رفتارهای قاضی زاده هاشمی این روزها که یکی پس از دیگری جنجال آفرین شده و از طرفی دعوت و رپرتاژ وزیر در برنامه بدون تعارف، باعث واکنشهای تند مردم و انتقاد گستردهی کاربران شبکههای اجتماعی شده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- زینب سادات میرسلطانی؛ جمعه شب هر هفته خبر ۲۰:۳۰ شبکه دو سیما برنامهای به نام بدون تعارف پخش می شود که با شخصیتهای معروف و شناخته شده سر صحبت را باز کرده و از میهمان آن هفتهی برنامه سوالات چالشی در ارتباط با موارد راست یا دروغی که درباره آنها مطرح شده پرسیده می شود.
این برنامه تا این هفته به دلیل گفتمان خودمانی و بدون تعارف با میهمانان خود به خوبی عمل کرده و طرفداران بسیاری را جذب کرده بود، تا اینکه در جمعه شب ۱۳ مهر ۹۷ پس از بروی آنتن رفتن برنامهای که میهمان آن وزیر بهداشت بود شاهد واکنشهای زیادی در فضای مجازی بودیم.
البته این واکنشها از عملکرد و صحبتهای قبلی وزیر نشات گرفته و جرقه آن از لحن تند و خاص قاضی زاده هاشمی بود، لحنی که از نظر خود ایشان و حامیان او رک وصریح و بدون سیاست است.
اما این لحن در میان اکثریت مردم بی احترامی تلقی شده. تا جایی که در رسانه ها، روزنامهها و صداوسیما نیز بازتاب داشته است.
رفتارهای حسن قاضی زاده هاشمی این روزها که یکی پس از دیگری جنجال آفرین شده است باعث واکنشهای تند مردم و انتقاد گستردهی کاربران شبکههای اجتماعی شده است. پس از صحبتهای اخیر وی در نیشابور که به " همینی که هست" معروف شد، و همچنین در بازدید از بیمارستانی در شهرستان بجستان خراسان رضوی در پاسخ به یکی از اهالی آنجا که از شرایط سخت زندگی و هزینههای بالا، بیماری همسرش و نبودن متخصص فیزیوتراپی به امید رفع این مشکلات و سختیها به ایشان گله کرد، با لحنی نامناسب به آن فرد گفت: " خودت بمال " لحنی که گذشته از رک و صریح بودنش در خور یک وزیر نیست و کاملا غیرمعمول به حساب میآید، استفاده کرد.
قاضی زاده هاشمی در هفته قبل نیز با سخنرانی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز خطاب به نمایندگان انجمن اسلامی این ادبیات را بکار برد و گفت: ببینید در حادثه اهواز چقدر سهم دارید؟ ،چرا اشرافیت مارا نشان دادید؟ مگر بهزور گرفته ایم؟ ما حاضریم دودستی تقدیم کنیم.... پس از گذشت چند روز و واکنشها از طرف مخالفین و موافقین وی، شب گذشته در خبر ۲۰:۳۰، با تعارفترین بدون تعارف با وزیر بهداشت پخش شد، که در آن نه از سرانجام طرح پرهزینه تحول سلامت خبری بود و نه آن سوالات چالشی همیشگی که از میهمانان پرسیده میشد.
به سراغ تعدادی از این واکنشها در فضای مجازی که از جمعه شب با هشتگ #بدون_تعارف داغ شده است، رفته ایم که در ادامه آنها را مشاهده میکنید:
وزیر بهداشت که در برنامه دیشب بدون تعارف ثبت ۱.۵ میلیون عمل چشم در پرونده اش را تایید کرد، موجب درگیر شدن اذهان عمومی گردید، حسین ساجدی به سراغ ریاضیات رفت و با یک حساب ساده به جواب زیر رسید:
اگه هر عمل حدود ۸ دقیقه وقت بگیره و هروز ۱۰ ساعت مدام عمل کنه و فقط جمعهها کار نکنه ۱.۵ میلیون عمل تقریبا ۶۵ سال طول میکشه.
پس از پخش برنامه بدون تعارف که برنامه خوبی برای به چالش کشیدن بعضی از مسایل و یا شخصیتهای خاص بود، شاهد توییتها و نظراتی از سمت مردم بودم که گویی این اعتماد به رسانه ملی در حال از بین رفتن است.
محمد جواد محمدزاده در توییتی با اشاره به این موضوع نوشته:امشب و بعد از مصاحبه با وزیر بهداشت مردم از خودشون میپرسند از کجا معلوم برنامههای قبلی "بدون تعارف"هم سفارشی و برای ماله کشی نبوده؟
ماهها زحمت میکشی و اعتبار رسانهای کسب میکنی و با یک برنامه نابودش میکنی.
صادق نیکو نیز درباره این اتفاق، آبروی صداوسیما و نیز نفوذ وزیر بهداشت در رسانه توییت کرد:حالم بد میشه میبینم اندکی آبروی باقی مانده ۲۰:۳۰ باید خرج رفاقت معاونت سیاسی صداوسیما و روابط عمومی وزارت بهداشت بشه!
کاربری با نام کاربری محمد پاداش در کنایه به صحبتهای قاضی زاده هاشمی درباره اشرافیت عکسی از روزنامه قدیمی با تیتری از سخن امام خمینی گذاشته است با این مضمون:
امام خمینی (ره): تا وقتی دولت، مجلس و ارتش از طبقه مرفه سرمایه دار نیست کشور محفوظ است.
وی در توییت خود آورده:بنده خدا امام خمینی روحشم خبر نداشت یه روز وزیر بهداشت جمهوری اسلامی بیاد تو تلویزیون تو چشم مردم زل بزنه بگه آره من پولدارم...
روحت شاد امام...
ای کاش بعد از برنامه ۲۰:۳۰ یک دوربین هم بین مردم میبردن تا مردم هم از بدون تعارفهای خود بگویند، اینها را زهرا رجایی یکی از کاربران توییترمیگوید و در ادامه راهکاری را برای این برنامه در نظر دارد، و میگوید:ای کاش ۲۰:۳۰ لطف میکرد اسم برنامه اش رو به با تعارف تغییر می داد.
سید محمد علوی در یک جمله نظر کنایه دار خود به صداوسیما را اینطور می نویسد:
بدون تعارف چند؟
امین اسدی با اشاره به منفی بودن این برنامه در اذهان عمومی نوشت:اگر کار برای رضای خدا و خدمت به مردم نباشه برعکس جواب میده، مثل برنامه بدون تعارف که کاملا برداشت مردم منفی بود. اومدن ابروش رو درست کنند، چشمش هم کور کردند. ولی خدا کنه پولی این وسط برای رپرتاژ رد و بدل نشده باشه.
احمدرضا بیضایی اشارهای به تبعیض رسانهای کرد و نوشت:اینکه بیست وسی به یکی مثل وزیر بهداشت فرصت ماله کشی روی گاف هاش رو میده مصداق تبعیض رسانهای نیست؟
مهدی تهرانی از یکدندگی رفتار وزیر در اجرای طرحهای پرهزینه و توجیه رفتارش نوشت:چه مسیر سختی واسه توجیه رفتار اشتباهت انتخاب کردی و به هر دری میزنی برای توجیهش. حالا باز میگذریم، ولی وقتی همین یک دندگی رو تو اجرای طرحهای بودجه خوار وزارت ازت میبینیم افسوس میخوریم.
فواد رمضانی از منحل شدن برنامههای انتقادی از قبیل: صرفا جهت اطلاع، حاشیههای پزشکی، پایش و ثریا ابراز نارضایتی کرد و نوشت:از اولی که آمد وزارت یک به یک برنامههای انتقادی را جمع کرد. اول با صرفا جهت اطلاع شروع کرد بعد حاشیههای پزشکی را بعد برای پایش و ثریا دردسر درست کرد و چند هفته تا چند ماه برنامه هایشان پخش نشد حالا هم این افتضاح بدون تعارف صدا وسیما رسما شده روابط عمومی حضرت سلطان.
مجتبی رحیم زاده با یک قیاس جالب به نقدی بدون تعارف رفت و نوشت:خبر ۲۰:۳۰ هم مثل سند ۲۰۳۰ گندش درومد!
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می بایست با تولید این گونه برنامههای انتقادی توجه و اعتماد مخاطبین را به خود جلب کرده و مانع از نفوذ شبکههای خبری بیگانه غربی شود. چنانچه چنین مواردی بار دیگر در صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران مکررا رخ دهد، به طبع موجب ریزش مخاطبین گردیده و این اتفاق برای صداو سیما بسیار زیان بار خواهد بود، سپس بازگرداندن این اعتماد در طیف وسیعی از مردم کشور به سختی اتفاق خواهد افتاد.
با تائید اکثر این انتقادها، همین وزیر بود که یکی از برنامه های خوب بیست و سی رو تعطیل کرد و می گفت این برنامه سیا ه نمایی میکند. ( صدا سیما چکارکنه، این کارهارو هم نکنه که این بودجه ای که میدهند هم قطع خواهد شد).
از بروبچه های باشگاه خبرنگاران. و بدون تعارف و 20:30 انتظار نداشتیم.!!
.سریع عذرخواهی کنیدازمردم