اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام دادگر، مسئول نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان دیروز در همایش «دانشجو، ازدواج فرصتها و تهدیدها» در پردیس شهید هاشمی نژاد دانشگاه فرهنگیان مشهد با بیان اینکه مسئله ازدواج مسئله بسیار مهمی است و باید بدانیم خواستگاه و مبنای آن به کجا بر میگردد؛ گفت: دربعضی مکاتب انسان بدون قید و بند است یا به تعبیر دیگر از هفت دنیا آزاد است، اما در دین اسلام که دین اعتدال است انسان نه دارای آزادی مطلق است و نه اجبار به انجام کاری.
وی بیان کرد: مکاتب مادی همه چیز را تفسیر مادی میکنند، اما وقتی از دیدگاه الهی به انسان می نگریم چه قبول داشته باشیم وچه نداشته باشیم بایک موضوع به نام نفس در درون خود مواجه هستیم در خود انسان توان این هست که با نفس خود جهاد اکبر کند.
مسئول نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: ظرفیت های علمی و عملی فراوانی در جوامع دانشگاهی داریم و لازمه آن علم مدرن و رسیدن به راهکار است.
حجت الاسلام دادگر گفت: در بحث ازدواج بیماریهایی مانند وسواس، بی مسئولیتی، فحاشی، عدم آگاهی از نقش، بدحجابی و مواد مخدر مشکلات و معضلات زیادی درست میکند.
وی با بیان اینکه ما نیازمند به نگاه تمدنی به سبک زندگی در دروس دانشگاهی هستیم، خاطرنشان کرد: هرکس اگر وظایف خود را به درستی انجام دهد نیمی از مشکلات و آسیبهای اجتماعی در جامعه از بین میرود.
مسئول نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان به نقش خانواده سالم برای ایجاد یک جامعه سالم تاکید کرد و لازمه خانواده سالم را یک ازدواج سنجیده و موفق دانست.
اساس خانواده ازدواج است
حسینی گفت: مردم ایران مردمی متدین، انقلاب دوست، علاقه مند به علم و دانش و وطن دوست اند.
وی بیان کرد: مهم ترین هویتی که اسکلت جامعه ایران را در انبوهی از مشکلات سرپا نگه داشته هویت خانوادگی است که اساس آن برمبنای ازدواج است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: متاسفانه نرخ طلاق2.5 برابر افزایش داشته و این در حالی است که میزان ازدواج در جامعه 1.2 درصد افزایش یافته است.
حسینی در ادامه به بیان نظریه سرایت اجتماعی(واگیری اجتماعی) پرداخت و گفت: سرایت اجتماعی بامفهوم دیگری تحت عنوان جعبه سیاه همخوان است که خانواده و مدرسه دو رکن اثر گذار بر آن هستند، هر اتفاقی که در زندگی انسان می افتد این اتفاق گویی که در خانواده و در روابط بین افراد خانواده رقم خورده است.
وی با بیان اینکه سعادت و شقاوت فرد در جامعه به سعادت آن در خانواده بستگی داردف خاطرنشان کرد:۱۲میلیون نفر از جوانان ایرانی در شرایط ازدواج اند که هنوز ازدواج نکرده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضویبا اشاره به بالارفتن سن ازدواج در کشور بیان کرد: با افزایش میزان طلاق، زندگیهای تجردی زیاد شده که میتوان 12 سال شکاف بین سن بلوغ و سن ازدواج را معضل جدی برای جامعه عنوان کرد.
حسینی یکی از عوامل افزایش سن بلوغ را پرباری نقش دانست و افزود: این بدان معنا است که فرزند با دیدن پدر و مادر و مسولیت آنها، نگران از وظیفه سنگین آینده خواهد بود.
وی ادامه داد: هرکس در قالبی غیر از ازدواج به نیازهای خود پاسخ داده دچار مشکل شده، ما باید برای ترغیب جوانان به ازدواج کمکهایی به آنان کنیم از جمله اینکه خانواده نباید بار اضافی ناشی از اقتصاد را بر دوش جوان بگذارد.
استفاده درست از تکنولوژی و فضای مجازی را از سنین پایین آموزش دهیم
در ادامه محمد ایرجی پور، کارشناس ارشد روانشناسی معاونت اجتماعی مشهد شرط اصلی ازدواج را صادقانه و آگاهانه بودن دانست و گفت: مثلث شناخت ازدواج، شناخت خود، شناخت ازدواج و شناخت دیگری است.
وی با اشاره به آشنایی دختر و پسر در فضای مجازی با یکدیگر بیان کرد: هویت افراد در فضای مجازی پنهان میماند که این امر صادقانه بودن ازدواج را زیر سوال می برد؛ در فضای مجازی ارتباط مقدم برطرح و نقشه ازدواج است که صمیمیت،تعهد و عشق در فضای مجازی میسر نیست.
کارشناس ارشد روانشناسی معاونت اجتماعی مشهد، با بیان اینکه سلول اصلی جامعه خانواده است، خاطرنشان کرد: فضای مجازی برای افراد یک فضا برای جبران کمبود هایشان است وهمچنین این قابلیت را دارد که مرزها را بردارد و حریم ها را بشکند.
وی ادامه داد: برای دوری از آسیب های اجتماعی ابتدا باید حریم ها مشخص و قوانین و اصول کلی وضع شود.
ایرجیپور در ادامه کاهش روابط اجتماعی، اصلاح باورها، گوشه گیری، کم تحرکی و افزایش مشکلات جسمی را از معضلات استفاده نادرست و نابجا از فضای مجازی برشمرد و گفت: شکاف بین نسلی و اختلاف سواد رسانه ای در خانواده و در اجتماع بین مسولین و شهروندان مشکلات عدیدهای به همراه خواهد داشت.
کارشناس ارشد روانشناسی معاونت اجتماعی مشهد بیان کرد: متاسفانه در جامعه ما رسانه و فضای مجازی به درستی بومی سازی نشده و ما برای فرار از مشکلات بعدی باید از سنین پایین استفاده درست از تکنولوژی و فضای مجازی را آموزش دهیم.