به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالتخواه دانشجویی طی نامهای خطاب به حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور کشورمان در واکنش به عدم اختصاص تریبون به تشکلهای دانشجویی در مراسم آغاز سال تحصیلی نوشت: نادیده گرفتن تشکلهای دانشجویی از سوی وزارت علوم موجب فاصلهافتادن بین مسئولین دانشگاهها و دانشجویان خواهد شد.
متن این نامه به شرح زیر است:
آقای حجت الاسلام و المسلمین رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
نظر به برگزاری جلسه شروع سال تحصیلی در با حضور حضرت عالی بدون در نظر گرفتن تریبون برای تشکلهای دانشجویی برای بیان نقطهنظرات یا حتی دعوت از ایشان به مراسم مذکور توسط مسئولین برگزاری برنامه، نامهای خصوصی را خدمت جناب آقای دکتر زلفیگل، وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، ارسال کردیم و در آن انتظارمان از نهاد برگزارکننده مراسم یعنی دستگاه زیر مجموعه ایشان را بیان کردیم؛ اما نه تنها به درخواستمان پاسخی داده نشد بلکه حتی اصل نامه نیز نادیده گرفته شد، گویی که اساسا قصد همین نادیدهگرفتن تشکلهای دانشجویی است.
حال بر خود لازم میدانیم با توجه به عدم پاسخگویی صورت گرفته، در محضر افکار عمومی نکاتی چند را بیان کنیم.
نهاد دانشگاه و علم با دانشجویان و علم آموزان -که مسئولیت تحول آفرینی را بر عهده دارند- معنا میگیرد و پرداختن به دانشگاه بدون توجه به دانشجوی دغدغهمند اساسا کاری عبث و بیهوده است. این که فضایی برای حضور شخص اول اجرایی کشور در دانشگاه آماده گردد، اما دانشجویان دغدغهمند به صورت نرم حذف گردند، نه تنها فلسفه آن مراسم را از بین میبرد بلکه نشان گر رویکردی غیرتحولی در سطح دانشگاه است.
دولت جدید که با شعار «دولت مردمی» روی کار آمده با ایجاد فضایی نو در جهت گفت و گوی رو در رو با مردم و نمایندگانشان توانسته بارقههای امید را در افکار عمومی روشن کند، دیدارهای عمومی در سفرهای استانی مصداقی از همین مورد هست. اما متاسفانه شاهد آن بودیم که مسئولین برگزاری مراسم شروع سال تحصیلی بدون توجه به دغدغهها و نقطهنظرات تشکلها و اتحادیههای دانشجویی به عنوان نماینده دانشجویان اقدام به برگزاری آن مراسم کردند. باید بگوییم این رویکرد غیرانقلابی متاسفانه در وجهه کلی دولت نیز اثر سوء دارد و باعث تخریب دولت خواهد گشت.
جناب آقای رئیسی! رک بگوییم؛ ایجاد تغییر و تحول در دانشگاه بدون اتکای به عناصر تحولخواه و تحول آفرین دانشگاهی کاری بیهوده است و وزارت علوم با چنین رویکردی دچار مشکلات اساسی و فراوان خواهد گشت. متاسفانه باید گفت چنین رویکردی حتی شائبهی پوپولیسیتی بودن برخی شعارها در خصوص آموزش عالی را ایجاد میکند.
ما به عنوان اتحادیههای سراسری دانشجویی از آنجایی که خود را موظف به بیان نگاههای آرمانخواهانه میدانیم، باید بگوییم از روندی که در وزارت علوم در قبال تشکلها و اتحادیههای دانشجویی در حال طی شدن است عمیقا نگرانیم و این نادیدهگرفتنها را شروعی بر یک روند میدانیم. روندی که در نهایت منجر به فاصلهافتادن بین مسئولین دانشگاهها و دانشجویان خواهد شد.
جنبش دانشجویی مسلمان حق بیان نظرات و دغدغههای خود را محفوظ میداند و این حق را از تمامی مسئولان اعم از مسئولین دانشگاهی یا غیر دانشگاهی طلب میکند و اگر فرصت متناسب فراهم نشد؛ خود راسا از طریق روشهای قانونی و اخلاقی اقدام خواهد کرد.
رونوشت به جناب آقای دکتر زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات فناوری