استاد دانشکده برق دانشگاه شریف گفت: روند نمره دهی و تصحیح اساتید نیز همانند اصل استقلال قضات است که نمره دهی آنها براساس ضوابط و قواعد خاصی صورت نمیپذیرد.
محمد مهدی نایبی استاد دانشکده برق دانشگاه شریف در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص روند نمره دهی به امتحانات دانشجویان و اعتراض نمرات آنان گفت: هر استادی براساس امتحان میان ترم، فعالیتهای کلاسی دانشجو، امتحانهای کوچک به عبارتی کوییز و معیارهایی که برای نمره دهی امتحان فاینال مشخص میکند به دانشجو نمره میدهد.
وی ادامه داد: روند نمره دهی و تصحیح اساتید نیز همانند اصل استقلال قضات است که هر قاضی اجازه صدور حکم به صورت مستقل دارد و کسی اجازه دخالت در آن را ندارد. در دانشگاه نیز عرف استقلال اساتید وجود دارد که نمره دهی آنها براساس ضوابط و قواعد خاصی صورت نمیپذیرد.
نایبی خاطر نشان کرد: اگر دانشجویی احساس کنند در نمره دهی او استاد غرض ورزی کرده است و یا خصومت شخصی را در این امر دخیل کرده، در حق دانشجو اجحاف شده است میتواند به مجموعهای تحت عنوان هیئت انتظامی اعضای هیئت علمی دانشگاه مراجعه کند و شکایت خود را تحت عنوان استاد متخلف ارایه دهد.
این استاد دانشکده برق دانشگاه شریف افزود: اعتراضات نمرات به خود اساتید داده میشود که به فرض مثال دانشجو مدعی است نمره بیشتری را کسب میکرده و یا در محاسبه نمره اشتباهی صورت گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه میزان به اعتراض دانشجویان در خصوص نمرات پایان ترم توجه میشود گفت: علی الصول دانشجویی که نمره کم گرفته است ممکن است اغلب اوقات درس نخوانده باشد و این نکته هم حائز اهمیت است که همه اعتراض به نمرات به حق نیست.
نایبی با اشاره به ضعف نظارت بر روند نمره دهی اساتید بیان داشت: به طور مثال اگر از یک کلاس صد نفره ۸۰ نفر، آن درس را بیفتند نشان دهنده نمره دهی غیرنرمال استاد است. چنین مواردی اغلب از سوی دانشجویان به ریاست دانشگاه اطلاع داده میشود. بعضا در مواردی دیده شده تکرار این اتفاق از سوی اساتید موجب برکناری آنها از تدریس در دانشگاه شده است.