محققان موسسه آلن سیاتل برای دستیابی سریعتر دانشمندان به مقالات سیستمی را طراحی کردهاند که اسناد طولانی را در یک جمله خلاصه میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان راهی عالی پیدا کردند تا به همکاران خود که معتقدند رسالههای طولانی ارزش خواندن ندارند، هشدار دهند. آنها چنین اسنادی که بعلت طولانی بودن خوانده نمیشوند را «tl;dr» مینامند.
موسسه هوش مصنوعی آلن در سیاتل از سیستم هوش مصنوعی رونمایی کرده است که میتواند متون طولانی را فشرده کرده تا زمان بررسی آنها را کاهش دهد.
«Semantic Scholar» ابزار تحقیقاتی قدرتمندی است که با هوش مصنوعی کار کرده و برای تحقیقات علمی مورد استفاده قرار میگیرد. با ویژگی خلاصه کنندگی جدید، این ابزار تعداد زیادی از برگههای تحقیقات علوم کامپیوتری را بررسی کرده و آنها را به یک جمله کوتاه میکند. بیش از ۷ میلیون کاربر در هر ماه به این ابزار دسترسی دارند.
درحال حاضر، ۱۰ میلیون مقاله علوم کامپیوتری در پایگاه داده «Semantic Scholar» وجود دارد. به گفته سازندگان این پایگاه به تدریج مقالات سایر علوم نیز به این پایگاه اضافه خواهند شد.
این سیستم برای محققانی که تاکنون مجبور بودند عناوین و خلاصههای مقالات را با موبایل خود اسکن کنند، یک مزیت بزرگ محسوب میشوند. بررسیهای اولیه نشان میدهد که این سیستم برای کاربران بسیار مفید و کارآمد بوده است.
طی سالیان گذشته برنامههای مختلف پردازش زبان برای جمعبندی اسناد طراحی شدهاند. آنها بطور عمومی از یک یا دو رویکرد استفاده میکنند. مثلا برنامه «Paper Digest» که در سال ۲۰۱۸ ساخته شد به نظر میرسد فقط کلمات کلیدی متن را به جای نوشتن دوباره آنها به زبان ساده، پیدا میکند.
«Semantic Scholar» بعلت دستیابی به بیشترین میزان فشردهسازی در میان تمام ابزارهای جمعبندی قابل توجه است. «Semantic Scholar» مقالات علمی که بطور متوسط ۵۰۰ کلمه دارند را تا حدود ۲۱ کلمه خلاصه میکند.
این برنامه توسعه داده شده میتواند به دانشمندان در زمینه جستجوی مقاله بسیار کمک کند. موسسه آلن کدهای خود را به صورت رایگان در اختیار افراد قرار میدهند و در حال حاضر تنها مقالات انگلیسی پذیرفته میشوند. اما نویسندگان این برنامه امیدوارند که درنهایت اسناد را به زبانهای دیگر وارد کنند.