دبیر اجرایی چهارمین دوره از نشست تبادل تجربیات علم و فناوری گفت: میزان مشارکت علمی و فناوری کشورهای اسلامی پایینتر از ۴۰ درصد است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رسول دیناروند، دبیر اجرایی چهارمین دوره از نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی طی سخنرانی مراسم افتتاحیه این نشست گفت: میزان متوسط مشارکت علمی و فناوری در کشورهای مختلف نزدیک به ۶۵ درصد است و این در حالی است که این میزان در کشورهای اسلامی پایینتر از ۴۰ درصد است.
وی افزود: در برخی از کشورها نیروی انسانی و در سایر کشورها منابع مالی عامل قدرتمند محسوب میشود. آمیزهای از این دو عامل میتواند عامل پیشرفتهای سریع علمی و فناوری در این کشورها باشد.
دیناروند در ادامه بیان داشت: ایجاد شبکه، همکاری و مشارکت باعث افزایش پتانسیل ما خواهد شد؛ در صورتی که اگر دست در دست یکدیگر بگذاریم، ثمرهی آن، متعلق به همه ما خواهد بود.
در ادامه این نشست علی البمانی؛ معاون رئیس دانشگاه سلطان قابوس عمان بیان داشت: در حال حاضر دانشمندان کشورهای مختلف، با یک زبان واحد با یکدیگر در یکجا جمع شدهاند تا با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنند تا تجارب، محصولات و دستاوردهای خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
سعید سرکار، عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی (ص) و دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در این نشست اظهار داشت: مجامع علمی کشورهای اسلامی همانند خود این جوامع، یکپارچه و منسجم عمل نمیکنند؛ اما با این حال با ابراز امیدواری نسبت به اقدامات بنیاد مصطفی (ص) مانند نشست استپ آیندهی روشنی را برای جایگاه علم و فناوری در این کشورها متصور شد.
گفتنی است، در چهارمین دوره از نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، ۸۰ دانشمند از ۲۰ کشور جهان به همراه ۲۰۰ نفر از دانشگاهیان، دانشجویان و محققان کشور عمان در آن حضور دارند و این نشست به مدت چهار روز در دانشگاه سلطان قابوس عمان ادامه خواهد داشت. علاوه بر موضوعات اصلی این نشست که در ارتباط با سلامت، انرژی و آب عنوان شده است، شرکتکنندگان در این نشست به بررسی راههای تقویت و گسترش روابط علمی در جهان اسلام میپردازند.