وی در ضمن سخنان خود با بیان این که آب محور زیر ساخت های اغلب بخشها و همچنین از جمله مولفههای حفظ تعادل اکو سیستم ها و محیط زیست است، افزود: چنانچه به مراجع علمی دنیا و کشورهای پیشرفته مراجعه کنید می بیند که آب از دغدغههای قرن حاضر تمامی حکومتهای دنیا است.
مدیرکل دفتر برنامهریزیهای کلان آب و آبفای وزارت نیرو در خصوص بحران جدی آب در دنیا بیان کرد: طبق گزارش اخیر مجمع جهانی اقتصاد در چند سال گذشته بحران آب به عنوان سومین ریسک دنیا مطرح شده است؛ بنابراین در آینده کشمکشها در زمینه آب فراگیر میشود.
ابراهیمنیا متذکر شد: همچنین تعارضات دسترسی به آب اثرات سیستماتیک بیبدیلی در دنیا به جای خواهد گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بحرانهای آب مهاجرت انسانها از محل زندگی خودشان است و این امر مشکلاتی را برای مبدا و مقصد مهاجرکنندگان به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل دفتر برنامهریزیهای کلان آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: متاسفانه هر چه به سمت جلو حرکت میکنیم، تعارضات و مدیریت منابع آب سخت میشود.
ابراهیمنیا گفت: حدود متوسط بارش در کشور 243 میلیمتر است که چنانچه این رقم را در وسعت کل ایران ضرب کنیم مجموعه این آب ها به 400 میلیارد متر مکعب میرسد.
وی با اشاره به این نکته که در حال حاضر حجم آبهای تجدیدپذیر کشور 116 میلیارد متر مکعب است، افزود: طبق گزارشها جمعیت کشور در سال 1420 به 106 میلیون نفر میرسد و چنانچه منابع آبهای تجدیدپذیر، روند کاهشی داشته باشند، این آب تجدیدپذیر برای هر فرد 100 متر مکعب خواهد بود که این شرایط مدیریت آب را دشوار میکند.
مدیرکل دفتر برنامهریزیهای کلان آب و آبفای وزارت نیرو با اعلام اینکه اکنون بیش از 92درصد آب تجدیدپذیر کشور مصرف میشود که خوب نیست، بیان کرد: 11.5 میلیارد متر مکعب در آب شرب، 5.6 میلیارد مترمکعب در صنعت و 92 میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف آب داریم.
ابراهیم نیا متذکر شد: یکی از کارهای وزارت نیرو طبق افقی که ترسیم کرده این است که این میزان مصرف آب را از 86 درصد به 69 درصد برساند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه باید جهت پیاده سازی این سند به وزارت نیرو کمک رسانی کند.
مدیرکل دفتر برنامهریزیهای کلان آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: وزارت نیرو همچنین 10.8میلیارد متر مکعب حق تالابها را به رسمیت می شناسد و این امر مستلزم کاهش آب در بخش کشاورزی است.
ابراهیم نیا گفت: توسعه سواحل مکران از اولویتهای دولت است و بعد از انجام زیر ساختهای این سواحل و بعد از برنامه هفتم توسعه قرار است بخشی از اقتصاد ایران را به سمت دریا محوری سوق دهیم که این میتواند جایگزین اقتصاد مبتنی بر نفت باشد.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع توسط وزارت دفاع و در قالب دبیرخانه ای در حال پیگیری است.
مدیرکل دفتر برنامهریزیهای کلان آب و آبفای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: وزارت نیرو حمایت خود را به منظور استفاده از آب دریا توسط بخش خصوصی ابلاغ کرده است.
ابراهیم نیا در خصوص استفاده نامتعارف از آب های دریا گفت: بلایی که سر دریای خزر آمد نباید سر دریای عمان بیاید وزارت نیر استفاده از آب نامتعارف دریای عمان را مدنظر قرار داده است.
وی با بیان این موضوع که کمبود آب در تولید ناخالص ملی نیز تاثیرگذار است، بیان کرد: در حال حاضر بیش از 90 میلیارد مترمکعب آب تنها در بخش کشاورزی استفاده میشود که این مساله جای تامل دارد. با توجه به این موضوع، وزارت نیرو به سمت مدیریت مصرف تغییر نگرش داده است.