یک استارتآپ بریتانیایی چمدانی با استفاده از نانوکامپوزیت ساخته که به دلیل داشتن نانومواد، سبکتر و مستحکمتر از چمدانهای رایج است. فناوری این محصول بهصورت پتنتی به ثبت رسیده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، نمونه پروتوتایپ از یک چمدان هوشمند نانویی ساخته شده که در آن از پلاستیکهایی با قابلیت صددرصد بازیافتی استفاده شده است. این چمدان با همکاری مشترک دانشگاه منچستر تولید شده است.
هر ساله ۴۰ میلیون تن پلاستیک تولید میشود که چهل درصد از آنها فقط یکبار استفاده شده و ۹ درصد آنها قابل بازیافت هستند.
پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ میزان پلاستیک موجود در اقیانوسها از ماهیها فراتر رود. یکی از سدهایی که در مقابل استفاده از پلاستیکهای قابل بازیافت وجود دارد، موضوع زوال حرارتی این پلاستیکها و همچنین ترکیب مواد با کیفیت پایین در تولید این پلاستیکها است که موجب کاهش عملکرد آنها شده و استفاده مجدد از پلاستیکها را کم میکند.
با این حال یک استارتآپ نانویی در منچستر به نام گرافکیس اقدام به توسعه پتنتی کرده که در آن روشی برای ساخت کامپوزیت پلیمری ارائه شده است. در این کامپوزیت از گرافن و پلاستیکهای با قابلیت بازیافت صدرصدی استفاده شده است.
این چمدان گرافنی ۶۰ درصد مقاومتر و ۲۰ درصد سبکتر از چمدانهای مشابه در بازار بوده و دوام بالاتری نیز دارد. پلاستیکهای موجود در این چمدان کاملا قابل بازیافت بوده و چندین بار میتوان از آنها استفاده کرد در حالی که عملکرد آنها دچار زوال نمیشود.
در این چمدان از ترکیبات پلیکربنات تقویت شده با گرافن استفاده شده که سطحی صاف داشته و ضدخش هستند. این چمدان دارای بخشی حاوی باتری بوده که میتوان تلفن همراه را برای شارژ در آنجا قرار داد و در عین حال این چمدان در برابر آب مقاوم است.
نازمول کریم میگوید: «آلودگی پلاستیک یکی از بزرگترین چالشهای زیستمحیطی در حال حاضر است. ما باید تمام تلاش خود را کنیم تا از محیط زیست محافظت کنیم. با افزودن گرافن به پلاستیک قابل بازیافت، میتوان چمدان را تا ۶۰ درصد مقاومتر کرد و وزن آن را نیز ۲۰ درصد کاهش داد. این چمدان میتواند میزان انتشار گاز دیاکسیدکربن را ۵۰ درصد کاهش دهد.»