در روزهای سخت تحریم که فروش نفت کار مشکلی است، صادرات محصولات نانویی علاوه بر قطع وابستگی نفتی به توسعه صادرات غیرنفتی کمک میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، کشورها هرچه توسعه یافته شوند نیازشان به فناوریهای جدید نیز بیشتر میشود. یکی از فناوریهایی که در همه حوزهها تاثیرگذار خواهد بود، فناوری نانو است. شاید ایران هنوز به ان مرز از توسعه یافتگی نرسیده باشد، اما در حوزه تولید علم و فناوریهای جدید چیزی کم از کشورهای توسعه یافته و صاحب صنعت ندارد و جایگاههای علمی ایران موید این موضوع است.
بزرگترین ویژگی کشور ما داشتن نیروهای جوان، خلاق و تحصیلکرده است که انگیزه کافی برای حضور در عرصههای علمی و فناوری بین المللی را دارند. این جوانان برخلاف پیشینیان خود به نفت اعتقاد چندانی ندارند و راه توسعه را در پیشرفت علم میدانند به همین دلیل هم گامهای محکم و استواری برای خودکفایی کشور برداشته شده است. یکی از زیست بومهای مورد توجه جوانان حوزه فناوری نانو است.
فناوری نانو علمی میان رشتهای و جدید است که توانسته توجه بسیاری از صنایع را به خود جلب کند و با حمایتهای صورت گرفته در کشور ایستادن بر سکوی چهارمی جهان افتخاری است که مدال آن بر گردن همه ایرانیها آویخته شده است.
بر اساس آمار منتشر شده در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار متخصص در حوزه نانو فعالیت میکنند و حدود ۶۱۰ محصول مبتنی بر فناوری نانو در کشور تولید میشود؛ همچنین،۲۲۰ شرکت دانش بنیان در حوزه فناوری نانو مشغول فعالیت هستند و با وجود شرایط سخت تحریمی بسیاری از محصولات نانویی در مسیر ترانزیت صادراتی قرار دارد به طوری که این محصولات کشور را به مقصد اروپا ترک میکنند.
در اینفوگرافی زیر آماری از مجموعههای فعال در حوزه فناوری نانو را مشاهده خواهید کرد: