اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، زهره الهیان امروز در مناظره «از برای آزادی» که در دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه هیچ دورانی شیرین تر از دوران دانشجویی نیست، گفت: دوران جوانی فرصت مغتنمی است که در هیچ دوره ای به دست نمی آید، همچنین این دوران زمانی است که دانشجو بدون تعلقات مادی می تواند بیندیشد.
وی بازخوانی تاریخ را مهم خواند و ادامه داد: این بازخوانی هویت تاریخی دانشجویان را بازسازی می کند.
این نماینده مجلس هشتم تصریح کرد: بعد از کودتای 28 مرداد زمانی که با برنامه ریزی های بسیار کودتای علیه ملی شدن صنعت نفت شکل می گیرد، دولت مصدق را سرنگون می کنند پس از این اتفاق زاهدی طی نامه ای به آیزن هاور از وی طلب کمک می کند که در نهایت آیزن هاور، نیکسون معاون خود را به ایران می فرستد، در نهایت در 16 آذر سال 32 گارد شاهنشاهی وارد دانشگاه تهران شده و تعداد زیادی از دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار می دهد و پس از آن با ورود به دانشکده فنی این دانشگاه سه دانشجو را به شهادت می رساند.
الهیان با تاکید بر این نکته که دانشجویان وارثین این جریان هستند، خاطرنشان کرد: فضا باید به قدری آزاد باشد تا دانشجو بتواند به بیان مطالبات علمی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود بپردازد.
وی جای برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها را خالی دانست و بیان داشت: متاسفانه علی رغم تاکیدات رهبری از سال 83 تا کنون شاهد رکود در این خصوص هستیم.
این نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه مسئولان نیز باید پاسخگو در این خصوص باشند، خاطرنشان کرد: البته دانشجو باید آزاداندیشی را در کنار علم و منطق داشته باشد؛ چرا که فضای آزاداندیشی با فضای تنش زایی متفاوت است.
وی در ادامه در خصوص مسئله استکبارستیزی گفت: ایران امروز کشور مستقلی است و نباید تسلیم قدرت ها شود و چنانچه مسئولان در مواقعی سر خم کردند دانشجویان نباید اجازه این اقدام را به مسئولان بدهند.
توسعه کشور در گرو ایجاد تحول در دانشگاه هاست
در ادامه این مناظره مجید فراهانی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان با اشاره به اینکه از دانشجو تنها رشد علمی انتظار نمی رود، گفت: دانشجو علاوه بر تحصیل می بایست به مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه توجه کند.
وی افزود: آنچه کشور را به توسعه می رساند ایجاد تحول در دانشگاه هاست چنانچه دانشگاه تغییر کند جامعه نیز تغییر خواهد کرد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن تاکید بر اینکه دانشگاه میزان الحراره جامعه است، خاطرنشان کرد: دانشجویان برگزیدگان مردم هستند و با توجه به اینکه آرمانی می اندیشند و به هیچ قدرتی وابسته نیستند دردهای اجتماع را درک می کنند و در جهت رفع آن سخن می گویند.
فراهانی سیاسی بودن دانشجو در کنار کسب تحصیل را ایده آل دانشگاه دانست و گفت: جنبش دانشجویی سابقه و هویتی با شروع فعالیت دانشگاه ها در کشور دارد.
وی مهمترین خصوصیت های حاکم بر جریان های دانشجویی را آرمان گرایی، دل بسته بودن به کشور، عدالتخواهی و آزادی خواهی برشمرد و بیان داشت: دانشگاه به عنوان یکی از علت های بروز انقلاب 57 و دانشجو از دهه 20 به بعد هر دیدگاهی که داشت نسبت به استبداد داخلی و خارجی اعتراض می کرد.
دبیر کل حزب ندای ایرانیان تصریح کرد: متاسفانه امروز شرایطی داریم که باعث شده با این آرمان ها فاصله گیریم وقتی در شهری نائب رئیس مجلس اجازه سخنرانی نمی یابد باید حدیث مفصل از این مجمل خواند آن هم فردی که هم نماینده مجلس است و هم فرزند یکی از تئوریسین های انقلاب.
فراهانی به دیدگاه شهید مطهری در خصوص تضارب افکار و آراء اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی براساس همین آزادی های مشروع به وجود آمد؛ بنابراین اندیشه های مختلف حتی اندیشه هایی که اسلام و جمهوری اسلامی را قبول ندارند باید اجازه سخن گفتن یابند.
وی نخستین نتیجه دفاع از آزادی اندیشه را کاهش فساد در جامعه دانست و گفت: براساس آمار کشور ما در طول چند سال گذشته از نظر فساد بین رتبه های 120 تا 140 در نوسان بوده است که این آمار بسیار اسفناک است آن هم بین 188 کشور جهان.
آقای مطهری چند حرف در خصوص محرومیت زدایی و اشتغال زایی در مجلس مطرح کرده است
در ادامه این نشست الهیان بیان داشت: اصل نهم قانون اساسی اشاره دارد که هیچ مقامی حق ندارد به بهانه حفظ استقلال و آزادی، آزادی های مشروط جامعه را سلب کند.
وی گفت: به نظر من باید به مطهری اجازه سخنرانی داده می شد؛ هر چند که در سخنرانی سابقی که وی در مشهد داشت جلسه به زد و خورد منتهی شد که این عمل زیبنده یک مسئول نبود.
این نماینده اسبق مجلس با طرح این پرسش که چرا برخی به جای خدمت رسانی به محرومین به دنبال ایجاد هیاهوی سیاسی و شرایط تنش زا هستند، تصریح کرد: دانشجویان سوال کنند که مطهری چند طرح در خصوص رفع محرومیت و اشتغال زایی، رفع رکود اقتصادی و مبارزه با فساد در مجلس مطرح کرده است.
الهیان با اشاره به اینکه تریبون به دست گرفتن راحت است، گفت: متاسفانه دست اندرکاران فتنه با برخی نمایندگان جلسه می گذارند و به آنان می گویند شما باید فرد مطرحی باشید و این نماینده نیز برای دستیابی به این مطرح بودن در وضعیت روانی جامعه اغتشاش ایجاد می کنند که نام این اقدام را نمی توان آزادی بیان گذاشت.
وی با تاکید بر اینکه قوه قضائیه باید اشد مجازات را برای افرادی که اغتشاش روانی می کنند و به افراد افتراء می زنند در نظر گیرد، خاطرنشان کرد: این آزادی اندیشه نیست؛ آزادی اندیشه زمانی اتفاق می افتد که سخنان عنوان شده مستند باشند نه زمانی که فردی تریبونی را به دست گیرد و افتراء بزند.
الهیان ابراز کرد: رهبری سال هاست در خصوص مبارزه با فساد تاکید کرده اند و در خصوص حقوق های نجومی نیز در محاکمه افرادی که بیت المال را قبضه کرده اند، تاکید داشته اند؛ اما متاسفانه مشاهده می شود اتفاقی رخ نمی دهد و از جانب دانشجویان نیز مطالبه گری را شاهد نیستیم.
وی با بیان اینکه حرکت جدی در خصوص مبارزه با فساد از سوی دولتمردان مشاهده نمی شود، گفت: متاسفانه مشاهده می کنیم سه بار سخنرانی نماینده ای که اقدام به روشنگری می کند، لغو می شود؛ اما این مسئله مایه شرمساری مسئولان نیست و تنها لغو سخنرانی افرادی که جار و جنجال می کنند مایه شرمساری مسئولان می شود آیا معنی آزادی بیان این است که جلوی افرادی را که اقدام به روشنگری می کنند، گرفته شود؟
بابک زنجانی محصول شرایط انحرافی
فراهانی در ادامه این نشست گفت: به میزانی که کشورها در فضای توسعه و مردم سالاری گام برمی دارند به همان میزان فساد در جامعه کمتر می شود و کشورهایی که به لحاظ مردم سالاری در رده های بالا هستند کمتر فساد می کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه چنانچه دغدغه فساد را دارید باید نظارت مردم و حاکمیت را افزایش دهیم، بیان داشت: در جامعه ای که رسانه ها آزاد باشند و آزادی بیان در دانشگاه ها حاکم باشد هیچ صاحب قدرتی جرات نزدیک شدن به فاسد را به خود نخواهد داد و به میزانی که در جامعه آزادی عقیده محدود و احزاب منحل شوند فساد افزایش می یابد.
وی بابک زنجانی را محصول یک شرایط انحرافی دانست و خاطرنشان کرد: وقتی احزاب را منحل می کنیم، مشخص است که بابک زنجانی ها ایجاد خواهند شد.
دبیر کل حزب ندای ایرانیان در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد نمایندگان مجلس هشتم در حوزه زنان و خانواده اشاره و تصریح کرد: طی تحقیقاتی که دفتر زنان حزب ندای ایرانیان انجام داد مشخص شد که زنان در مجلس هشتم نسبت به مجالس قبل بیش از پیش گرایش مردانه داشتند و کوچک ترین تحرکی را در خصوص مشکلات زنان از آنان مشاهده نکردیم.
فراهانی طرح های تفکیک جنسیتی، تعدد زوجات و اجازه ازدواج مجدد به مردان بدون اجازه از همسر اول را از جمله اقدامات مجلس هشتم در خصوص زنان و خانواده برشمرد.
کمیته حقوق بشر برای اولین بار در مجلس هشتم ایجاد شد
در ادامه این مناظره الهیان با بیان اینکه من در مجلس هشتم سعی کردم فعالیت های خود را در دو جنبه عمومی و سیاست خارجی انجام دهم، گفت: کمیته حقوق بشر را برای اولین بار در این مجلس ایجاد کردیم و این کمیته به قدری شناخته شده بود که کمیسرایی عالی حقوق بشر به مباحث بند استناد می کرد.
نماینده اسبق مجلس سند سلامت زنان، تصویب مشاغل خانگی برای زنان، پیگیری لایحه حمایت از خانواده را از دیگر اقدامات مجلس هشتم در حوزه زنان و خانواده خواند و گفت: پیش از این زن روستایی در یک زمین چند هکتاری که کار می کرد از آن زمین ارث نمی برد و تنها در خانه ای که با همسر خود در آن زندگی می کرد از آن ارث می برد؛ اما ما قانونی را تصویب کردیم که از آن به بعد زنان روستایی علاوه بر منزل از زمین نیز ارث می بردند.
وی تاکید کرد: در خصوص لایحه حمایت از خانواده نیز تلاش های مستمری صورت گرفت و 9 شرط را برای ازدواج مجدد مطرح کردیم که یکی از آن ها اجازه همسر اول برای ازدواج می باشد.
تعامل آزاد با دنیا یکی از عوامل رسیدن به توسعه است
در ادامه فراهانی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان بیان کرد: مهمترین سندی را که در جمهوری اسلامی به تصویب رسیده سند چشم انداز 1404 است که در آن پیش بینی شده ایران باید بین 18 کشور منطقه در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی به کشور اول تبدیل شود.
وی ادامه داد: در همان سند آمده برای این که کشور اول منطقه باشیم باید رشد اقتصادی مان بیش از هشت درصد در هر سال باشد؛ اما در دولت های هشتم و نهم برخلاف آرمان های سند حرکت کردیم به طوری که در سه سال رشد اقتصادی منفی را تجربه کردیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تعامل آزاد با دنیا را یکی دیگر از عوامل رسیدن به توسعه خواند و تصریح کرد: چنانچه امروز دانشگاهیان ما بر ضرورت تعامل با دنیا پا می فشارند از همین منظر است، پیشرفت در هیچ کشوری رخ نمی دهد مگر آن کشور که تبادلات آزاد داشته باشد.
فراهانی یادآورشد: روزی درآمد سرانه ملی کشورهای ترکیه و کره جنوبی نصف کشورمان بود اما امروز درآمد سرانه ترکیه دو برابر و کره جنوبی 4 برابر ما شده است بنابراین امروز ضرورت تنش زدایی حس می شود.
بیشترین توهین به کشور متعلق به سه سال کشور است
الهیان نماینده مجلس هشتم ضمن تاکید براینکه بیشترین توهین به کشور متعلق به سه سال اخیر بود؛ گفت: آیا تاریخ250 ساله اروپا و تاریخ 100 ساله امریکا کافی نبود که مسئولین درس عبرت گیرند.
وی تاکید کرد: آمریکا در چند سال اخیر حدود 100 کودتا در کشورهای مختلف انجام داده آیا مسئولین متوجه این نکات نشدند؟
الهیان در پایان در بازخوانی جنایات آمریکا تاکید کرد.