رئیس دانشگاه شریف گفت: راه پذیرش دانشجوی دکتری کنکور نیست و باید از طریق فعالیتهای علمی مورد ارزیابی قرار گیرند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود فتوحی، رئیس دانشگاه شریف در مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه خانواده فناوری شریف و اقتصاد دانش بنیان که ظهر امروز در دانشگاه شریف برگزارشد، گفت: در دانشگاه صنعتی شریف، شورای راهبردی و برنامه ریزی ایجادشده که برای ٥٠ سال بعدی عمر دانشگاه برنامه ریزی میکند همچنین استقلال نسبی مالی دانشگاه و ثمر بخشی اجتماعی آن از اهداف شورای راهبردی است.
فتوحی در ادامه گفت: هدف ما جذب بهترین اساتید و دانشجویان جهت تربیت نیروی انسانی خلاق و کارآمد است.
رئیس دانشگاه شریف ٣ هزار و ٨٨٠ نفر متقاضی هیأت علمی داشتیم که از این تعداد ٨٠ نفر به عنوان هیئت علمی جذب شدند. از اساتید جذب شده ٦٤ درصد فارغ التحصیل خارج از کشور و ٩ درصد دیگر دانشگاهها و ٢٧ درصد فارغ التحصیل دانشگاه شریف هستند.
وی خاطرنشان کرد: به روز رسانی و بازنگری دروس دانشگاهی از برنامههای اصلی دانشگاه است و تلاش ما این است که بهترین دانشجویان را پذیرش کنیم؛ گرچه در مورد نحوه پذیرش دانشجوی دکترا انتقاد داریم و میگوییم راه پذیرش دانشجوی دکتری کنکور نیست و باید از طریق فعالیتهای علمی مورد ارزیابی قرار گیرند.
رئیس دانشگاه شریف در خصوص المپیاد دلنشجویی در دانشگاه گفت: دانشگاه شریف در المپیاد دانشجویی کشور، با ١٤ مدال رتبه اول را کسب کرد و این درحالی است که این دانشگاه همه رشتهها را نداشته است.
وی درادامه گفت: تلاش ما این است علاوه بر فعالیت در مرزدانش فعالیتهای پژوهشی در راستای نیاز علمی و صنعتی داشته باشیم همچنین دانشگاه شریف در پژوهش، ارتباط با صنعت، کارافرینی و پارک علم وفناوری تمرکز و فعالیت دارد.
فتوحی ادامه داد: در حوزه پژوهش به دنبال فعالیت کیفی هستیم و امسال سه مقاله یکی در نیچر و دو مقاله در ساینس منتشرشده است. ما در چند سال اخیر به دنبال رشد کمی نبوده و شاهد رشد کیفی خوبی در دانشگاه بوده ایم.
وی درخصوص استخدام پژوهشگران پسا دکترا دانشگاه شریف اظهار کرد: دانشگاه شریف رتبه اول را در به کارگیری دانشجویان پسا دکتری داشته است؛ همچنین کتاب اخلاق پژوهش منتشر شده است.
رئیس دانشگاه شریف افزود: برنامه ساماندهی پژوهشکدهها در جهت تقویت آنها و تحقق اهداف دانشگاه در دستورکار دانشگاه قرار دارد. همچنین در حوزه ارتباط با صنعت، دانشگاه تلاش کرده به اهداف دلخواه دست یابد که در این راستا ۳۰ درصد اساتید دانشگاه درگیر پروژههای ارتباط با صنعت هستند.
وی با اشاره به تاسیس دفتر پتنت در دانشگاه تصریح کرد: تاسیس دفتر پتنت، موسسه نوآوری و فناوری دانشگاه شریف و تشکیل صندوق مشترک برای ارتباط با صنعت از دیگر اقدامات دانشگاه شریف محسوب میشود. همچنین پارک علم وفناوری دانشگاه سال گذشته افتتاح شد و ٤٥٠ شرکت دانش بنیان در اطراف دانشگاه شکل گرفته است.
فتوحی گفت: استقلال مالی نسبی دانشگاه نیاز به یک مدل مالی دارد که این مورد در معاونت پژوهشی دانشگاه پیگیری میشود.