به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، عباس عرفانیان رییس پژوهشکده فناوری عصبی دانشگاه علم و صنعت ایران در مراسم رونمایی از سیستم پروتز عصبی پاراسایکلینگ گفت: طبق آمار شهريور ماه امسال سازمان بهزیستی حدود 650 هزار معلول جسمي و حرکتی در کشور زندگی می کنند که بخشی از آنها بیماران ضایعه نخاعی هستند.
عرفانیان با بیان اینکه بزرگترین مشکل این معلولان، حرکت است اما در طول زمان به مشکلات حاد دیگری همچون پوکی استخوان، زخم بستر،عفونت های کلیوی و غیره دچار می شوند، عنوان کرد: مهندسی عصبی یکی از روش های مطرح برای رفع مشکلات و جلوگیری از عوارض اینگونه بیماران است از این رو پژوهشگران ما با بهره گیری از این علم نسبت به طراحی و ساخت سیستم پروتز عصبی پاراسایکلینگ همت گماردند.
وی افزود: این محصول که از طریق رکاب زدن باعث تحرک عضلات فلج می شود، برای رفع مشکلات بیماران ضایعات نخاعی، ام اس، پارکینسون و غیره می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
رییس پژوهشکده فناوری عصبی دانشگاه علم و صنعت ایران درباره ویژگی منحصربه فرد این محصول با نمونه های خارجی بیان کرد: امکان کنترل سرعت رکاب زدن همزمان با کنترل گشتاور عضلات ويژگی خاص این سیستم است.
به گفته وی این سیستم برای اولین بار است که در ایران و منطقه ساخته شده است و ویژگی منحصربه فردش آن را از نمونه های غربی و اروپایی اش متمایز می کند.
عرفانیان درباره هزینه طراحی و ساخت محصول گفت: قیمت جهانی سیستم پروتز عصبی پاراسایکلینگ بین 15 تا 20 هزار دلار است اما در ایران 40 درصد قیمت جهانی هزینه دارد.
رییس پژوهشکده فناوری عصبی دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار داشت: معکوس کردن روند پوکی استخوان و افزایش تراکم استخوان ها، کاهش اسپاسم، افزایش مصرف اکسیژن و بهبود عملکرد قلبی ریوی، افزایش گردش خون در اندام تحتانی،بهبود گام برداشتن در افراد دچار ام اس و پارکینسون، بهبود وضعیت روحی و روانی فرد دچار ضایعه نخاعی از جمله مزیت های بهره گیری از سیستم پروتز عصبی پاراسایکلینگ است.