گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درخواست آزادی پوشش برای گردشگران خارجی، موضوع جدید و تازهای نیست. بسیاری از کسانی که میخواهند ضعف و ناتوانی مسئولین در جذب توریست را به دلایل فرهنگی ربط دهند، قوانین خاص پوشش در کشور را بهانه کرده و تنها راه جذب گردشگر را نقض این قوانین میدانند. یکی از نمایندگان شورای شهر تهران، آخرین فردی بود که با یک توئیت جنجالی درباره این موضوع اظهار نظر کرد و خواستار نقض قوانین کشور برای توریستها در اماکنی مثل فرودگاه بینالمللی امام خمینی شد. فروغ نیلچی زاده، استاد حوزه و دانشگاه در مورد اظهار نظر او و برخی از مسئولان مبنی بر آزادی فراقانونی گردشگران خارجی در ایران با خبرگزاری دانشجو به گفتگو پرداخت.
نیلچیزاده با اشاره به اینکه عدهای از مسئولان به دنبال رهاسازی وضعیت پوشش و رفتار گردشگران خارجی در ایران هستند گفت: از آنجایی که کار گردشگری و توریسم معرفی فرهنگ و آداب و رسوم کشور مقصد به گردشگران خارجی است و چون احتمال این وجود دارد که فرهنگ کشور مقصد مورد هجمه و دستکاری گردشگران خارجی قرار گیرد، لذا الفبا و قوانین مربوط به گردشگری و توریسم هر کشوری مطابق فرهنگ و قانون آن کشور به وجود آمده است.
وی افزود: ارائه آداب و رسوم به گردشگران فقط خوردن فالوده و یا آش رشته و یا گردش با کالسکه دور میدان نقش جهان نیست، آداب و رسوم یعنی فکر، فرهنگ و اندیشه و مذهب از زمانهای گذشته تا امروز. وقتی به کشور دیگری سفر میکنیم پاپوشهای جدیدی به شما میدهند و از شما میخواهند که کفشهایتان را در بیاورید که مبادا آلودگی را با خودتان وارد کشور مقصد کنید و یا اعلام میکنند که نوع برخورد و منش شما در آن کشور باید منطبق با فرهنگ و قوانین همان کشور باشد و اگر کسی نخواهد این قوانین را بپذیرد لذا از سفر به آن کشور حتی به عنوان گردشگر محروم میشود و به او میگویند میتوانی با کشور مقصد از طریق اینترنت و عکسها در فضای مجازی آشنا شوی.
این استاد دانشگاه افزود: توریسم و گردشگری در ایران نیز الفبای خاص فرهنگ و مذهب ایران را دارد و از کسانی که در این حوزه با ربط یا بیربط اظهارنظر میکنند میخواهم که به صورت غیرهوشمندانه رفتار نکنند و از گفتن مطالب غیرتخصصی و غیرقانونی پرهیز کنند حداقل کاری که این افراد میتوانند انجام دهند این است که قوانین گردشگری را بخوانند و سپس اقدام به اظهارنظر نمایند تا مورد استهزای بیگانگان و خودیها واقع نشوند و این برای وجهه و شخصیت خودشان زشت است.
وی افزود: چنین افرادی دومین چیزی که الفبایش را بلد نیستند دین است. چرا که دین به عنوان یک حقیقت در جامعه ما وجود دارد و به فرموده علامه طباطبایی عبارت است از سبک زندگی. وقتی ایران یک کشور مذهبی است یعنی کشوری است که مردم آن دین اسلام را به عنوان سبک زندگی خود پذیرفتهاند و در آن رشد و فرهنگ اسلامی را کسب کردهاند.
نیلچیزاده تاکید کرد : در طول تاریخ مردم ایران مدام به دنبال گمشده خود بودند و وقتی که دین اسلام به آنها رسید همچون تشنهای از فرهنگ اسلامی سیراب شدند لذا به همین جهت است که شهید مرتضی مطهری میفرماید که بعد از آشنایی مردم ایران با اسلام خدمات متقابل مردم ایران و اسلام به یکدیگر فوق العاده است.
وی در ادامه بیان کرد: همان ایرانی که قبل از اسلام و در آیین زرتشت زنان برای تطهیر خودشان قرار است از ادرار گاو استفاده کنند میرسد به اسلامی که آب را به عنوان مایع حیاتی و تطهیر به بشر معرفی میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: با این نگاه اگر کسی در ایران ادعا میکند که مسلمان است و مسئول کشور اسلامی است باید در چارچوب آیین اسلام صحبت و تصمیمگیری کند و حداقل باید الفبای فرهنگی و دینی کشور خودش را بداند.
وی تاکید کرد: به این افراد توصیه میکنم حداقل گاهی چند بیت شعر بخوانند، از شعرهای حافظ و سعدی و فردوسی گرفته تا بزرگان اندیشه ایرانی، مثلا قصه «زنار» بستن غیرایرانیان و غیرمسلمانان در ایران این است که آنقدر پوشش مسلمانان در ایران مناسب و کامل بوده که افرادی که غیرمسلمان بودند حتما میباید کمربندی میبستند تا غیرمسلمانی آنها را مشخص کند و نوع تعاملات با آنها متفاوت از تعاملات با مسلمانان بوده است.
نیلچیزاده تصریح کرد: عکسهایی که از زنان ایرانی از زمان قاجار برجای مانده نشان میدهد حتی زنان یهودی آن زمان با روبنده و چادر در ایران زیست میکردند لذا کسی که این گونه در مورد پوشش و مسأله گردشگری اظهارنظر میکند متاسفانه یک فرد بیسواد است که به خود اجازه میدهد نظرات خودش را ارجح بر فرهنگ و قانون ایران در جایگاه یک مسئول ارائه دهد.
صبحت های شما کامل و بجا بود
ثابت کردید که مدرک دکترا الکی نگرفتید