اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی باقری امروز در همایش«ما آمریکا را زیر پا میگذاریم» که توسط بسیج دانشجویی پردیس شهید بهشتی مشهد در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، گفت: در کشور ما دو تفکر وجود دارد یک تفکر، تفکر امام خمینی(ره) است که دین در همه عرصهها راه حل دارد و دین در کنار سیاست است و تفکر دوم این است که دین متعلق به یکسری امور فردی و شخصی است و در سیاست راهی ندارد و این دو تفکر باعث ایجاد دوگانگی در کشور ما شده که این دو گانگی ادامه یافت و اکنون نیز وجود دارد.
وی بیان کرد: تفکر دوم انقلاب اسلامی را به عنوان یک پروژه میداند که بعد از آن جمهوری اسلامی تشکیل شد و این تفکر ارتباط دین و سیاست را نفی میکند.
معاون سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه انقلاب اسلامی از اسلام غبارزدایی کرد و امام خمینی(ره) این غبار را برداشت و توانست در عرصه اجتماعی از اسلام پرده برداری کند، خاطرنشان کرد: در عمل، تفکر اول منتج به نتیجه بود و تفکر دوم نتوانست دستاوردی به دست آورد به طوری که دستاوردهای ما در طی این 37 سال تمام آن مبتنی بر تفکر اول بود و ما براساس این نگاه توانستیم تحولات عظیمی در صنعت دفاعی کشور در زمان جنگ تحمیلی به وجود آوریم.
باقری با بیان اینکه پیشرفتهایمان در عرصه دفاعی و نظامی غیر قابل انکار است و داشتن تفکر اول موتور محرک ما شد و باعث برکت گردید، افزود: تفکر دوم دخالت عناصر دین را در حاکمیت نفی میکند و ما اگر به این تفکر معتقد باشیم جمهوری اسلامی ایران چیزی از آن باقی نمیماند و مانند سایر جمهوری های اسلامی منطقه مانند افغانستان و پاکستان میشود و یک نظام دینی نمیشود.
وی ادامه داد: ماهیت نظام ما به دینی بودن آن است و وقتی که دلها به سمت جمهوری اسلامی ایران معطوف شد به خاطر تفکر اول و ماهیت دینی این کشور است.
معاون سابق شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی برای ایران قدرت آورد و اگر انقلاب اسلامی نبود کشورهای منطقه از ایران پیروی نمیکردند، گفت: دخالت دین در حاکمیت و سیاست نه تنها برای کشور ما هزینه ندارد بلکه باعث ایجاد فرصت، اقتدار و تبدیل توانمندیهای بالقوه به بالفعل میشود.
باقری در پاسخ به دانشجویی که پرسید چه موانعی بر سر راه شما بود که به توافق نرسیدید؟ گفت: ما در مسئله هسته ای سه بعد فنی، حقوقی و سیاسی داریم که بعد فنی مربوط به صنعت، فناوری و دانش هستهای است، بعد حقوقی عمدتا شامل کارهایی میشود که سازمان انرژی اتمی برای آنها قانون گذاری کرده و بعد سیاسی که مهمترین بعد است و موضوع هستهای ما بخاطر رویکرد سیاسی مسئله شده است و اگر سیاست را کنار بگذاریم مسئله هستهای ما هیچ مشکلی ندارد.
وی ادامه داد: در سال 81در طی مصاحبه منافقان گفتند ایران در نطنز فعالیت هسته ای انجام می دهد نمایندگان آژانس به ایران آمدند و در بازرسیهایی که داشتند متوجه این فعالیت شدند ولی بر طبق معاهده پادمان ایران باید شش ماه قبل از تزریق گاز در نطنز به آژانس اطلاع دهد و چون تزریقی صورت نگرفته بود ایران اطلاعی نداده بود و سپس آنها نمونه برداری از سانتریفیوژها کردند و گفتند براساس نمونه برداری غنی سازی با درجه 35 درصد انجام گردیده در حالی که این یک آلودگی خارجی بود و هیچ گونه غنی سازی در نطنز صورت نگرفته بود.
باقری گفت: در سال 81 وقتی توافقی انجام دادیم و بر طبق نامه ای که آژانس به ایران داد گفت که ادعای ایران در این زمینه درست است و در همان زمان کره جنوبی یکی از سایت هایش غنی سازی 75 درصد انجام داد ولی آژانس هیچ گونه اعتراضی به آن کشور نکرد.
معاون سابق شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: مسئله هسته ای اصلش فنی است و اگر موضوع فنی نبود سیاسی ها کاری نمی کردند، سیاسی ها باید شاخص کارشان این باشد که مسئله هسته ای ما توسعه و مسیرش ادامه پیدا کند نه این که مسئله هسته ای را کاهش و سانتریفیوژها را کم کنیم.
باقری خاطرنشان کرد: از همان ابتدا که بحث هسته ای شروع شد طرف مقابل ما محکم ایستاده بود که باید تمام انرژی هسته ای ما جمع گردد و ما در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد فعالیت های مذاکرات هسته ای را شروع کردیم و طرف غربی حرفشان این بود که شما ابتدا قطع نامه های شورای امنیت را اجرا کنید و سپس ما با شما مذاکره می کنیم.
وی ادامه داد: از تیر 1387 تا فروردین 91 آن ها مذاکره می کردند، در طول این مدت چند مذاکره داشتیم و طرف مقابل ما اعتقادش این بود که باید تمام مسئله هسته ای ما جمع گردد ولی ما با ابتکار سیاسی و توسعه زیرساخت های هسته ای کشور ورق را به سوی خودمان برگرداندیم و توانستیم اورانیوم با غنای 20 درصد و صفحه سوخت و سانتریفیوژهای جدید را ایجاد کنیم و در اولین جلسه ای که ما با وندی شرمن داشتیم وی نامه باراک اوباما را برای ما خواند که در این نامه چند نکته ذکر شده بود نکته اول ما حاضر به انجام معامله با ایران هستیم، نکته دوم پذیرش حق هسته ای ایران و نکته سوم ما نمی خواهیم ایران استثنا شود و از فروردین 91 تا 92آنها حاضر به انجام مذاکره شدند و مذاکره در سطوح مختلف صورت گرفت.
معاون سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: واقعیتی که ما باید توجه کنیم این است که در دوره قبل مذاکرات اتفاقاتی افتاد و حتی در دوره اصلاحات یک پیشنهادی از طرف ایران به آمریکا داده شد که این پیشنهاد در خاطرات جک استروا گفته شده که یکی از بندهای این پیشنهاد احتمال به رسمیت شناختن اسراییل از سوی ایران بود که آمریکایی ها این پیشنهاد ما را رد کردند.
وی در رابطه با حضور آمریکاییها در مذاکرات هستهای، بیان کرد: اولین دوره ای که امریکایی ها در مذاکرات شرکت کردند 27 تیر 1387 بود که امریکا به عنوان ناظر در این جلسه شرکت کرد چون به این اعتقاد رسید که اگر در این جلسات شرکت نکند سرش کلاه می رود و چون دید نمی تواند تاسیسات هسته ای ایران را کاملا از بین ببرد تصمیم گرفت که در مذاکرات شرکت کند و آمریکا حاضر به انجام معامله با ایران شد و حقوق هسته ای ایران را پذیرفت.
یاقری افزود: خط قرمز آمریکایی ها تا سال 91 در موضوع هسته ای ایران غنی سازی بود ولی از سال 9۱ خط قرمز امریکایی ها عقب رفت و ساخت سلاح ایران تبدیل به خط قرمز آنها شد که این یک عقب نشینی راهبردی برای آمریکایی ها بود.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی که پرسید آقای روحانی وقتی دید که وعده های برجام محقق نشد چرا توپ را در زمین رهبری انداختند و گفتند ما قدم به قدم با رهبری بودیم؟ افزود: این یک حرکت کاملا بچه گانه از سوی آقای روحانی است و طبیعت افراد نیز این گونه است وقتی دستاوردهایی به دست می آورند می گویند مال خودمان است اما وقتی نقایصی به وجود می آید ابزار و شرایط را دخیل می دانند و بنده این موضوع را از سال 93 پیش بینی می کردم.
باقری با بیان اینکه برای ما برجام هیچ ارزشی ندارد تا زمانی که رهبر معظم انقلاب نظر ندهد و ایشان نیز برجام را نپذیرفتند بلکه براساس ملاحظاتی نظر دادند، گفت: مقام معظم رهبری در فرمان 29 مهر 94 خطاب به روحانی گفتند باید در برجام همه تحریم های هسته ای لغو گردد و رئیس جمهور امریکا طی نامه رسمی اعلام کند که تحریمی وجود ندارد که متاسفانه این عمل صورت نگرفت و ما اگر می خواستیم هستهای را تعطیل کنیم که دیگر نیاز به مذاکره نبود و این یک امر بدیهی است.
وی بیان کرد: در نامه رهبر معظم انقلاب در بند پنجم آن گفته می شود که معامله اورانیوم غنی شده در برابر کیک زرد صورت گرفته خواهد شد زمانی که دولت های غربی تضمین دهند و معامله باید به تدریج و به دفعات متعدد انجام گردد. اگر ما به تدریج این معامله را صورت می دادیم امریکایی ها و دولت های غربی هیچ وقت نمی توانستند برجام را نقض کنند و جرات نداشتند از این امر تخلف کنند و دولت در این موضوع از صحبت های رهبری تخلف کرد.
در پایان جلسه یکی از مسئولین دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد گفت: گاهی میزان تخصص افراد به میزان تدین افراد می چربد و این مانند این است که اگر خلبانی یک آدم متدین باشد و ما به خلبانی آن شک داریم و نمی توانیم به آن اعتماد کنیم و اگر خلبانی دیگر زیاد متدین نباشد ولی ما به خلبانی آن اعتماد داریم باید به این فرد توجه کرد.
باقری در جواب این مقام مسئول گفت: این مثال شما خیلی گویا نبود بلکه بحث دین داری همیشه باید باشد و ما دو گزینه نداریم که بگوییم یکی دین دار و دوم متخصص باشد ما می گوییم کسی که می خواهد مسئول باشد در عین حالی که در ابتدا باید متدین، متخصص هم باشد و ما مثلا به رئیس جمهوری که متخصص ولی متدین نیست نباید هیچ وقت اعتماد کنیم؟ ما اکنون در طی این 37 سالی که از انقلاب گذشته در تمام زمینه ها متخصص داریم و دعوای ما بر طبق نظر امام بر سر مکتب ماست و اصلا انقلاب شد که دین حاکم شود وقتی که امام دیدند که دیگران نمی توانند در ابتدای انقلاب کشور را اداره کنند به روحانیون دستور دادند که وارد عرصه سیاست شوند.