اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعي از دانشجويان و فارغالتحصیلان ايراني دانشگاههای انگلستان در نامهای به نامزدهای ریاست جمهوری از آنان خواستند برنامه خود را برای اصلاح نظام بانکی و برچیدن ربا از بانکها اعلام کنند.
در این نامه آمده است :
ملت ايران در طول تاريخ پر فراز و نشیب خود اسلام را با جان و دل پذيرفت و در راه برافراشته نگاه داشتن اين پرچم الهي جان فشاني ها كرد. از آخرين تجلیات ارادت ايرانیان به اسلام، پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامي و حماسه هشت سال دفاع مقدس به رهبری حضرت امام خمیني (ره) بود.
مراجع عظام تقلید، علما و فقهای بزرگ جهان اسلام نیز به عنوان نائبان عام حضرت مهدی (عج) در طول اين سال ها امت اسلام را تنها نگذاشته اند و با بشارت ها و انذارها در موضوعات مختلف اجتماعي سعي بر حفظ ايران و جوامع اسلامي از كج روی ها داشته اند. از نمونه های بارز اين روشنگری ها ورود مراجع و علما به مباحثات اقتصادی است كه از روزهای اول انقلاب اسلامي وجود داشته است و در زمان حاضر نیز در كلام رهبر معظم انقلاب در قالب اقتصاد مقاومتي تبلوری ويژه يافته است.
ما اعتقاد راسخ داريم هشدارهای مراجع نعمت بزرگي برای امت اسلامي است كه كم توجهي به آن خدای ناكرده موجب كفران نعمت و محرومیت از آن مي گردد. لذا به عنوان وظیفه ديني خود در امر به معروف و نهي از منكر بر اساس موازين شرعي، توجه مخاطبین اين نامه را به وضعیتي جلب مي نمايیم كه بر اساس گفتار مراجع و علمای اسلام نشان از بي توجهي بسیار گسترده به حكمي مهم و حیاتي از احكام اسلامي دارد.
خداوند متعال ربا را حرام كرده است. در آيات و روايات متعدد اسلامي نیز در مورد مفسده های مترتب بر ربا تعابیر شديدالحني به كار رفته است.
امام خمیني (ره) در جمعي از مسئولین اقتصادی فرمودند اگر ربا از بانک حذف نشود "نمي توانیم بگويیم كه جمهوری ما جمهوری اسلامي است." ايشان در ادامه همین سخنان بر اساس روايات محكم اسلامي اشاره كردند "يک درهم ربا شدتش بیش تر است از اين كه هفتاد زنا بكند كسي با محرم خودش." در زمان حاضر نیز تنها در سال ۱۳۹۵ مراجع عظام تقلید بیش از ٣٦ بار در مورد ربوی بودن بانک ها هشدار داده اند.
از آخرين اين نمونه ها سخن آيت الله جوادی آملي در دوم دی ۱۳۹۵ در قم است كه فرمودند با وجود اين كه باور داريم از آمريكای پلید كاری ساخته نیست، در عین حال تهديداتش در نظر گرفته مي شود. ايشان در ادامه مي فرمايند اين در حالي است كه خدای متعال در قرآن ربا را حرام كرده است. در آيات و روايات متعدد اسلامي نیز در مورد مفسده های مترتب بر ربا تعابیر شديدالحني به كار رفته است.
فرموده است "گزينه نظامي روی میز قرآن من است. بانک ربوی، فَأْذَنُوابحَرْبٍ مِّنَ اللَّهِ. با من طرف هستید. [ اما] هیچ كسي تكان نمي خورد، اين جاهلیت است." ايشان در ادامه برای تبديل اين فرهنگ جاهلي به فرهنگي عقلاني از لزوم تحريم بانک های ربوی سخن مي گويند.
ما نويسندگان اين نامه به عنوان قشری از مردم ايران و با توجه به حساسیت علمای اسلام، اعلام مي داريم كه معیار رضايتمندی ما از وضعیت بانكداری در كشور در میزان رضايت مراجع و علما نهفته است.
تاكید خاص بر اين موضوع بدين جهت است كه صداهايي از درون ايران شنیده مي شود در دعوت از مراجع به اين كه تنها در زمینه علوم ديني نظر دهند و يا اين كه به بیان احكام بسنده كنند و از دخالت در موارد موضوعي به خصوص در مورد سود بانكي پرهیز كنند. ما ضمن خط بطلان كشیدن بر اين انحراف برخي كارشناسان اقتصادی، هشدار مي دهیم كه اگر مردم مومن و مسئولین نظام با اين گفته ها مقابله لساني و فكری نكنند، امیدها به برچیده شدن ربا از نظام بانكي به نا امیدی سوق پیدا خواهد كرد.
ما اعتقاد داريم كه در امر برچیدن مناسبات ربوی از اقتصاد ايران وظیفه اصلي برعهده مسئولین نظام است. بنابراين، از نامزدهای انتخابات رياست جمهوری تقاضا داريم تا در روزهای پیش از برگزاری انتخابات و در برنامه های انتخاباتي خويش موارد ذيل را بگنجانند:
· بیان رسمي و قاطعانه در تعهد به نظر اسلام و مراجع عظام در مورد ربا و در جلب رضايت مراجع در برچیدن اقتصاد ربوی
· ارائه برنامه مشخص و مدون اقتصادی مخصوص برچیدن مناسبات ربوی
· اعلام تعهد به پاسخگو بودن در مقابل مراجع و مردم و ارائه گزارش های دوره ای در مورد پیشرفت كار