به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام نظام زاده امروز در دهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در خصوص اهمیت پرداختن به قرآن با بیان اینکه قرآن سند اسلام و منبع عظیم دین آسمانی است، گفت: ضرورت دارد که ما با این کتاب بیشتر آشنا شویم و راه صحیح اسلام را از طریق آن درک کنیم.
وی تصریح کرد: قرآن یک حقیقت علمی و آسمانی است و دارای ویژگیها و امتیازاتی است که قابل مقایسه با دیگر کتابها نیست.
نماینده رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه قرآن را یک کتاب جهانی دانست و متذکر شد: مخاطب این کتاب جهانی کل بشریت اند، این کتاب جاودانه است و بعد از آن کتاب دیگری نخواهد آمد.
حجت الاسلام نظام زاده افزود: قرآن کتاب جامعی است که همه مسائل هدایت انسان در آن وجود دارد. قرآن کتابی است که در مرور زمان کهنه نمیشود و با پیشرفت بشر در عرصه علمی و فناوری مفاهیم آن برای ما قابل درک و فهم میشوند.
وی افزود: قرآن همیشه تازه است، امام رضا(ع) فرمودهاند قرآن از جانب خدا نازل شده و خدا آن را برای یک قوم و سرزمین نازل نکرده است؛ بلکه برای همه بشریت و در هر زمان و مکان نازل کرده است.
نماینده رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه ادامه داد: شاهد هستیم که قرآن در همه عرصهها پاسخگوی تمامی نیازهای بشر است.
نظام زاده با یادآوری اینکه چنانچه مسلمانان از قرآن دور شوند دچار مشکلات میشوند، خاطرنشان کرد: بر ما است که به قرآن بازگردیم و این بازگشت تنها به معنای برداشتن قرآن، تلاوت و تدبر در آن نیست؛ بلکه اینها لازمه بازگشت به قرآن است، بازگشت به معنای این است که به قرآن در تمام ابعاد گوناگون زندگی اجتماعی، فردی و حکومتی جامه عمل بپوشانیم.
وی افزود: چنانچه در جامعهای به قرآن عمل شود آن جامعه، جامعه قرآنی است؛ ولی اگر در جامعهای به دستورات اسلام و قرآن عمل نشود و تنها شاهد تلاوت این کتاب آسمانی در مجالس باشیم ما جامعه قرآنی نخواهیم داشت.
نماینده رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه خطاب به دانشجویان با تاکید بر اینکه به قرآن نباید نگاه ابزاری داشته باشیم، گفت: نگاه ابزاری ما به قرآن به این معنا است که ما این کتاب آسمانی را پشت سر قرار دادهایم؛ چنانچه نگاه ما اسلامی باشد قرآنی را در جلو قرار دادهایم و اگر این گونه باشد این کتاب آسمانی ما را به بهشت خواهد برد؛ در غیر این صورت انسان با آتش جهنم سوق داده میشود.
نظام زاده خاطرنشان کرد: قرآن دارای ادبیات ویژه در شکل ساختار و درون مایه و محتوای بی نظیری دارد. این کتاب آسمانی نثر و شعر نیست؛ اما هم شعر است و هم نثر.
در ادامه علی مقدادی، دبیر این همایش با بیان اینکه دانشجویان ایرانی در خارج از کشور سفیران علمی و فرهنگی ایران هستند، گفت: دانشجویان ایرانی خارج از کشور نقش مهمی در رساندن پیام صلح و دوستی و فرهنگ ایرانی به دیگر کشورها دارند.
وی تصریح کرد: این دانشجویان همچنین نمایندگان صالحی برای انتقال دانش و تجربههای بومی از کشورهای دیگر به کشور خودمان میباشند.
ازم به ذکر است، در این همایش 300 نفر مرد و زن از 35 کشور جهان در این همایش شرکت کردند که 12 نفر مدرک پسا دکترا، 32 در مقطع دکتر،22 نفر کارشناسی ارشد و پنج نفر در مقطع کارشناسی بودند که از میان آنها پس از بررسیهای صورت گرفته 100 نفر انتخاب و در نهایت 80 نفر اعلام آمادگی در این همایش را کردند.