به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو جلسه نقد و بررسی فیلم ایستاده در غبار عصر امروز در نشست دوشنبه فیلم در مجتمع 13 آبان برگزار شد.
در این نشست مهدی تقی فهیم منتقد سینما گفت: سینما اساسا در تفاوت خود را نشان می دهد و جای خود را باز می کند این که مهدویان از این شیوه استفاده کرده و کار قبلی را نیز به همین شیوه ساخته است و این که این شیوه چه قدر تداوم پیدا می کند به نظر من فیلمسازان نباید از این شیوه تقلید کنند بلکه باید قصه ایجاد کنند که از این سبک استفاده شود.
وی افزود: سینمای دفاع مقدس ما در یک میدان کلیشه ها گیر کرده که بخشی از آن مدیریتی است و بخشی هم به نحوه فیلم سازی برمی گردد اگر فیلم سازی در روش سنتی دفاع مقدس تجدیدنظر کرده و باعث شده فیلم او جلوه دیگری پیدا کند اقدام خوبی است و به هر حال استقبال نسبتا خوبی از این فیلم صورت گرفته است اما اینکه فیلمسازان بخواهند از این روش تقلید کنند درست نیست باید خودشان به دنبال ایده باشند و نه اینکه از ایده های تکراری استفاده کنند.
وی ادامه داد: زمانی استقبال صورت می گیرد که از فصلی جدید استفاده شود فیلم ایستاده در غبار اثر متفاوتی است که از نظر سبک قابل قبول است قوت دراماتیک این اثر باعث شده ضعف ها را نبینیم، ایستاده در غبار تا آنجایی که درام ایجاب می کند اثر خوبی است و متفاوت و پذیرفتنی است.
فهیم اضافه کرد: در سینمای ما به هر شخصیتی که پرداخته می شود و درباره آن فیلم می سازیم تبعا کسانی هستند که نگاهشان متفاوت است و نسبت به ان انتقاد دارند مثلا در مورد فیلم شهید بابایی اعتراضات زیادی صورت گرفت در فیلم ایستاده در غبار مهدویان توانسته از واقعیت یک کار نمایشی خلق کند.
این منتقد سینما خاطر نشان کرد: هر چه قدر از مستندات در فیلم استفاده شود شالوده اثر و نمایش را قوی می کند، باید بدانیم در سینمای نمایشی کاری که به روی پرده می رود بخشی از آن تفریحی است و میلیاردی برای آن هزینه می شود پس باید کشمکش در آن وجود داشته باشد که باعث ایجاد جذابیت شود من ضعف ها را در مورد این فیلم قبول ندارم و می گویم در ده سال گذشته فیلمی که تا این حد در سینمای دفاع مقدس پذیرفتنی باشد کم بوده است.
حسینی: معتقدم فیلم ایستاده در غبار نسبت به وضعیت موجود فیلم خوبی است
در ادامه این نشست سید محمد حسینی منتقد سینما نیز در خصوص فیلم ایستاده در غبار گفت: معتقدم این فیلم نسبت به وضعیت موجوددارای نقطه عطفی است اگر بخواهیم کالبد شکافی کنیم و بخواهیم پرتره واقعی از شخصیت حاج احمد متوسلیان نشان دهیم فیلم دچار نقص می شود اما در مجموع در سینمای کنونی دفاع مقدس این فیلم قابل قبول است.
وی افزود: طراحی صحنه فوق العاده این فیلم باعث شده که نقاط ضعف دیده نشود.
هاشم زاده: ساخت فیلم مستند گونه در سینما بی سابقه نیست
در ادامه این نشست هاشم زاده منتقد دیگر سینما گفت: ما در فیلم ایستاده در غبار با فیلمی روبه رو هستیم که چه قدر توانسته پاسخگوی تماشاگر باشد توفیق این فیلم مشخص است که به اندازه مقبول توانسته مخاطب خود را جذب کند.
وی افزود: این که این فیلم به صورت مستندگونه ساخته شده شیوه بی سابقه ای در سینما نیست قبلا یک عده تصمیم داشتند سینما را به مستند نزدیک کنند که مخاطب باور کند این داستان واقعی است.
منتقد سینما اضافه کرد: ما از سینما انتظار تاریخ نداریم اما انتظار داریم نسبت به تاریخ وفادار باشد و دروغ نگوید انتظار نداریم عین واقعیت را بیان کند اما خلاف واقعیت نگوید فیلم ایستاده در غبار به عنوان یک تجربه خوب و قابل تماشا است.
هاشم زاده خاطر نشان کرد: درام در این کار آنقدر قدرت ندارد که مخاطب را نگران قهرمان کند علی رغم این که این فیلم خوب ساخته شده اما نسبت به محتوای آن انتقاد دارم.
این منتقد سینما گفت: کل این فیلم به ساختار توجه دارد و همین باعث شده مخاطب جذب آن شود.