اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چندی پیش ۲۹ تشکل دانشجویی استان مرکزی در نامهای سرگشاده به استاندار و نمایندگان منتخب مردم و با تاکید بر اینکه غفلت از مشکلات کشاورزان، تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است، خواستار توجه بیشتر مسئولان به این بخش و اتخاذ تدابیری برای رفع موانع تولید در کشاورزی شدند.
علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نامه سرگشاده دانشجویان تشکل های دانشجویی پیرامون مشکلات کشاورزی در یادداشتی نوشت: جوانان عزیز و وظیفه شناس تشکلهای دانشجویی؛ بیانیه سرگشاده شما را که سرشار از گلایه های دلسوزانه بود خواندم. خدا را شاکرم بخاطر وجود با ارزش جوانانی که امنیت را در ابعاد مختلف ترجمه می کنند و با سلاح علم، هوشمندانه و سرافرازانه سوار بر مرکب دانش به آینده ای امید بخش می نگرند.
قبل از هر سخنی از حس مسئولیت پذیری شما عزیزان آینده ساز میهن که دل در گروی اعتلای میهن اسلامی خود دارید، نهایت تشکر و قدردانی را دارم و از خداوند یکتا می خواهم که ما را در پیشگاه خود و مردم شرمسار نکند و بتوانیم در مسیر خدمت سربلند و رو سپید باشیم.
دانشجویان عزیز برای همراهی با موج نگرانی شما، اینجانب بعنوان دانش آموخته اقتصاد با نگاهی تخصصی مواردی را هرچند کوتاه به متولیان امر یادآور می شوم: بیشک رشد بخش کشاورزی در تامین رشد شاخص های اقتصادی کشور و تولید ناخالص داخلی موثر است. مطمئنا اگر شرایط رشد بخش کشاورزی مهیا باشد آنگاه بخش کشاورزی می تواند به عنوان هسته مرکزی سایر بخش ها اقتصاد را به حرکت درآورد.
همه می دانند که در اقتصاد ایران، نزدیک به یک سوم کسب و کار کشور مرتبط با بخش کشاورزی است. برای تحول در بخش کشاورزی باید علم و فناوری های نوین به کمک مزیت های نسبی و بومی کشاورزی سنتی آید تا بهره وری و کارایی را افزایش دهد و کشاورزی سنتی به طرف پیشرفت حرکت کند.لذا ضمن تاکید مجدد بر اهمیت بسیار زیاد تلاش کشاورزان در اقتصاداستان و کشور، کشاورزانی که سنتی هم عمل می کنند، با دستان پینه بسته خود چرخ اقتصاد را به حرکت در آورده و از وابستگی غذایی کشور به بیگانگان ممانعت می کنند.
در سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب پیرامون اقتصاد مقاومتی موضوع خودکفایی غذایی به صراحت مورد تاکید قرار گرفته است.مجموع اقدامات صورت گرفته در اقتصاد مقاومتی باید منجر به ایجاد قدرت، استقلال و امنیت در بدنه اقتصاد شود و در سطح بدنه جامعه نیز سبب گسترش عدالت شود. حلقه اتصال اقتصاد مقاومتی و اقتصاد بخش کشاورزی، تامین امنیت غذایی است که در تامین امنیت ملی کشور موثر است.
در بخش کشاورزی هم باید مانند صنایع نظامی کشور فارغ از محاسبات کمی در سود و زیان، نیازهای اساسی غذایی کشور، در چارچوب امنیت ملی در داخل کشور تامین شود.
متاسفانه گاهی اوقات مشاهده میکنیم در تامین کالاهای اساسی و استراتژیک مثل مواردی که در نامه دانشجویان عزیز به آن اشاره شده ،بر مبنای اصل مزیت نسبی، اقدام به واردات می شود؛ در حالی که خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک بسیار مهم و حیاتی است اما متاسفانه واردات گندم همچنان ادامه دارد و با افسوس فراوان باید گفت دیدگاههای موجود در بین برخی از مسئولان کشور موانعی جدی بر سر راه رسیدن به خودکفایی در محصولات استراتژیک ایجاد کرده است.
مولد بودن، درون زایی و برون نگری مولفه های مهم اقتصاد مقاومتی هستند که باید در بخش کشاورزی عینیت یابند.در اینکه متاسفانه به نظر میرسد مولفه های اقتصاد مقاومتی برای عده ای از مسئولان کشور و استان همچنان ناشناخته باقی مانده است،کاملا موافقم در حال حاضر در دیدگاه برخی افراد ، بخش کشاورزی در اقتصاد مقاومتی جایگاهی ندارد در حالیکه ضروری است در بسته های سیاستی خروج از رکود اقتصادی، بخش کشاورزی نیز به گونه ای گسترده و موثر مورد توجه قرار گیرد تا شاهد رونق در این بخش نیز باشیم.
کیست که نداند بخش کشاورزی در تقویت تولید ملی و ظرفیت های صادراتی و ایجاد ارزش افزوده نقش حیاتی و بی نظیری را ایفا می کند؟
بدون تردید تا زمانی که همه بویژه مدیران ارشد کشور و استان به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد مقاومتی اعتقاد نداشته باشند، نمی توان انتظار تدوین برنامه مدون در زمینه تقویت بخش کشاورزی را داشت.