی خواهد هیچ کشور اسلامی بخصوص ایران پیشرفت کند... بدبخت آنهایی که حرفهای شما را از نزدیک شنیدن
هرکی میخواد جلوتو بگیره دنبال پدرسوخته بازیه.
در ضمن اگه تقلب شد بریزید تو بیابونا...
لطفا فایل صوتی و تصویری مناظره رو برای دانلود قرار بدین..ممنون
یا علی
ولش کنید کمی درهم برهم حرف میزنه