معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری گفت: نه معتقد به ولنگاری در عرصه فعالیت سیاسی هستیم و نه انسداد این فعالیتها، باید تعادل در چارچوب آییننامه باشد.
حجت الاسلام صالحی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به گرامیداشت 16 آذر گفت: علی رغم اینکه سعی می شود فضای دانشگاهی را فضای همراه با رخوت نشان دهند آذر یکی از نمادهای پرشور جنبش دانشجویی است.
وی افزود: حتما مسئولان دانشگاه ها وحتی دفاتر نهاد در دانشگاه ها بنا را بر این داشته باشند که مراسم 16 آذر در دانشگاه ها مراسم فاخر و پرشور و نشاط باشد. باید حد وحدود قانونی را برای اجرای این مسائل در نظر گرفت؛ البته نباید بهانه ای باشد که شور و نشاط فضای دانشگاهی گرفته شود. کسانی که حضورشان در دانشگاه ارزش افزودهای برای منافع ملی ما و انقلابی ما ندارد حضورشان در دانشگاه ها مورد تایید ما نیست. اگر عناصری باشند که بذر نا امیدی را بخواهند در دل دانشجو تقویت کنند و عناصری که سابقه خیانت به جمهوریت و اسلامیت -که حضور آنها جز یک ابراز احساسات ارزش افزوده دیگری را ندارند- فضای دانشگاه اقتضا می کند که خیلی به این افراد میدان ندهد.
صالحی ادامه داد: نه معتقد به ولنگاری درعرصه فعالیت سیاسی هستیم و نه انسداد این فعالیت ها، باید تعادل در چارچوب آیین نامه ها اتفاق بیفتد. پیشنهاد ما این است که مسئولین دانشگاه مدیریت کنند؛ چرا که بسیاری از اتفاقاتی که در دانشگاهها رخ میدهد را می توان با یک مدیریت صحیح قبل از برگزاری برنامه، از حاشیه دور کرد.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها اظهار داشت:هنوز آمار دقیقی از برگزاری برنامه ها نداریم. متاثر از فضای سیاسی کشور این نشست ها کاهش یافته است و امیدواریم این کاهش ناشی از اعمال سلیقه غیر قانونی مسئولان دانشگاه نباشد.
وی اضافه کرد: سیاستی که به دانشگاه ها توصیه کردیم این است که خط قرمز فضای دانشگاهی، حضور کسانی است که هیچ ارزش افزوده ای برای دانشگاه ندارند. ممکن است کسی منتقد باشد اما حضورش در دانشگاه باعث آگاهی دانشجویان می شود؛ اما برخی افراد هستند که با حضور در دانشگاه ها و تبلیغات سوء دانشجویان را از نظام و انقلاب دور می کنند. ما مخالف حضور این افراد در دانشگاه هستیم. بخصوص کسانی که در گذشته خود مقابل نظام ایستاده اند و توقع ما این است که مسئولان دانشگاه به این امر مهم توجه کنند.
حجت الاسلام صالحی افزود: بر اساس آنچه که در آیین نامه ها است مجوز برنامه ها باید از شورای سه نفره گرفته شود. توصیه این است که برنامه ها در دانشگاه با همفکری و همدلی با مسئولان دانشگاه برگزار شود.
راه اندازی دفاتر مطالعات اجتماعی با رویکرد آسیب های اجتماعی در دانشگاه ها
صالحی خاطرنشان کرد: در آینده اهتمام ما به مسائل آسیب های اجتماعی ، رصد این آسیب ها و مواجهه اثر بخش با رویکرد دینی ارتقای ویژه ای پیدا خواهد کرد. مباحث مربوط به زنان و خانواده که باید گفتمان انقلاب اسلامی در این زمینه در دانشگاهها فعال باشد.دفاتر مربوط به مطالعات اجتماعی با رویکرد زنان و خانواده را ارتقا و افزایش دهیم که بتوانند در این زمینه نقش فعالانه داشته باشند برخی از دانشگاهها این دفاتر را دارند وباید به سایر دانشگاهها نیز افزایش پیدا کند.
آیین نامه جذب اساتید معارف بازنگری جدی می شود
صالحی در خصوص بازنگری در جذب اساتید معارف گفت:در دو مرحله باید نظارت را افزایش دهیم. یکی در مرحله جذب و به کارگیری است چه حق التدریس و چه هیات علمی هستند. باید خلاء ها بررسی و اصلاح شوند. یکی دیگر نظارت بعد از جذب اساتید است که بسیاری از انتقادات به این مرحله است که نظارت و ارزیابی کار پیچیده تر و سخت تری است باید فرایند ها را در این زمینه واقعی تر و علمی تر کرد. گروههای معارف تشکیل شده اند که تبیینگر اندیشه های ناب دینی و انقلابی و تعمیق آن در اذهان دانشجویان باشند. اگر قرار باشد که مهمترین ابزار آن که اساتید هستند این نقش را ایفا نکنند اساس کلاس های معارف زیر سوال میرود. البته مدل های تحقق این نیاز به تجدید نظر دارد و معاونت آموزش و پژوهش نهاد هم در ارائه روش های دروس معارف و هم در سرفصل ها به دنبال تجدید نظر جدی است.
دوره دانش افزایی اساتید بنا به درخواست دانشگاه ها برگزار می شود
صالحی در خصوص برگزاری دوره دانش افزایی اساتید گفت: این دوره ها کماکان به درخواست دانشگاهها در حال برگزاری است . لازمه ارتقای اساتید حضور در دوره های معرفت افزایی نیست و این دوره ها در کنار موارد دیگر است و یکی از موارد است.
صالحی یادآور شد:اثر گذاری این دوره ها در حدی است که رضایتمندی اساتید در حد خوب و عالی بوده است. سعی شده این دوره ها چالشی تر برگزار شود. تاکید ما بر این است که این دوره ها یک طرفه نباشد و باید مشارکت اتفاق بیفتد.
دفاتر نهاد رهبری در واحدهای دانشگاه آزاد راه اندازی می شود
معاون فرهنگی نهاد رهبری درباره دفاتر نهاد در دانشگاه آزاد گفت: برای دانشگاه آزاد به طور طبیعی در هر استانی یک دفتر نهاد داریم. غیر از تهران که به خاطر بزرگ بودن واحدها و گستردگی، دفاتر نهاد بیشتر است. اخیرا رایزنی هایی صورت گرفته و اقداماتی شده که بشود در واحدها دفاتری تاسیس کرد، گفتگوها و تفاهم نامه اولیه صورت گرفته است و اجرای آن نیاز به زمان دارد.
صالحی اضافه کرد: نیروهای این دفاتر باید جذب شوند و زمینه های لازم برای تشکیل دفاتر نهاد در واحدها زیر نظر دفاتر استانی دانشگاه آزاد داشته باشیم.