برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
محمدرضا قرائتی، مدیرعامل شرکت رویان زیست تک پژوه با بیان اینکه کیت سنتز CDNA برای پژوهشهای زیست شناسی و پزشکی برای اولین بار در کشور ساخته شد و به زودی به تولید انبوه خواهد رسید، گفت: با این کیت افراد میتوانند از مولکولهای MRNA، CDNA تولید کنند.
به گفته او این کیت در کارهای پژوهشی و تشخیصی قابلیت استفاده دارد و مناسب پژوهشهای زیست شناسی و پزشکی است.
با توجه به موفقیتهای بسیار زیاد در حوزه پهپادی در کشور و به دلیل پراکنده بودن برنامهها در این حوزه، مقرر شد، فعالیتهای این حوزه یکپارچه شود. بر همین اساس، با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری، شبکه نوآوری پرندههای بدون سرنشین و پهپادهای تجاری شکل گرفت.
اهداف اصلی این مرکز شامل «تلاش برای بهرهمندی از تمامی قابلیتهای موجود در صنعت با هدف تولید پهپادهایی ویژه با نگاه تجاری بهمنظور ورود به بازارهای بینالمللی» و «ایجاد نشان تجاری شناخته شده برای این محصولات تولید شده به منظور ارائه در بازارهای بینالمللی» میشود.
اجلاس جهانی شورای پژوهش (GRC) در سال ۲۰۱۹ با موضوع اثربخشی پژوهش اردیبهشت ماه سال جاری در شهر سائوپائولو برگزار شد. در جلسه حاشیهای این اجلاس با حضور نمایندگان بنیادهای حامی پژوهش منطقه آسیا و اقیانوسیه چالشهای موجود در حمایت از پژوهشگران جوان و ارائه سیستم منصفانه داوری مورد بررسی قرار گرفت. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به عنوان نماینده ایران از سال ۱۳۹۴ به عنوان عضو منطقه آسیا و اقیانوسیه در جلسات GRC حضور داشته است.
۲۰ اردیبهشت ماه با هدف افزایش سرانه کتابخوانی و بازنگری در فرهنگ استفاده از فضاهای عمومی شهری به نام روز بستنی علمی نامگذاری شده است. مراسم روز جهانی بستنی علمی، فرصتی برای جلب توجه جهان به موضوع مطالعه و اهمیت آن در پرورش توان علمی و فرهنگی نسل جوان در سراسر دنیا است.
با توجه به تقارن این روز با ماه مبارک رمضان، امسال علاقه مندان میتوانند پس از وقت افطار در پارکهای محل سکونت خود، همراه با خوردن یک بستنی، یک صفحه از کتاب مورد علاقه خود را مطالعه و این مراسم را در یکی از پارکهای شهر خود نمادینه سازند.
دستگاه سیتیاسکن ۴ بعدی به مقابله با سرطان میآید جوانان همدانی کشور با تاسیس یک واحد فناوری در پارک علم و فناوری همدان، اقدام به طراحی نرم افزار دستگاه سی تی اسکن ۴ بعدی مبتنی بر مفهوم واقعیت افزوده کردند تا از این طریق به سلولهای سالم همزیست در کنار سلولهای سرطانی کمک کنند و میزان آسیب دیدگی آنها را کاهش دهند.
سعید بیات، مدیر عامل شرکت بیتا نگار افزار درباره محصول تولیدی شرکت گفت: این نرم افزار در ابتدا عنوان پایان نامهای در مقطع کارشناسی ارشد بود که مورد استقبال قرار گرفت و تبدیل به ایدهای برای تولید نرم افزار شد. البته مدل خارجی این دستگاه در دیگر کشورها تولید شده است؛ اما تا چند سال پیش به ایران وارد نمیشد. در حال حاضر نیز نمونه خارجی آن تنها در شهر مشهد با قیمت بسیار بالایی خریداری شده است.
کامبیز مهدی زاده دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی اظهار کرد: این ستاد برای جلوگیری از ورود سیل در کشور و به بار آمدن خسارات زیاد، پایلوت ۳ طرح توربینهای آبی، صفحات خورشیدی و کیسههای هوشمند را طراحی کرده است که به زودی بهره برداری و به بازار عرضه میشود.
وی افزود: سال گذشته، ستاد انرژی ۱۵ شرکت دانش بنیان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را حمایت کرده و در سال جدید در حال اجرای این طرحها هستیم.
«سلام سینما» این نام استارتاپی در دانشگاه صنعتی شریف است. گروهی از جوانان که قصد دارند با راه اندازی این استارتاپ نقشی در اعتلا و غنی شدن فرهنگ جامعه در زمینه فیلم و سینما داشته باشند. این استارتاپ کمکی است تا آثار فاخر سینما به خوبی دیده شوند. هر آنچه مخاطب سینما نیاز دارد همچون معرفی فیلم، نقد، دانلود و اخبار دنیای سینما در «سلام سینما» موجود است و نخستین سایت سینمایی است که با استفاده از هوش مصنوعی به کاربر مطابق سلیقه اش پیشنهاد میدهد.پ
محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت دستگاه ایکس ری کانتینری شدند؛ این دستگاه با مجوز سازمان انرژی هستهای تحویل نیروی انتظامی داده شد.
محمدحسین بهشتی، رئیس مرکز طرحهای کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام این خبر اظهار کرد: محققان در یک شرکت دانش بنیان که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت میکنند، توانستند دستگاه ایکس ری کانتینری را از صفر تا صد با تجهیزات بومی طراحی کنند.
وی با بیان اینکه این دستگاه با حمایت معاونت علمی طراحی و ساخته و در روز ملی فناوری هستهای توسط رئیس جمهور رونمایی شد، بیان کرد: این دستگاه در بازرسیهای کامیونها و وسایل نقلیه مورد استفاده قرار میگیرد.