اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش دو روزه باستان شناسی و توسعه گردشگری مریوان از صبح امروز در دانشگاه آزاد مریوان آغاز شد.
سیدمحسن علوی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در این همایش تصریح کرد: شهر مریوان با توجه به طبیعت زیبای خود تنها قطب گردشگری استان کردستان از سوی سازمان میراث فرهنگی شناخته میشود و چشم و چراغ گردشگری کردستان است.
وی افزود: با توجه به ایجاد بازارچه های مرزی در دیگر نقاط کشور شاهد کاسته شدن جایگاه مریوان در حوزه گردشگری تجاری بودیم و نگاه ها به سوی گردشگری طبیعی در این شهرستان سوق پیدا کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تصریح کرد: رسمی شدن مرز باشماق کمک شایان توجهی به حوزه گردشگری مریوان کرد اما در کنار توجه گردشگری این شهرستان توجه آنچنانی به حوزه تاریخی و باستان شناسی مریوان نشده است.
علوی بیان داشت: اولین طرح باستان شناسی مریوان در سال ۷۵ آغاز شد و خوشبختانه طی چند سال اخیر هم با کاوش های قله امام و مسجد سرخ مریوان شاهد فصل جدیدی در حوزه باستان شناسی و گردشگری این شهرستان هستیم.
وی افزود: با کشف این منطقه باستانی ایده برگزاری همایش ملی باستان شناسی و گردشگری مریوان اجرایی شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: تا کنون آنچنان که باید به حوزه باستان شناسی غرب کشور و به ویژه کردستان توجه شود محقق نشده است و در پازل باستان شناسی ایران جای کردستان خالی است.
علوی با توجه به سیاستهای دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: اختصاص اعتباری به حوزه گردشگری مریوان بیسابقه بوده است و این مهم امید ویژهای را برای توسعه باستان شناسی و گردشگری در این شهرستان زنده کرده است.
همایش ملی باستان شناسی و گردشگری مریوان طی امروز و فردا و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه گردشگری و باستان شناسی کشور در قالب پنج پنل ادامه خواهد داشت.