اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهدی پازوکی، مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور امروز در نشست «اقتصاد سیاسی برجام و چشم انداز توسعه ایران»در تالار استاد رزمی دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه ما باید برای داشتن یک اقتصاد پویا مشکلات بسیاری را پشت سر بگذاریم، گفت: برخی رفتارهای ما در داخل کشور در روابط اقتصادی ما با جهان تاثیر معکوس می گذارد.
وی با اشاره به دریافت جایزه برتر در جشنواره کن برای یک بازیگر و یک کارگردان ایرانی افزود: شما می بینید با وجود اینکه گرفتن این دو جایزه از جشنواره کن بسیار دارای اهمیت است؛ اما رسانه ملی دقایقی بسیار کوتاه را به انعکاس این خبر اختصاص می دهد و به نوعی رفتار می کند که برخی از میهمانان غربی با کنایه گفته اند که گویا شهاب حسینی ایرانی نیست.
مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ادامه داد: جشنواره کن، جشنواره جشنواره هاست و مطمئنا با این گونه رفتار کردن در برابر چنین موفقیت هایی نمی توانیم حداقل در جهان پاسخ مثبت دریافت کنیم.
وی با اشاره به اینکه اتفاقات چند ماه گذشته در خصوص سفارت عربستان تاکید کرد: حمله به سفارت سعودی در ایران چهره ناامنی از این کشور به جهان مخابره می کند و من از قوه قضاییه استدعا دارم اوباشی که مطمئنا متعلق به ایران نیستند و در این حرکت نادرست دست داشتند را محاکمه و تلاش کند چهره ایران را آن گونه که هست به جهان نشان دهد.
پازوکی با اشاره به دوران روی کار آمدن دولت اصلاحات در ایران گفت: هنگامی که دولت اصلاحات روی کار آمد قیمت ارز 850 تا 900 تومان بود؛ اما در دوران احمدی نژاد تبدیل به 3800 تومان شد و در دوران روحانی تورمی که داشتیم قیمت ارز به 3400 تومان رسید که من معتقدم می توانست بالاتر رود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: امروز دولت ابراز طلب کاری می کند که البته در خصوص برجام این به معنای برداشته شدن تحریم ها نیست؛ اما من معتقدم بزرگ نمایی دولت کار درستی می باشد؛ زیرا در پی این بزرگ نمایی دولت به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر از طرف آمریکایی می باشد.
مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور صادرات سه میلیون بشکه ای نفت را برای آینده اقتصاد ایران ایده آل دانست و خاطرنشان کرد: ما باید با فروش نفت و در دست گرفتن بازار نفت قدرت خود را در این خصوص افزایش دهیم همان گونه که اکنون عربستان در این خصوص دست برتر را دارد.
وی به برنامه های توسعه در ایران از قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: پنج برنامه توسعه قبل از انقلاب و پنج برنامه توسعه پس از انقلاب در ایران برنامه ریزی شده است؛ از سال 1327 برنامه های توسعه در ایران کار خود را آغاز کرده؛ اما نرخ رشد اقتصادی در این سال ها تفاوتی با هم ندارد.
پازوکی با بیان اینکه به نظرم برجام تنها 20 درصد شکاف اقتصادی در کشور را پر خواهد کرد بیان داشت: به نظرم برجام همان والفجر مقدماتی است که برای رسیدن به موفقیت های دیگر باید دیگر عملیات های والفجر انجام شود و تغییرات در نظام تصمیم گیری، تصمیم سازی و سیستم اداری ایران لحاظ شود.
این استاد دانشگاه سیستم اداری ایران را مریض عنوان کرد و گفت: زمانی معاونت توسعه و برنامه ریزی در سازمان مدیریت کشور با پنج مدیر کل اداره می شد که در دوره دولت احمدی نژاد این سازمان به 29 رئیس واگذار و هر کدام از این افراد حقوقشان معادل حقوق معاون وزیر شد.
مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ادامه داد: همین مسئله موجب شد قوه قضاییه در خصوص برخی از روسای خود در سیستم اداری معاون وزیر حقوق دهی کند و تمام این امور باعث شده امروز مردم تازه اندکی از فسادهای سیستم اداری را ببینند زیرا بخش اعظمی از فسادهای اداری هنوز افشا نشده است.
وی تصریح کرد: در نهاد ریاست جمهوری انسان های بسیاری هستند که کاری ندارند، اما در آنجا مشغول می باشند و نماینده نهاد خود عنوان کرده که 800 نیروی مازاد در اینجا وجود دارد که این مشخص می کند سیستم اداری ما در کشور نیازمند یک تحول اساسی می باشد.
پازوکی آینده اقتصاد ایران را بسیار زیبا عنوان کرد و گفت: من معتقدم در 12 سال آینده جامعه ایران یک جامعه پویا و توسعه یافته خواهد بود؛ زیرا کشور دارای تنوع اقلیمی، غنی بودن در ذخایر، جمعیت جوان و پویا، سطح تحصیلات بالا جایگاه علمی پژوهشی و فناوری و نانو و شرکت های دانش بنیان می باشد که تمام این ها می تواند ایران را در آینده بسیار موفق نشان دهد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این نکته که در بحث یارانه ها یک اشتباه بزرگ در کشور صورت گرفته است، بیان داشت: در کجای دنیا یارانه ها را پولی به مردم می دهند به نظرم اگر یارانه ها کاملا حذف شوند و تنها سه دهک پایین جامعه که حدود ۱۰ میلیون نفر می شوند یارانه دریافت کنند ما می توانیم ما به ازای یارانه های کسب شده را جهت ارایه خدمات درمانی و دیگر خدمات به مردم تعلق دهیم.
مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور شهریور 96 را بهترین زمان برای حذف یارانه ها دانست و افزود: به جای یارانه دادن به همه مردم باید تنها سه دهک پایین جامعه یارانه دریافت کنند و در عوض آموزش و بهداشت در کشور کاملا رایگان و مردم از خدمات درمانی بدون پول بهره ببرند.
وی با تاکید بر این نکته که من هم منتقد دولت اصلاحات و هم منتقد دولت احمدی نژاد بوده ام بیان داشت: آنچه در دوران دولت احمدی نژاد رخ داد بسیار عجیب بود و به این دلیل نقد ما از این دولت بیشتر است.
پازوکی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در تمام دنیا دولت ها از طریق دریافت مالیات ها امور مردم را رتق و فتق می کنند، گفت: در ایران کل بودجه جاری دولت 147 هزار میلیارد تومان است که تنها 80 هزار میلیارد تومان از این منبع از طریق مالیات ها فراهم شده و به همین دلیل مشکلات در خصوص داشتن دولتی کارآمد در ایران ادامه دارد.
در ادامه محمدجواد رنج کش، استاد علوم سیاسی دانشکده اداری اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دولت ایران به این دلیل که منبع درآمدی مانند نفت دارد آن گونه که باید در خدمت رسانی به مردم موفق نیست، گفت: دولتی که از مردم بی نیاز باشد مردمی کار نمی کند و براین اساس نمی توان از این دولت توقع داشت برای مردم آنگونه که باید خدمات دهی داشته باشد.
وی در پایان یادآور شد: دولتیها در پاسخ به کجا رفتن دکل نفتی ایران، اختلاس ها و فسادهای اداری سخنی برای گفتن ندارند و اگر ما بخواهیم مانند کشورهای دمکراتیک نهادهای برآمده از مردم ناظر بر دولت باشند باید منبع بودجه دولت را بر مالیات از مردم استوار کنیم.