به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متکی، وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در سی و سومین همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که در اردوگاه ابوذر تهران برگزار شد، گفت: با حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن جمهوریت نظام تکلیف خود را انجام داد یعنی آنچه به مردم وابسته است مردم نقش خود را ایفاء کرده اند؛ اما وقتی گفتههای بزرگان و امامین انقلاب را از صدر اسلام تاکنون در خصوص ویژگیهای نظام اسلامی، شرایط نظام اسلامی و شعارهای انقلاب اسلامی مرور میکنیم متوجه میشویم که خیلی از این ویژگیها محقق نشده اند.
وی افزود: چینیها یک انقلاب فرهنگی کردند و ما هم در اول انقلاب برای اینکه دانشگاهها اسلامی شود انقلاب فرهنگی کردیم. غرب دانشگاههای خود را بر اساس مکتبی فکری خودش تنظیم کرده و لذا از دانشگاههای غرب فارغ التحصیلانی در مکتب تراز غرب خارج میشوند، اما در ایران با اینکه نظام ما اسلامی است محصولی در تراز جمهوری اسلامی از دانشگاه فارغ التحصیل نمیشوند و هر چه هم جلوتر میرویم نگرانیها در این رابطه بیشتر میشود.
متکی اظهار کرد: اگر تک چراغهایی در قالب انجمنهای اسلامی، جامعه اسلامی و کانونهای اسلامی میدان داری نمیکردند حرکت جمعی بر اساس تراز اسلامی در دانشگاهها خیلی کم به چشم میخورد.
وی با بیان اینکه اقتصاد، سیستم آموزشی، بانکداری و مراودات ما همه با مشکل مواجه هستند، چون برخیها باور نداشتند با محور اسلام میتوان کشورداری کرد، گفت: برخیها نیز معتقد بودند که ما نمیتوانیم دنیا را ندید بگیریم؛ بنابراین سعی میکنیم آنچه را در دنیا جاری است و طبق آن حکمرانی میکنند از آن استفاده کنیم منتهی آن را اسلامیزه میکنیم.
متکی تصریح کرد: بیش از ۲ سال است که بنده در مجموعهای روی موضوع دولت اسلامی کار میکنم و حتی برخی از دوستان را ترغیب کردیم که یک حزب با نام حزب دولت اسلامی تشکیل دهند، اما وزارت کشور نپذیرفت و گفت شما نمیتوانید این عنوان را برای حزب انتخاب کنید؛ از این رو عنوان خدمتگذاران برای این حزب انتخاب شد؛ البته بنده نمیتوانم رسما عضو این حزب باشم، چون دبیر کل یک تشکیلات دیگری هستم، اما به آنها کمک میکنم و قرار است مجمع آنها هم سال آینده تشکیل میشود.
وی با اشاره به اینکه تحول حکمرانی و دولت اسلامی به هم متصل هستند، اظهار کرد: ما هر ارتباطی با شرق به معنای جغرافیایی داشته ایم اثرگذار بوده ایم و در همه ارتباطات خود با غرب اثرپذیر بوده ایم به گونهای که به قول جلال آل احمد حاصل ارتباط ما با غرب غرب زدگی بوده است.
متکی با بیان اینکه امروز سیاست و اقتصاد ما توسط کسانی که اندیشه غربی دارند به گرو گرفته شده و این افراد باور دارند بی همگان به سر شود بی غرب به سر نمیشود، و این نگاه این کشور را نمیتواند به جایی برساند، افزود: جوانهای ما دارند به این باور میرسند که آیا اسلام کارآمدی دارد و میتواند حکومت کند و این نتیجه کارکرد ماست؛ چون ما برای پاسخگویی به یک اعتراض و یک باور جدید که دارد در نسل جدید دارد شکل میگیرد ناکارآمد هستیم، اما برخیها تلاش میکنند که بگویند اسلام ناکارآمد است و این ته نگاه غرب است و ما به عنوان کسی که به اسلام باور داریم باید سلاح غرب را از کارآمدی بیندازیم.
وی بیان کرد: غرب در کشور ما جز دخالت، تجاوز و چپاول کاری نکرده و هدف آن از گذشته چیزی جز استعمار و استثمار نبوده؛ البته معنای حرف من این نیست که ما نباید با دنیا ارتباط داشته باشیم؛ اما هوشیاری در نگاه مستقل آن چیزی است که ما باید به آن توجه داشته باشیم.
متکی با بیان اینکه برخی ا زتصمیمات امام و رهبری نظام اسلامی ممکن است تصمیمات سختی باشند و امام این تصمیم سخت را با نوشیدن جام زهر و پذیرش قطعنامه گرفت، افزود: آمریکا تا ۲۱ بهمن سال ۵۷ در تمام مسائل کشور ما دخالت میکرد و شاه یک نوکر بی اختیار بود از این رو آمریکا میتوانست با پیروزی انقلاب بگوید من در ایران کودتا کردم و سرمایههای این کشور را به تاراج بردم و امروز که حکومت ایران تغییر کرده دیگر در امور این کشور دخالت نمیکنم، اما دخالتهای این کشور از ۲۳ بهمن ۵۷ شروع شد.
وی افزود: اگر ما در مذاکره حرف آمریکاییها را بپذیریم مذاکره کننده خوب میشویم و اگر حرف آنها را نپذیریم میگویند ایران اهل مذاکره نیست و این آمریکاست. اگر قرار است که ما تسلیم آمریکا شویم پس چرا انقلاب کردیم؟ ما لج بازی نمیکنیم و هر کجا مذاکره منطقی بوده آن را دنبال کردیم.مثلا آقای روحانی برای مذاکره نزد رهبر معظم انقلاب رفت و ایشان نه تنها اجازه داد بلکه در جمع سپاه گفتند که ما باید نرمش قهرمانانه بکنیم و با این نرمش قهرمانانه برجام امضاء شد، اما برجام کو؟
متکی تصریح کرد: از همان ابتدا که آمریکا موضوع هستهای را مطرح کرد بنای آنها بر حل این مسئله نبود بلکه بنای آنها این بود که ما در یک دوره ۲۰ ساله با تنش و ادعای حرکت به سمت دستیابی به بمب اتم مواجه شویم. مثلا در دوره بنده آمریکاییها ۱۴ سوال را در مورد فعالیتهای هستهای ایران مطرح کردند و ما به همه آنها پاسخ دادیم و در نهایت گفتند ما یک تبلت گیر آورده ایم و چنین و چنان و در دوره ظریف هم همین بازی را درآوردند و وقتی ایران به سوالات پاسخ داد یک دفعه نتانیاهو در سازمان ملل موضوع تورغوزآباد را مطرح کرد.
وی افزود: ما با آمریکا جنگی نداریم؛ اما آمریکاییها میخواهند در همه امور ما دخالت کنند. با این اوصاف آیا ما نباید کاری کنیم. آمریکاییها دو حکومت را در شرق و غرب ایران را سرنگون کردند و استراتژی آنها هم ایجاد دوحکومت جدید بود که هم متحد آمریکا و هم ضد ایران باشند و ما با این توطئه مقابله کردیم؛ بنابراین ما باید حواسمان نسبت به امنیت و منافع کشورمان جمع باشد.
متکی با بیان اینکه امیدواریم با تلاشهای دولت قیمت دلار هم کاهش یابد، تصریح کرد: جامعه ما مشکل دارد و مشکل محوری آن هم اقتصادی است و اگر آقای رئیسی این موضوع را تدبیر نکند مجموعه کسانی که نسبت به دولت سیزدهم باور داشتند با شکست مواجه میشوند، بنابراین رئیسی راهی ندارد جز اینکه معضل پیش روی جامعه به ویژه در رابطه با نرخ ارز را حل کند؛ البته باید توجه داشته باشیم که افزایش قیمت نرخ ارز در کشورمان متاثر از اهداف سیاسی دشمن نیز است. به هر روی روسها این موضوع را خوب تدبیر کردند.