وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: کشور ما در رتبه بندی علمی از نظر تولید علم رتبه شانزده را در کشور کسب کرده؛ همچنین سرعت رشد تولیدات علمی در سال میلادی رتبه یک بوده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار که صبح امروز در نمایشگاه بین المللی برگزار شد، گفت: این نمایشگاه برای نوزدهمین بار برگزار شده و هرساله اهمیت آن بیش از پیش مشخص میشود، گاهی زمان ارزش و اعتبار کارها را دقیقتر نشان میدهد و حوزههایی که به آنها توجه کمتری شده میتوانند در این نمایشگاه فعالیتهای خود را به عرصه نمایش بگذارند.
وی در ادامه گفت: دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی ظرفیتهای بسیار خوبی در سطح علمی دارند و کشور ما در رتبه بندی علمی از نظر تولید علم رتبه شانزده را در کشور کسب کرده هم چنین سرعت رشد تولیدات علمی در سال میلادی رتبه یک بوده و بعد از کشور ما کشور روسیه و چین بالاترین سرعت را در منطقه دارند که این سرعت بالای کشور ایران نشان از ظرفیت بالای علمی ما است و در برخی رشتههایی مانند نانو تکنولوژی رتبههای زیرده را کسب کرده ایم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری هم چنین افزود: محققینی که در مراکز علمی فعالیت دارند اساتید و دانشمندانی هستند که به عنوان ظرفیتهای مهم کشور برای ما محسوب میشوند.
غلامی با اشاره به رویکرد وزارت علوم اظهار کرد: رویکرد وزارت علوم در سالهای اخیر تولید دانش و انتقال فناوری به سمت کاربردی کردن و تولید ثروت است و هم چنین ما ۴۳ پارک علم و فناوری مشغول فعالیت در دانشگاهها داریم و در اطراف پارکها شرکتهای دانش بنیان مستقر هستند.
وی در ادامه گفت: وزارت علوم در راستای حمایت از تبدیل دانش و فناوری و کاربردی کردن از شرکتهای جوان حمایت میکند در حالی که ما بودجه کمی در زمینه اعتبارات پژوهشی داریم، اما اگر همه نهادها که منابع پژوهشی دارند در این زمینه حمایت وپیگیری کنند قطعا منابع بیشتری برای پیشرفت این حرکت ملی جمع میشود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به حمایت صندوق نواوری و شکوفایی از پژوهشها تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی از پژوهشها حمایت میکند و سرمایه گذاریهای ریسک پذیر از شرکتهای در حال رشد و تاسیس میتوانند اطلاعات خوبی از صندوق سرمایه گذاری ریسک پذیر کسب کنند.
وی با تاکید براینکه باید به ظرفیتهای علمی توجه شود، گفت: باید به ظرفیتهای علمی یعنی جوانان توجه کنیم، زیرا آنان مجموعههای توانمندی برای کشور هستند اگر چه تجربه بالایی در این زمینه وجود ندارد، اما نمونههای موفقی نیز مشاهده کرده ایم و امید است این نمایشگاه بتواند در آینده پیشروی گسترش محصولات دانش بنیان باشد.
غلامی در ادامه گفت: تولیدکنندگان و افراد داخل صنعت باید به مجموعههای فکری اعتماد کنند که قطعا همکاریهای خوبی صورت میگیرد و امیدواریم که این حرکت روز به روز تقویت و هماهنگی و همکاری در مراکز علمی صنعتی افزایش یابد.