معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: لیست تمام ورودیهای کنکور در دانشگاههای علوم پزشکی کنترل میشود و به همین منظور در حال بررسی فرآیند ورود تمامی دانشجویان جدیدالورود هستیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران درباره بحثهای اخیر صندلی فروشی و تخلفات مطرح شده در حوزه انتقال دانشجویان علوم پزشکی از خارج به داخل کشور گفت: در بحثهای اخیر علوم پزشکی سه موضوع مهم، کنترل ورودیهای کنکور، بررسی پروندههای متخلفان انتقالی از خارج و سهمیه هیئت علمی در دانشگاه آزاد مطرح شده است.
لاریجانی افزود: سازمان سنجش در کشور ما مسئولیت گرفتن دانشجو برای دانشگاهها دارد و دانشجویان را به دانشگاههای علوم پزشکی معرفی میکند. پیش از این سازمان سنجش مقاومت میکرد که لیستها را به وزارت بهداشت بدهد ما تلاش کردیم در یکی دو سال اخیر لیستهای سازمان سنجش را به طور کامل دریافت میکنیم و ثبت نامهای دانشگاههای علوم پزشکی را هم دریافت میکنیم و با مانیتور همزمان این ورودی را کنترل میکنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: این کار به طور جدی در حال پیگیری در دانشگاههای علوم پزشکی است و هر دانشجویی که از این دانشگاهها فارغ التحصیل میشود سیستم ما به طور کامل کنترل میکند که این ورودی چه زمانی است و خروجی چه زمانی است.
تمام لیستهای سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاههای علوم پزشکی کنترل میشود
وی خاطرنشان کرد: اخیرا با توجه به بحثهایی که صورت گرفته است این کار را به صورت جدیتر دنبال کرده ایم و حسب نظر وزیر بهداشت، تقریبا تمام لیستهایی که سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاههای علوم پزشکی میدهد را بررسی میکنیم و تیمهایی برای این موضوع درنظر گرفتیم.
لاریجانی گفت: مواردی هم که مطرح میشود که افرادی امتحان نداده بر سر کلاس آمده اند را کنترل کردیم و بسیاری از این گزارشها اشتباه بوده است.
وی گفت: موضوع دیگر انتقال دانشجویان ایرانی از خارج به داخل کشور است. این دانشجویان باید یک سری شرایطی داشته باشند. نمره کنکور و دیپلم، تعداد واحدهایی که گذرانده اند و اعتبار دانشگاه محل تحصیل برای انتقال دانشجو مهم است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: ما از گذشته هم این پروندههای انتقال را بررسی میکردیم، اما طبیعی است که در این دو سال پروندههای زیادی به مرکز خدمات آموزشی ارجاع شد. از زمانی که مسئله ارز جدی شد، فشار آمدن به خارج و عجله افراد موجب شد این پروندهها زیاد شوند.
وی گفت: ما پیش از این برای انتقال مصاحبه نداشتیم که اکنون مصاحبه هم داریم. در زمان مصاحبه با مواردی برخورد کردیم که ناشی از تقلب افراد بود. کسی بود که نمره دیپلم و سال آخر مدرسه اش نمره درستی نبود، ولی پس از مدتی نمره درست برای ما آورد. ما مشکوک شدیم به این موضوع و حراست و سایر نهادهای مرتبط را مطلع کردیم. با تعدادی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر روبرو شدیم که کارنامه دانش آموزی آنها از یک جا صادر شده است. حراست آموزش و پرورش هم در جریان موضوع قرار گرفت و مشخص شد که در این زمینه تقلب صورت گرفته است.
متخلفان پس از شناسایی امکان تحصیل در پزشکی را پیدا نکرده اند
لاریجانی یادآور شد: افرادی که ما شناسایی کردیم هیچ کدام را نگذاشتیم به دانشگاه وارد شوند و پروندههای این افراد به حراست وزارت بهداشت داده شد. اما ممکن است نیاز به بررسیهای بیشتری باشد. مواردی که حدس میزنیم مشکلی داشته باشند و به آن مشکوک شده باشیم را هشدار داده ایم که دوباره پروندههای آنها را بازبینی میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: مقوله دیگری که در این زمینه به آن برخورد کردیم این بود که افرادی اعلام میکردند که خارج از کشور بوده اند، اما در زمان مصاحبههای عمیق مشخص شد که این افراد تا حالا خارج از کشور نرفته اند و تمام پرونده ساختگی بوده است. این موارد نیز به حراست معرفی شدند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: تمامی پروندههایی که سیستم دانشجویی ما متوجه شده است که خدشهای در آن وجود دارد به دانشگاه معرفی نکرده است. اما اینکه هیچ موردی نبوده که از این سیستم خارج شده نیازمند تفحص است که این کار در حال انجام است.
آخرین وضعیت انتقال از رشته دامپزشکی به پزشکی در تسهیلات فرزندان هیئت علمی
وی با اشاره به آیین نامه تغییر رشته از دامپزشکی به پزشکی برای فرزندان هیئت علمی گفت: در این آیین نامه آمده است که دانشجویانی که در رشته دامپزشکی هستند و پدرشان عضو هیئت علمی است با امتیاز ۹۲.۵ درصد نمره میتوانند به پزشکی منتقل شوند. این آیین نامه امضای رئیس دانشگاه آزاد، وزیر بهداشت و وزیر علوم را در سابق دارد. ما در وزارت بهداشت بعد از مدتی متوجه شدیم که تعدادی از دانشجویان در دانشگاه آزاد منتقل شده اند که این شرایط را نداشته اند. این افراد حدود ۲۰۰ نفر بودند.
لاریجانی افزود: این افراد شرط ۹۲.۵ درصد را نداشتند. از ما خواستند که این موضوع را تایید کنیم که ما انجام ندادیم، اما دیدیم که پیش از این یک عدهای به این شیوه منتقل شدند. چون باید امضای دو وزیر و رئیس دانشگاه در این آیین نامه باشد، وزیر بهداشت حداقل آن را امضا نکرده است.
وی گفت: گفته شد که به برخی از پدران قول داده شده که سال بعد هم این انتقال را انجام میدهیم. ما مصوبهای در کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت داشتیم که کسانی که به آنها قول داده شده استثنائاً برای آخرین سال بتوانند از این انتقال استفاده کنند، اما در صورتی که به خارج از کشور بروند و ۳۶ واحد را بگذرانند و بعد برگردند. نکته مهم این است که هیچ فردی از طریق این دستورالعمل کمیسیون موارد خاص منتقل نشد و تمام انتقالیها قبل از مصوبه کمیسیون موارد خاص بوده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: ما با بررسی بعدی مشاهده کردیم که این موضوع به یک مسئله اجتماعی بدل شده است و بحث کردیم که وزارت بهداشت که شراکتی در آن آیین نامه قبلی نداشته است و دوستان با هر روشی پیش رفته اند باید در این زمینه پاسخگو باشند و در نهایت این آیین نامه را لغو کردیم.
وی گفت: میتوان گفت: تمام حدود ۲۰۰ نفری که در دانشگاه آزاد از دامپزشکی به پزشکی منتقل شدند بر اساس مصوبه وزارت بهداشت نبوده اند.
لاریجانی یادآور شد: در همین زمینه دیوان عدالت اداری رای وزارت بهداشت که لغو کرده بودیم را لغو کرد. در واقع دستور موقت داد، اما پس از چندی دیوان عدالت هم رای خود را لغو کرد.
وی اظهار داشت: تمام مواردی که از نظر ما مشکوک به تخلف بوده است را به سازمانهای نظارتی معرفی کرده ایم. هر کسی هم که ادعا دارد فردی از طریق غیرقانونی وارد دانشگاه شده است میتواند به سازمانهای نظارتی اعلام کند تا پرونده فرد بررسی شود. ضمن اینکه بدون گفتن افراد هم کنترلهای مکرر در حال انجام است تا کاملا مطمئن بشویم که کسی از طریقی غیر از کنکور وارد دانشگاه نشده است.
آخرین وضعیت دانشجوی قلابی دندانپزشکی شهید بهشتی
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره وضعیت فردی که خود را به عنوان دانشجوی دندانپزشکی شهید بهشتی معرفی کرده بود، گفت: ما در وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همچنین حراست نامه زدیم که تمامی مختصات این موضوع مشخص شود.
وی افزود: به گونهای که رئیس دانشگاه گزارش داده است این فرد اصلا دانشجو نبوده، با سیستم آموزشی هیچ ارتباطی نداشته است. این طور که گفتند با یکسری از دوستانش در دانشکده دندانپزشکی آشنا بوده و سر کلاس مینشسته و مهمتر از همه که نباید ساده از این موضوع گذشت، کلاسهای کنکور از این فرد عکس میگرفتند و بعد به عنوان نخبه در صدا و سیما معرفی میشده، در حال که فرد اصلا در فرآیند سیستماتیک دانشگاه نبوده، اسم اش به عنوان دانشجو ثبت نشده است و واحدی هم نگرفته است.
لاریجانی گفت: ظاهر امر این بوده که در دانشکده حضور داشته، اما مهمتر اینکه مصاحبه میکرده و در صدا و سیما رفت و آمد داشته است.
وی افزود: سیستمهای نظارتی فرد را دستگیر کرده اند و در حال تحقیق بر روی این موضوع هستند. ضمن اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم دو سه نفر از کارمندان را به تخلفات اداری معرفی کرده اند. دلیل هم این بوده که این افراد تسامح کردند که فردی بدون ثبت آموزشی در دانشکده حضور داشته و خود را به عنوان دانشجو معرفی کرده است.