به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آزمایشگاههای پژوهشی و تحقیقاتی برای این که بتوانند فرآیند آزمایش را سرعت ببخشند از تجهیزاتی استفاده میکنند که مواد مورد نیاز پژوهش را مخلوط کرده تا مادهای همسان ارائه شود. تجهیزاتی که همگنکننده نامیده میشود و ساختشان از فناوری بالایی برخوردار است.
نیاز آزمایشگاهها به این دستگاه پیشرفته، عمدتا از مسیر واردات تامین میشد، اما آنطور که آرمان شهابی مدیرعامل آلما ژن فراتجهیز عنوان میکند، دستگاه همگنکننده برای آزمایشات سلولی و مولکولی اکنون ایرانساخت شده است.
این فعال فناور با اشاره به کاربرد گسترده این دستگاه در آزمایشگاههای زیستی، سلولی و مولکولی گفت: پژوهشگران برای اینکه بتوانند ساختار سلول یا بافتها را مورد بررسی قرار دهند، باید ترکیبی از سیال و جامد را ایجاد کنند، بدون آنکه به پروتئین سلول آسیبی وارد شود.
«ایرانساخت»، اما پیشرفته و روزآمد
وی با بیان اینکه دستگاه همگنکننده ایرانساخت منطبق با استانداردهای بینالمللی و کیفیتی همپای نمونههای وارداتی تولید شده است، ادامه داد: ویژگی منحصر بهفرد ما این بود که توانستیم تجربه و تخصص دانشآموختگان برترین دانشگاههای کشور را استفاده کنیم و به ساخت برخی از مهمترین تجهیزاتی که در سلامت و پژوهش کاربرد فراوانی دارند دست بزنیم. این تجهیزات اکنون در مسیر تولید صنعتی و تولید انبوه قرار گرفتهاند.
اما چه شد که تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته در مسیر تولید قرار گرفت؟ آنطور که شهابی عنوان میکند، محور فعالیت این شرکت بر اساس ضرورت و نیاز مبرمی بود که بازار به تجهیزاتی، چون همگنکننده، پاپ اسمیر و رنگآمیزهای آزمایشگاهی داشت. ناظر به همین نیاز، بخش تحقیق و توسعه تلاش کرد این دستگاهها منطبق با نیاز روز و تازهترین فناوری و قابلیتهای نمونههای خارجی، ایرانساخت شود.
مدیرعامل آلما ژن فراتجهیز، درباره تولید تجهیزات دستگاه رنگ آمیزی تمام اتوماتیک نمونههای آزمایشگاهی، گفت: با کمک نیروی انسانی متخصص و دانشآموخته خود توانستیم، رنگآمیزهای نمونههای پاتولوژی، سانتریفیوژ و تجهیزات پزشکی را تولید و آماده عرضه به بازارهای داخلی و بینالمللی کنیم.