فناوریهای جدید به کاربران این اجازه را میدهند که هوشیار و جوانتر شوند یا حتی برای خود تجربیات احساسی هیجان انگیز بسازند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، واقعیت مجازی (Virtual Reality) فقط برای بازی نیست، هرچند که تکنولوژی مشابه به کاربران اجازه میدهد تا در دنیای افسانهای با هیولاها بجنگند، بر ترسها غلبه کنند، تمرین عمل جراحی کنند یا نگاهی به داخل ایستگاه فضایی بین المللی بیندازند، اما اکنون هدستهای واقعیت مجازی به افراد مسن شانسی برای تجربه کردن مناظر و صداهای دور، لذت بردن از لحظههای گذشته شان و کاوش تجربیاتی که به دلیل کهولت سن یا ضعف جسمانی بصورت فیزیکی در زندگی واقعیشان غیرقابل دسترس است، میدهد.
واقعیت مجازی ثابت کرده که به عنوان یک تکنولوژی جدید برای خاطره درمانی در افرادی که حافظه آنها دچار مشکل شده، مفید است. این افراد برای دیدن عکسهای قدیمی، گوش دادن به آهنگ به عنوان راهی برای درگیر کردن ذهن و بهبود حالات، تشویق میشوند.
جیم آنگ از دانشگاه کنت انگلیس در این باره معتقد است: این فناوری در مراحل اولیه قرار دارد و نیاز داریم تا آثار بلند مدت و آثار جانبی آن را دریابیم.
تحقیقات اخیر توسط استارتآپ MyndVR نشان میدهد که افراد مسن نه تنها از تکنولوژی واقعیت مجازی لذت میبرند بلکه ظاهرا آرامتر و هوشیارتر به نظر میرسند.
MyndVR در بین شرکتهایی که در حال توسعه VR برای سالمندان هستند، فعالیت میکند و منتظر نتایج تاثیر VR بر روی بیماران زوال عقل هستند. VR توانایی ساختن تجربیات احساسی هیجان انگیز را دارد. سیستم MyndVR به کاربران اجازه میدهد تا تجربیاتی از سفر به شهرهای سراسر دنیا تا دیدن سگها را امتحان کنند. کاربران حتی میتوانند به جوانی خود برگردند.
این استارتآپ میگوید بسته به محتوای ارائه شده، ماهانه افراد ۳۵۰ تا ۲۰۰۰ دلار را برای هزینه این سرویس صرف میکنند. همچنین این شرکت برنامه سفرهای مجازی را با توجه به علاقه کاربران به آنها ارائه میدهد. اگر فایده این فناوری همانطور که سازندگان آن انتظار دارند، ثابت شود؛ میتوان آن را به عنوان نقطه عطفی در زندگی افراد مسن دانست. این فناوری میتواند معیاری باشد تا افراد با آن بتوانند مکان زندگی خود را انتخاب کنند.