به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد تقی پور، دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویی در نشست خبری جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویی، دلیل تغییر زمان برگزاری جشنواره را افزایش کیفیت آثار عنوان کرد و گفت: این جشنواره دارای ۲۰ سال سابقه است که امسال چهاردهمین دوره آن برگزار میشود.
وی افزود: در اواخر بهمن ماه با انتشار فراخوان این جشنواره شاهد استقبال گروه ها بودیم. تعداد ۷۴ اثر در بخش صحنهای به جشنواره راه پیدا کرد. هیأت بازخوانی جشنواره متشکل از فرهاد مهندس پور، علی پاکدست و آزاده انصاری است که طی مشاوره با شورای سیاستگذاری، در ابتدا قرار شد گروه ها طی سه تا چهار هفته فرصت پیدا کنند تا آثار، طرح و ایدههای خود را به جشنواره معرفی کنند. برای اینکه حق این دوستان ضایع نشود تصمیم بر این گرفته شد که کلیه کارها به مرحله بازبینی راه پیدا کنند و اساتید تا لحظه بازبینی که در ۷ تا ۱۰ اردیبهشت است در کنار گروه حضور داشته باشند.
تقیپور بیان کرد: برخی دانشجویان و شرکت کنندگان بین المللی درخواست داشتند که مانند دوره های گذشته در این جشنواره حضور داشته باشند و این جشنواره به صورت آکادمیک و متفاوت برگزار شود.
وی در ادامه اضافه کرد: در شورای سیاستگذاری این دوره افرادی حضور دارند که هدف آنان در درجه اول با کیفیت برگزار شدن جشنواره است.
دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویی ادامه داد: در اصلاحیه فراخوان قبلی، فراخوانی تکمیلی در روز شنبه ۱۱ اردیبهشت منتشر خواهد شد و تجدید نظر هایی صورت گرفته و تمام مسایل و موارد برای گروه هایی که در جشنواره شرکت کرده اند و نزدیک به مرحله بازبینی هستند بیان خواهد شد.
وی با مطرح شدن این سوال که آیا امکان بررسی این مشکلات قبل از انتشار فراخوان اولیه نبوده است؟ بیان کرد: با توجه به احترامی که برای ۷۴ گروه شرکت کننده قائل هستیم و تماس های گرفته شده توسط دانشجویان که ابراز داشتند امکان کاهش کیفیت آثار بدلیل داشتن استرس زمانی و نزدیکی به زمان امتحانات وجود دارد در زمان برگزاری جشنواره تجدید نظر شد. با توجه به آسیب شناسی، مشکل موجود جشنواره بحث دوسالانه بودن آن میباشد. این جشنواره دارای فضای آموزشی میباشد و طی وقفهای که در این زمان دوسالانه میافتد یک نسل جدید وارد دانشگاه میشود که آشنایی و دغدغهای نسبت به جشنواره ندارد.
وی در ادامه گفت: دلیل اینکه فشردگی این دوره را بر خلاف میل باطنی پذیرفتم این بود که در اختتامیه این جشنواره بر خلاف سنوات گذشته دبیر دورهی آینده (پانزدهم) معرفی میشود و این دبیرخانه در اختیار او قرار میگیرد و فراخوانی برای آذر ماه سال تحصیلی جدید منتشر میشود تا شکل سالانه بودن این جشنواره از این دوره حفظ شود.
وی اضافه کرد: وضعیت اقتصادی و مشکلات مالی حاکم بر جامعه، جشنواره ما را نیز در برگرفته است که اگر نگاه شورای عالی سیاستگذاری، غلامرضا اکرمی (رئیس دانشگاه هنر) و دکتر اسماعیل شفیعی ( رئیس جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان) نبود با وجود چندین سال سابقه این جشنواره به تعطیلی میرسید. با سیاستگذاری صورت گرفته جشنواره دچار مشکل مالی نیست. در مقابل تامین مالی که شورا در نظر می-گیرد از دانشجویان و شرکت کنندگان انتظار میرود تا آثار با کیفیتی را به نمایش بگذارند.
وی در ادامه اضافه کرد: از زمانی که دبیر جشنواره معرفی شده است، دغدغهی اصلی وی تشکیل دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویی و از آن بالاتر برگزاری این جشنواره بوده است.
تقیپور تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل تغییر زمان برگزاری جشنواره این بود که نفرات جدیدی به جامعه عروسکی معرفی شوند که این اتفاق بزرگی است و مرضیه برومند هم از طریق کمیته هایی که تشکیل شده است پذیرفتند که کمک هایی در این جشنواره کنند و در کنار گروه های شرکت کننده بمانند.